EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

Real Stryker ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır.rusya'nın bir savaş açması durumunda yunan'ın rum'un bunlar için savaşmayacaklarını eşşek gibi biliyorlar yine süt dökmüş kedi gibi soluğu ankara'da alırlardı
Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Merak ettiğim icin soruyorum, anket gibi...

1. Dunyanin çivisini çıkaracak cok büyük bir değişiklik olmadığı (büyük güçler arasi dogrudan catisma vs ) sürece

Ya da

2. Bize açık ya da gizli öne sürülen şartları kabul etmedigimiz sürece

Bu uçakların ( F35, F16, EF)  gerçekten bize satılacağıni, satılsa bile verileceğini (F35 işi ortada) düşünen var mı?
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: GökbörüMerak ettiğim icin soruyorum, anket gibi...

1. Dunyanin çivisini çıkaracak cok büyük bir değişiklik olmadığı (büyük güçler arasi dogrudan catisma vs ) sürece

Ya da

2. Bize açık ya da gizli öne sürülen şartları kabul etmedigimiz sürece

Bu uçakların ( F35, F16, EF)  gerçekten bize satılacağıni, satılsa bile verileceğini (F35 işi ortada) düşünen var mı?
Bu işlerin altında, politik nedenler kadar parasal nedenlerde var.

F35'i İsrail ve Yunan lobby'si bloke ediyor. LM ve Pentagon satmak arzusunda. İsrail'le aramız iyileşmediği sürece ne CAATSA kalkar (F110'lar buna bağlı) ne de F35'ler gelir.

F16'yı sattılar zaten. Biz fiyat, kaynak kodlarına erişim ve teslim süreleri yüzünden ve de KAAN F110 motoru nedeniyle işi yokuşa sürüyoruz.

EF'de takoz Almanya idi. O da ortadan kalkmış durumda.
İngiliz ekonomisi ortada. Ucuz devlet kredisi verecek halleri yok. Almanya bu işe soyunuyor benim gördüğüm kadarıyla. Bizde de EF'yi alabilecek körfez ülkesi döviz zenginliği yok. Kredi kullanarak alacağız.
Zaten EF'nin en çok parçasını Almanya'daki Airbus üretiyor. 25000 kişi çalışıyor EF üretimiyle ilgili endüstride Almanya'da.
Sonuç: EF ler gelir. Bilhassa Rusya tehditi Demokles'in kılıcı gibi Almanya üzerinde sallanmaya devam ederse olacağından da çabuk gelir.

Şöyle fransa ayarında bi ekonomi'miz olsa 120 adetlik bi ef siparişi geçebilirdik

🇩🇪Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul:

Eurofighter'ların Türkiye'ye gönderilmesi bizim için son derece doğal. Onlar ittifakı savunmak için kullanılacak.

Bu yıl içinde imzalar atılabilir, sevkiyat kısa sürede gerçekleşebilir.

Almanya'ya bakın birkaç yıl önce böyle bir açıklama duyacağımıza kim inanırdı. Bahse bile girebilirdim birisiyle abartma diye. Ama Rus korkusundan adamlar resmen gel kardeşim benim gel ne istersen ne vereyim abime moduna girdi. :)

Almanya esasen hep verir. Yunana rağmen verir.

*ilk defa sahip olduğumuz sıfır kilometre modern 8 adet fırkateyn verdi, vermekle de kalmadı nasıl inşa edeceğimizin altyapısına yardım etti,öğretti,lisans verdi. Sonuç ; milgem projeleri .

*modern zamanda sıfır denizaltılardan 20 tane verdi , vermekle de kalmadı bataryasından,tasarımına yardım etti,öğretti ,lisans da verdi.sonuç; mildenler gelecek.

*nato ülkesi olarak m-1'lerle ve a4'lerle donanmışken; g-3,mp5,mg3 lisansını verdi. Sonuç kıbrıstan itibaren her cephede kullandık, altyapı sayesinde milli tüfek aileleri gelsi.

* 350+ adet leopard2, 390+ leopard1 verdi. Pattonlardan sonra farklı yapıda ve Modern tankçılığa geçtik. Sonuç altay geliyor. Motoru dondurdu 10 sene geciktik. Ama daha önce verdikleri sayesinde bir denge var.

* vakti zamanında 120 adet ef-2000 ve proje ortaklığını da tam erişimle verdi. Almadık.

* a400 ortaklığı, güneydoğuda kullanacağımız çok belliyken yüzlerce btr80, yüzbinlerce ak47, çelik başlık verdi. Kullandık. Geçiş döneminde ve acil ihtiyacımız varken askerimiz donandı.

Öğretmenin versiği öğrencinin aldığı kadardır. Ve biz bu ilişkide ihtiyacını karşılayan ve yapmayı öğrenen olduk. Üstelik amerika f-16 hariç hep bir nesil öncesini hibe veya fms ile doğrudan verirken; almanyadan güncel ekipmanı hem de tasarımından üretimine öğrenerek aldık veya sonradan öğrenebildik.

Altayı tasarlamak bir şey; seri üretebilmek başka bir şey. Motor hadisesi bir nebze perde oldu aslında.

Velhasıl Alamanya verir. Bazen siyaseten yavaşlar ama nihayetinde verir. 1910'lardan beri neler neler verdi.

Mesele Almanların son 10 yılda Türkiye'ye karşı her anlamda zıt bir konumda olmaları.

Örneğin Altay için MTU motorlarını teslim etmediler, AB konusunda daima tam üyelikten ziyade imtiyazlı ortaklık teklif ettiler.

Mesele Almanya'nın son dönemde 180 derece dönmesi. Yoksa elbette Almanya ile bir dönem iyi ilişkilerimiz oldu ve pek çok sistemi tedarik ettik. Ama son 10 yıllık periyoda bakarsak Almanya-Türkiye ilişkileri gerçekten çok zorlu ve sorunlu geçti.

İlişki iki taraflıdır diye bir bilgi var bende.

Bir de newtonun birinci kuralı var; "there is allways a reaction for every action."

Bu kadar yazayım yeter herhalde 

https://x.com/savunma_trhaber/status/1979311556958499158

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, Türkiye'nin Eurofighter Typhoon savaş uçağı talebi ile ilgili: "Biz olumlu bakıyoruz, Eurofighter sözleşmesi bu yıl içinde imzalanabilir."

▪️"Biz Türkiye'yi güvenilir bir NATO müttefiki olarak tanıyoruz. Eurofighter'ların Türkiye'ye gönderilmesi bizim için son derece doğal. Onlar ittifakı savunmak için kullanılacak. Yunanistan da bunlara (ittifaka) dahil.

Federal hükümet olarak biz bu uçakların gönderilmesine olumlu bakıyoruz.

Şu anda bölgemizde Rusya'nın bir saldırganlığı söz konusu. Sadece Ukrayna'ya değil, NATO'ya da yönelik bir saldırganlık. Bu nedenle, bu silah sistemlerine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni güçlendirmek için ve böylece NATO'nun kendini savunabilmesi açısından bir iyileşme sağlayacağını düşünüyoruz. Sevkiyata bu açıdan olumlu bakıyoruz.

Kısa süre içerisinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Müzakereler epey ilerledi. Bu yıl içinde olabilir diye düşünüyorum.

Eurofighter üretim kapasitesinin artırıldığını duydum. Bu nedenle Türkiye'ye kısa zamanda sevkiyat gerçekleşecektir."

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat