Milli AESA uçak üstü radar projesi

Başlatan AVCI, 19 Mart 2014, 20:28:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: mehmet05 - 07 Haziran 2025, 20:23:56Asıl problem o 200Bg gücü elektriğe çevirecek jeneratörün uçak içinde çok büyük bir yer kaplamaması. Örneğin Kaan 125 Bg jeneratörün her biri için istenilen hacim 3-4 litre gibi. Bunu becerebilmek işin zorluğu. Uçağın içinde her bir hacim kıymetli.

+1. Tek sorun hacim de değil üstelik. İsterlere bakınca, işin ne kadar zor olduğu daha iyi anlaşılıyor.

Bakalım hep beraber: 1- Az hacim kaplayacak, 2- Çok hafif olacak, 3- Pek ısınmayacak, 4- Her koşulda sigma 6+ güven düzeyinde ve sürekli enerji sağlayacak, 5- +10G ve -4G Seviyelerindeki ivmelenmeler onun için sorun olmayacak.

Motor kadar olmasa bile ciddi ölçüde mühendislik çalışması istiyor.
Linkback: Ynt: Milli AESA uçak üstü radar projesi

Alıntı yapılan: mavi1991 - 07 Haziran 2025, 19:52:52Bu adam hep kendi ile çelişiyor, aesa radar için motor gücü önemli diyor birde çift motorlu uçakları övenlere de cahil diyor bu adamın nazarında hep geri zekalı örgütlü cahilleriz...... ;D  ;D  ;D

Aslında biyerde itiraf ediyor çift motorlu uçak demek büyük hacim büyük radar şeklinde..

Yani kendisiyle çelişen kısmı kendi söylüyor aslında...

Birde sorun onun gibi düşünmeyen herkez cahil,gerizakalı😳

Alıntı YapMurad AESA Radarıyla Donatılmış Akıncı TİHA, İDEF'te Sergilendi...

Bir kişi de Anka3, F16 ve Kızılelma için sormuyor bu radar işi ne oldu diye.

Alıntı YapMURAD AESA Radarının uçuş yaptığı platform sayısı 5'e çıktı.

🛡� ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol:

"AESA radar teknolojisi gerçekten bu alanda son teknoloji diyebileceğimiz bir teknoloji. Bunun içindeki çiplerin tasarım ve üretimine kadar milli olarak hakimiz. Orasına kadar geliştirdik ve üretiyoruz.

Şu ana kadar uçuş yaptığı platform sayısı 5'e çıktı. Radarda seri üretimdeyiz. Bir taraftan da ilave özellikler ekleme faaliyetleri de aynı anda devam ediyor. Her ürettiğimiz yeni bir platformda uçuyor. Şu anda 5 farklı platformda uçtuğunu ve adım adım daha fazla platformda uçacak şekilde üretime devam ettiğimizi söyleyebilirim.

Bununla beraber hava-hava ve hava-yer yeteneklerinde uçan platformlarımız gerek uçaklarımız gerek İHA'larımız SİHA'larımız oyun değiştirici bir yetkinliğe kavuşmuş oluyorlar. Bunu özellikle dünyada çok az ülkenin geliştirildiğini, bunun bunlardan birinin Türkiye ve Aselsan olduğunu da söylemek isterim."

@aselsan @Ahmet_AKYOL82

Kızılelma'da neden görmedik fuarda?

Bende karat,Toygun ve murad yerleşimli prototip görmek isterdim

Alıntı yapılan: Denizci16 - Bugün, 01:44:41Bende karat,Toygun ve murad yerleşimli prototip görmek isterdim

Bir kişi de sormayınca insan ister istemez bazı soruları önceden sorulmamasını rica etmişler gibi hissediyor.

Sanki karat'ın yerleşimine göre bu karat'ı takarsanız murad'ı nasıl takacaksınız gibi bir intiba oluştu bende

Daha 2 ay önce nerede bu Murad diye Aselsan'a kızıyorduk,bugun seri uretimde diyorlar.Basın ile iletisim ve paylasim konusuna fazla kaptiriyoruz kendimizi,sonra da boyle apışıp kaliyoruz iste.Çamasir makinesi degil ki bu,silah.Son dakika diye haber gecsin,her an her gelismeyi bize soylesinler istiyoruz.Kusura bakmayin sayın muhendisler,buldumcuk olduk ne yapalım çok heyecanlıyız,alisacağız yani,yavas yavas olgunlasacagiz bizde.
 Çogul konusuyorum,oyle olmayanları tenzih ediyorum,başta kendim olmak üzere,üzgünüm ama boyle yani,ben yıllardır soyluyorum bunu.Arkaniza yaslanın ey Türk milleti,gümbür gümbür gel -dik!

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz