TAYFUN Balistik Füze

Başlatan カメせ, 16 Ekim 2022, 21:30:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tayfun block4'ün mrbm olduğu teyit edildi

E tabii artık boyutlar falan ortaya çıkınca 250+ demek komik oluyor.Balistik fuzeler konusunda oldukca ketumuz yıllardir.Lakin iceriyi bilenler 1000km+ eşigini yillar once astigimizi biliyordu.Rahat rahat konusalim oyleyse,ben tamamen bir iddia atayim ortaya,şu anda net olarak 2000+ erimlerde teknolojik kabiliyetimiz oldugunu dusunuyorum.İddia ediyorum.

Konunun isminin değişmesinin zamanı gelmiş :)

Alıntı yapılan: KARACI - 28 Temmuz 2025, 19:49:26E tabii artık boyutlar falan ortaya çıkınca 250+ demek komik oluyor.Balistik fuzeler konusunda oldukca ketumuz yıllardir.Lakin iceriyi bilenler 1000km+ eşigini yillar once astigimizi biliyordu.Rahat rahat konusalim oyleyse,ben tamamen bir iddia atayim ortaya,şu anda net olarak 2000+ erimlerde teknolojik kabiliyetimiz oldugunu dusunuyorum.İddia ediyorum.

Geçen bende galiba Cihat Yaycı konuşurken 1800 km+ ve üzeri nokta atış yapma imkanımıza deyiniyordu yani sizi teyitliyor bulursam atarım programı

Yani TSK nın eski ve yeni konseptini belirtiyordu
Linkback: Ynt: TAYFUN Kısa Menzilli Balistik Füze

Dk.16.33 deki inografiyi paylaşabilecek var mı? Tsk konsept değişikliği ve füzelerle 1800+ km deki hedefleri hassas vuruş hassasiyeti olan en alttaki bilgi bizim için önemli

Murat ikinci

Tayfun block4
İha300 er
Gökbora
Eren

Füzeleri hakkında bilgiler vermiş.

Bu arada tayfun block4 ün hem hipersonik seyir ve hemde hipersonik vuruş yapacağından bahsetmiş 5 mach üzeri fakat ne kadar üzeri olacağını belirtmemiş

Bu arada antigemi özellikli balistik füze çalışmamız yok demiş,düşünmüyoruz demiş.

Çok büyük eksiklik bu

Anti gemi balistik füze kendini ispat etmiş bir silah değil. Bir sürü hayranı var ama atıldığı andan itibaren ben geliyorum diye bağıran bir şey ve terminal aşamada hızı 1.5 macha falan düşüyor.

abd niye tenezzül bile etmiyor mesela böyle bir silah üretmeye diye düşünmek gerek.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 29 Temmuz 2025, 02:01:21

Murat ikinci

Tayfun block4
İha300 er
Gökbora
Eren

Füzeleri hakkında bilgiler vermiş.

Bu arada tayfun block4 ün hem hipersonik seyir ve hemde hipersonik vuruş yapacağından bahsetmiş 5 mach üzeri fakat ne kadar üzeri olacağını belirtmemiş

Bu arada antigemi özellikli balistik füze çalışmamız yok demiş,düşünmüyoruz demiş.

Çok büyük eksiklik bu
Daha yeni açıklama yaptılar. Tübitak ile birlikte sıvı yakıtlı Ramjet motorlu süpersonik anti gemi füzesi yapacağız diye.
Yani bir çeşit yerli Brahmos'tan bahsediyorlar.
300-500km menzilli 2.5-3 Mach hızla hedefi vuran ve terminal safhada su yüzeyini yalayan bir füze yani.

Mantığa bak, Amerika'nın elinde olmayan silah sistemleri kötü imiş. İçten yanmalı dizel motorlu tankı yok, demek ki Abrams ve T-80 hariç tüm tanklar kötüymüş, öyle mi?

ABD'nin bu tip balistik füzesine ihtiyacı yok, Kaliforniya kıyısına kim yaklaşabilir, birisi tüm Pasifik okyanusunu geçerek sahil kıyısını tehdit edebilir mi?

ABD'nin süpersonik uçan anti gemi füzesi bile yakın zamana kadar olmamıştı, ihtiyacı yoktu. Onlar Harpoon ile idare ediyor, ben de ederim diyemezsin. Onların 10 adet uçak gemisi, kocaman deniz filosu var.

İCBM'ler de hiç bir yerde kendini ispat edememişti şu ana kadar, Amerikancı tayfanın kafasında Pentagonun elindeki silahlar en iyisidir, diğerleri tukaka.

DF-17 ucundaki harp başlığı motorlu, hedefi vuruş anında en az 5-6mach olduğu biliniyor, ABD'nin elinde olmayan silah sistemleri de iyi olabiliyor. Ayrıca DF-17 gibi harp başlığı olan Rus yapımı Avangard, K.Kore'nin Hwasong-16 balistik füzeleri var.

Alıntı yapılan: KARACI - 28 Temmuz 2025, 19:49:26E tabii artık boyutlar falan ortaya çıkınca 250+ demek komik oluyor.Balistik fuzeler konusunda oldukca ketumuz yıllardir.Lakin iceriyi bilenler 1000km+ eşigini yillar once astigimizi biliyordu.Rahat rahat konusalim oyleyse,ben tamamen bir iddia atayim ortaya,şu anda net olarak 2000+ erimlerde teknolojik kabiliyetimiz oldugunu dusunuyorum.İddia ediyorum.
Sn Karacı,
Kabiliyetimizin olduğu da şüpheli. Uzaya çıkıp, tekrar hedefine yönelen bir füzemiz yok. Olsa testi yapılmış olurdu.
Daha yeni Sonda roketleriyle denemeler yapıyoruz. Uzaya çıktıktan sonra füzenin, "re-entry" safhasında atmosferde yanmadan doğru açıyla atmosfere girip hedefine yönelmesi lazım. Bunu yapabilmiş füzemiz yok benim bildiğim kadarıyla. Şu ana kadar sadece quasi ballistic, yani yörüngesi bastırılmış balistik füzeler ateşledik. Atmosfer dışına çıkmadı hiçbiri.

Cenk, bunu yapabilecek gibi görünüyor. Ama ondanda haber sızmıyor. Atışı yapılsın. Duyarız hemen.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz