Türkiye Ekonomisi

Başlatan BlackHawk89, 06 Nisan 2018, 11:55:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çok şükür temmuz ihracatı 25 milyar dolar oldu. Yıllık 300 milyar dolar pisikolojik barajı yakalandı. 400 olması için 33 olması lazım ama bu rakama ulaşmak öyle on yıl sürmez daha kolay 2027 de mümkün olur inşallah. chngr her şeyi biliyo
Linkback: Ynt: Türkiye Ekonomisi
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 02 Ağustos 2025, 12:30:39Çok şükür temmuz ihracatı 25 milyar dolar oldu. Yıllık 300 milyar dolar pisikolojik barajı yakalandı. 400 olması için 33 olması lazım ama bu rakama ulaşmak öyle on yıl sürmez daha kolay 2027 de mümkün olur inşallah. chngr her şeyi biliyo

Türkiye ekonomisinin iyiye doğru gittiğine Mehmet Şimşek ve akp'liler bile sizin kadar inanmıyor...

Alıntı yapılan: putty - 02 Ağustos 2025, 12:30:39Çok şükür temmuz ihracatı 25 milyar dolar oldu. Yıllık 300 milyar dolar pisikolojik barajı yakalandı. 400 olması için 33 olması lazım ama bu rakama ulaşmak öyle on yıl sürmez daha kolay 2027 de mümkün olur inşallah. chngr her şeyi biliyo

İthalat rakamlarınıda söylesene

Her ihracat artış rakamına karşı cevap olarak peki ithalat diye takılmak yanlış bir bakış açısı..GSYH'a bizim gelirimize etki eden ihracattır ithalat değil.

Ve bu bir futbol maçı değil, ihracat atılan gol ithalat yenilen gol değil ve ithalat zarar da değil.Zaten ihracatın en büyük amacı da ithalat yapabilmek için döviz kazanmak yoksa adamın dövizini ne yapacaksın.

Ben Türkiye nin refah toplumuna girmek üzere olduğuna inanıyorum gerçektende. 200 milyar doları 300 milyar dolar yıllık ihracata döndürdük bu % 50 artış demektir. 300 den 400 milyar dolara çıkması içinse % 30 artması gerekecek. 400 den 500 e çıkması için ise % 25 artması gerekecek. Para parayı çeker günleri geliyor Türkiye için. Aralık ayında göreceksiniz Türkiye de en düşük asgari ücret 1000 dolar olacak bu artık refah toplumu geliridir.
Kriz var bu ülkede iş olmaz demeyin bir işin ucundan tutun kalkınan bir ülkede artacak servetten pay alma dönemindeyiz
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

İhracatın kendisi tek başına yeterli bir gösterge değildir. Dış ticaret performansını anlamak için özellikle iki göstergeye odaklanmak gerekir: (i) ihracat/ithalat oranı ve (ii) ihracat içindeki yüksek teknoloji ürünlerinin payı. Türkiye'nin ihracatı son 20 yılda 10 kat falan artmış olsa da, bu iki temel göstergede pek bir iyileşme sağlanamamıştır. Orta-yüksek teknoloji ürünlerinin payında bir artış olsa da, yüksek teknoloji kategorisindeki ilerleme sınırlı kalmıştır. Bu nedenle, kronik cari açık sorunu hâlâ çözülebilmiş değildir ve bu açık, ekonomiyi kırılgan kılmakta; Türkiye'yi dış şoklara, spekülatif sermaye hareketlerine ve jeopolitik risklere karşı savunmasız bırakmaktadır.

Ücret düzeylerinin kalıcı biçimde artmasını istiyorsak, düşük katma değerli ve düşük ücretli sektörlerin payının azalması gerekir. Tekstil sektörü gibi emeğe dayalı, düşük verimlilikle çalışan sektörler yerine; savunma sanayii, havacılık, yazılım ve benzeri yüksek katma değerli sektörlerin öncelik kazanması şarttır. Bugün Türkiye'de hâlâ yaklaşık 1,5 milyon kişi gömlek dikimi gibi işlerde istihdam edilmekte ve çoğu asgari ücret düzeyinde çalışmaktadır. Gelişmiş ekonomilerde ise üretimden çok tasarım ve teknoloji öne çıkmakta, örneğin gömlek dikilmektense tasarlanmaktadır. Benzer bir durum turizm sektörü için de geçerlidir; sektör önemli bir döviz girdisi sağlasa da, istihdamın %90'ından fazlası mavi yaka ve düşük ücretli pozisyonlardadır. Buna karşın savunma ve havacılık sektörlerinde kişi başına düşen maaş ve katma değer, tekstil sektörünün yaklaşık beş katıdır.

Alıntı yapılan: putty - 03 Ağustos 2025, 14:25:02Ben Türkiye nin refah toplumuna girmek üzere olduğuna inanıyorum gerçektende. 200 milyar doları 300 milyar dolar yıllık ihracata döndürdük bu % 50 artış demektir. 300 den 400 milyar dolara çıkması içinse % 30 artması gerekecek. 400 den 500 e çıkması için ise % 25 artması gerekecek. Para parayı çeker günleri geliyor Türkiye için. Aralık ayında göreceksiniz Türkiye de en düşük asgari ücret 1000 dolar olacak bu artık refah toplumu geliridir.
Kriz var bu ülkede iş olmaz demeyin bir işin ucundan tutun kalkınan bir ülkede artacak servetten pay alma dönemindeyiz

Ünlü Türk düşünürümüz Aralık ayında 1000 dolar asgarî ücret diyor yazın bunu birkenara

"Ziya mod full open"

siyasiler bile bu kadar sallamıyor.

Eeee üüü ünlü Türk düşünürümüz sn.putty ihracat yada döviz girdisi artmıyor değil mi?

Hiç düşündünüz mü bu sene özellikle turizm çökmüş durumda ne yurtdışından gelen turist ne yurtdışından gelen gurbetçi var sınır kapılarında ....

Yunanistan ise bizi geçmiş durumda madem bak bir bizim insanlarımız bile ucuz diye Yunan adalarına tatile gidiyor.

Eeee turizm sektörü çökünce ihrat Haziran, temmuz ve Ağustos aylarında nasıl artacak

Ünlü Türk düşünürümüz sn.putty'nin yorumunu bekliyorum 😎

Alıntı yapılan: Denizci16 - 03 Ağustos 2025, 15:19:53Eeee üüü ünlü Türk düşünürümüz sn.putty ihracat yada döviz girdisi artmıyor değil mi?

Hiç düşündünüz mü bu sene özellikle turizm çökmüş durumda ne yurtdışından gelen turist ne yurtdışından gelen gurbetçi var sınır kapılarında ....

Yunanistan ise bizi geçmiş durumda madem bak bir bizim insanlarımız bile ucuz diye Yunan adalarına tatile gidiyor.

Eeee turizm sektörü çökünce ihrat Haziran, temmuz ve Ağustos aylarında nasıl artacak

Ünlü Türk düşünürümüz sn.putty'nin yorumunu bekliyorum 😎

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Türkiye'nin 2025'in ilk 6 ayında 26 milyon 389 bin ziyaretçi ağırladığını ve bu dönemde 25,8 milyar dolarla rekor kırıldığını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı ikinci çeyrek turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 8,4 artarak 16 milyar 284 milyon 322 bin dolar oldu.  Ziyaretçilerden elde edilen turizm geliri 16 milyar 95 milyon 247 bin dolar, transfer yolculardan elde edilen turizm geliri ise 189 milyon 75 bin dolar oldu. Ziyaretçilerin turizm gelirinin yüzde 16,5'ini Türkiye'yi ziyaret eden yurt dışı ikametli vatandaşlar oluşturdu.

https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/ekonomi-haberleri/turizm-gelirlerinde-ilk-6-ayda-rekor-kirildi_ID1615823/
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

https://tr.tradingeconomics.com/turkey/tourist-arrivals#:~:text=Turist%20Giri%C5%9Fleri%20T%C3%BCrkiye'de%20Haziran,ile%20rekor%20d%C3%BC%C5%9F%C3%BCk%20seviyeye%20ula%C5%9Ft%C4%B1.

Ülkeye gelen turist sayısı düşerken turizm gelirlerinin yükselmesi ( Tabi ki son derece güvenilir TUİK verilerine göre!), düşmekte olduğu iddia edilen enflasyonun aslında yükseliş eğiliminde olduğunu kanıtlıyor!
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz