Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Enver Paşa'yı Kafkas İslam Ordusu ve Bakü muharebesi ile,Kafkaslardaki Türkçü direnişe verdiği destek ve bu uğurda teslim ettiği canı ile hatırlayıp yad edenler de var.Hataları ve sevapları ile ruhu şad olsun paşamın!

*Konuyla bir ilgisi yoktur,yazmadan geçmek istemedim,kusuruma bakmayın.
Linkback: Ynt: Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Lavrov :

"İrlanda'da İngilizcenin, Belçika'da Fransızcanın, İtalya'da Almancanın yasaklandığını düşünün. Böyle bir şeyi düşünmek dahi mümkün değil. Ukrayna'da Rusçaya saldırılması, aydınlanmış Batı'da kınamaya neden olmadığı gibi, kimi Batı ülkeleri tarafından destekleniyor da.

Rusça, Ukrayna'da okullardan, üniversitelerden, kamu hayatından, genel olarak günlük hayattan çıkarılıp atılıyor. Ana dilde konuşma hakkını insanların işleriyle, sağlıklarıyla veyahut hayatlarıyla ödemeleri, Ukrayna'da nadir görülen bir olay değil".

Yılın fıkrası bu galiba...

Üst mertebelere gelmis insanlar, halklarin okuma yazma bilmedigini sanıyor gibi degil mi.Orta çagdayız ve hicbirsey bilmiyoruz,gecmisten falan bi haberiz saniyorlar.Çok alınıyorum,bozuluyorum.

Ruslarin müzakere prensibi...

Benim olan benimdir, senin olan şimdilik senindir ve müzakereye açiktir..
What is steel compared to the hand that wields it?

Sayın Marmara iki gündür yaptığınız çok adil değil.
  Tavrınız çoğu zaman iğneleyici,içerik olarak taraflı ama konu bütünlüğü içinde verdiğiniz bilgiler değerli.Ama önce karşılıklı nezakete davet edip ve sizin saldırgan ve hakaret içeren paylaşımlar yapmanız bu pek kabul edilir değil.
  Benim sizin tavırlarınıza ayar vermek gibi bir amacım yok ama nezaketi önce bırakan sizsiniz. Bence bilgi içeren paylaşımlarınız daha değerli. Sevgiler.

Alıntı yapılan: inca - Bugün, 22:28:24Sayın Marmara iki gündür yaptığınız çok adil değil.
  Tavrınız çoğu zaman iğneleyici,içerik olarak taraflı ama konu bütünlüğü içinde verdiğiniz bilgiler değerli.Ama önce karşılıklı nezakete davet edip ve sizin saldırgan ve hakaret içeren paylaşımlar yapmanız bu pek kabul edilir değil.
  Benim sizin tavırlarınıza ayar vermek gibi bir amacım yok ama nezaketi önce bırakan sizsiniz. Bence bilgi içeren paylaşımlarınız daha değerli. Sevgiler.

Bu adamın tavırlarını bilmediğiniz için taraflı olarak yorum yazmışsınız. Adamın 128 defa bana karşı iğneleyiçi, aşağılayıcı, ırkçı tavırları hat safhaya ulaşmıştır. Cahil ama kurnaz, devamlı yazdıklarını değiştiriyor editlemiş, alıntı yaparak orijinalini saklamamışım. Hem de ırkçı iletilerini beğendikten sonra bana bunları yazmanız bile ayıp değil mi?

Her şey iyi giderken aniden kuduz köpek gibi dalıyor, forumun havasını bozuyor ve ister istemez karşı cevap vermek zorundasın, sonunda konu dağılıyor. Önce nacizane anlattım, anlattım ama adam senin zayıf, cevap vermeyeceğini anladığı anda yine saldırmaya devam eder. Ne yazık ki bunu bilerek yapıyor, yöneticiler de arkasından destekliyor.

Şu ana kadar 1 defa bile konu ile alakalı ileti yazmayan, hep kişisel sataşmalara yol açan yorum yazan birisi nasıl bugüne kadar gelir, bunları ödüllendirmişcesine "özel üye" ünvanı verilmiş...

İnsan veya köpek bile 1-2 defa saldırır, sonunda alışır. Adam 1 senedir hiç durmadan saldırıyor, psikolojik sorunu mu var?

Aniden dalarak bu şekilde yazmaya başlar, bu editlenmiş hali!

Alıntı YapС
Alıntı yapılan: Mehmet75 - 16 Ağustos 2025, 19:20:17Milli meselelerde Ruslarla tartışmaya girmemeye özen göstermek lazım. Adamlar yılmadan kırım ve donbas konusunda hatta kafkasya ve kazakistan konusunda abuk subuk talep ve işgallerde bulunurken, hukukun tamamen yanımızda olduğu kıbrıs davasında ampır ampır konuşurlar. İsraildeki slav kökenli soykırımcılar da bunların bir versiyonu.

Soğuk savaşta aman savaş çıkmasın/yayılmasın  diye alınan krizleri çözme değil ,olduğu gibi çözümsüz dondurma kararlarının hakkaniyetli ve adil olmadığı aşikardır. Minsk süreci de bunlardan biriydi mesela. Hukuk kıbrıs davasında yanımızda olmasaydı 3 sene lafta değil 50 sene gerçekten yaptırım ve ambargo yerdik.

Ayrıca kıbrısta oluşan düzeni perçinleyen ; Annan referandumunda hayır diyen rumlardır. Rum tarafı bu hayır'a rağmen avrupa birliğine tek tararflı alındığından dolayı sesleri gür çıkabiliyor. Hadi rumların sesleri çıksın onlar olayın bir tarafı da; ruslara ve hele israillilere bu konuda konuşmak düşmez.

Konuşan da bariz düşmanımızdır.

Cevabım

Alıntı yapılan: marmara - 16 Ağustos 2025, 20:22:58Arkadaşlar burası forum, herkes kendi fikrini kuralları bozmadan ifade edebilir. Başkaları senin gibi düşünmek zorunda değil, keşke Türkçe anlayan Yunan, İngiliz, Fransız ve Alman birisi olsa forumun değeri yükselir. Herkesin fikri alınır, İngiliz'e sorardık neden Kıbrıs'ı geri bana iade etmedin veya neden Almanlar PKK hayaranıdır gibi. Senden başkası sana düşman değildir, hepimiz okul eğitimi görmüş insanlarız. Kişisel sataşmalara girmeden medenice tartışmamızı devam edelim. Oğuzların hoşuna gidecek şekilde şirin konuşmaya gerek yok, beğeni toplamak çok kolay ama bu sahtekarlık olur benim açımdan. Tüm askeri ve strateji konuları birbirimizi incitmeden devam edelim.

Yine saldırıya geçti
Alıntı yapılan: Mehmet75 - 16 Ağustos 2025, 23:03:26Eğitimini rusyadan alan rus kafalılalr Türk boylarını ayrı isiisnleri ile ayrı milletmiş gibi anmamyı bilirler. Doktrinleri öyledir. Onu doğru sanar ve bilirler.
 Azeri derler, kırgız derler, kazak derler. Türk deyince Türkiyelileri kast ederler,   rusların menfaatine öyle gelir, bunlar da  kolonizasyona ve sömürgeye uğramış halklar olarak rus ne öğretirse onu öğrenirler. Bir şey sendromuydu ama ne sendromuydu unuttum..

Cevabım
Alıntı Yap
Alıntı yapılan: marmara - 16 Ağustos 2025, 23:17:09Doğru yazmasını bile bilmeyen ve kendisini Türk milliyetçisi sanan cahillerin yazdıklarına bakın. Türk deyip diğer milletleri aşağılamak amacı ile yazan ırkçı tayfa. Kırgız, Kazak, Rus hatta Yahudi olarak yazılır.

Osmanlı ve inkilap tarihini bizzat kütüphanede günlerce okumuş birisiyim, hem de Türk kitaplarından. Ayrıca senin gibi cahil olmayıp, İngiliz, Fars, Rus tarihçlerinin kendi dillerinde yazdığı tarih ve edebiyatları da okumuştum.

Azeri'ler kendilerine Azeri'yim derler, Kırgızlar Kırgız'ım der, Özbekler Özbek.

Dışarıya çık, yabancı ülkeleri gez dolaş. Cahil cühela lafları sarf etmeden önce o ülkelere git ve insanları ile konuşursan anlarsın.

Alıntı yapılan: Mehmet75 - Bugün, 13:35:41Bilgisayar başında yaşamıyorum haliyle. Senin vereceğin cevabı da dert edip beklemiyorum sabaha kadar, Gece uykusu önemli. Tartışmaya çekmeye çalıştığın da belli ama o kadar da umrumda değilsin aslında. Sabah brunch'a gittim ailemle. Akdeniz manzaralı havuz başı keyfimizi yaptık.   

Anlıyorum seni ama onaylamıyorum da. Sadece bilgi verdiğin veya tarafsız çoğu mesajına da cevap yazmıyorum. Ama ne zaman ki cümlelerinin arasına ince mesajlar yerleştirmeye başladığında benim ekranda alarm zili çalıyor. Okuması muhtemel genç dimağları zehirlemene müsaade edemem. En azından ben karşı görüşümü yazarım ki okuyan  gençler tek taraflı propagandaya maruz kalmasın.

Burada bir rus çift var emlakçıda çalışıyorlar. Savaştan kaçmışlar. O çok gülüyor böyle rus olmayıp da rus temelli fikirleri savunanlara.

Yazım hatalarına da takılma o kadar, parmaklar kalın, okuma gözlüğüm her zaman yanımda değil, otomatik düzeltme yok, telefondan yazıyorum arada. Görünce  düzeltiyorum sonradan. Allah başka dert vermesin .

Ben de alıntılayayım da dursun burada. İstesiğin karşı hakaretlerir alamayınca ha bire yenileyip duruyorsun konuyu. Normaldir Ego zedelendi. 

××× Bu arada bazı mesajlarını okumadığım ve memşgul olduğum için sonradan gördüm. Fare ,cahil, 2.enver paşa falan demişsin. Talat ve cemal paşayı da dışlamayalım. Enver paşaya da selam olsun. Senin gibi rus üniforması giyenler tarafından şehit edilmişti rahmetli. Diğerleri de rus yetiştirmesi ermeni suikastçiler tarafından.

××× azeri/azerbaycan Türkü  konusunda yurtdışına çık cahil!  falan demişsin . Özel bilgi paylalşmayı sevmem ama şuşadan hankentindeki rus mevzilerine bakmış ve orada 1 sene yaşamış biri olarak Azerbaycan ve Türkler hakkında eski bir rusya askerinden tavsiye  alacak değilim.

×× teknik bilgi konusunda ise sıvama boyutundasın. Ben teknik değil taktik ve geopolitik bakarım. Teknik meselelerle bağımı keseli 10-15 yıl oluyor. Genel kültür düzeyinde takip ediyorum yenilikleri elbette. Genel kültür dediysem brifing seviyesinde. Bilmediğim bir Teknik konu olduğunda ise  bilgisi olanları tenik uzmanlalrı çağırıp sorabiliyorum mesela.

Sana da saygı duyuyorum , mutlaka bir bilgin var. Senden de bu forumda faydalanıyorum. Bilgi ve haber aktardığın mesajlarınla ilgili bir sorunum yok. Ama dünyaya bakış açın rus penceresi ve bu diline de yansıyor.

Son cevap: 2007 yılından beri savunmam forumlarında değişik isimlerle yazarım ve yöneticilik yaparım. Eski rumuzumu bir vesileyle söylemiş bulununca sağolsun yönetim kadirşinaslık gösterip özel üye yapmış. Onore etmek dışında bir faydası var mı bilmiyorum ama bu konuyu da bana engelli diyerek   ti'ye alman engelli bireylere de hakarettir. Minumum saygıyı göstersen yeter.

Doktrinel mütalâ yapmadan mesaj atarsan ben de araya girip cevavp yazmak zorunda kalmam. Ben bu foruma okuyup takip etmek ve güncel kalmak için giriyorum. Zırt pırt mesaj atmak için değil.

Konu sapmış, kirlenmiş, bataklığa batmış ve hala konuyu kirletmeye devam ediyorsun. Hep kişisel tartışmaya çeken sensin, değil mi? Beklenmedik anda kuduz köpek gibi saldırıyorsun, konu ile alakalı ileti yazdığını hiç görmedim.

Yöneticilik yapan adam senin gibi cahil olmaz, tarafsız olur, hiç kişisel tartışmayı başlatmaz. Hep başlatan sensin ama sonunda kendini suçsuz gibi anlatmaya çalışıyorsun.  Yalancısın, yönetici olan insan senin gibi hiç olmaz!

Devamlı saldırıyorsun, nacizane bir şekilde cevap veriyorum ama durmak yok, gene başlıyorsun. Sana sert cevap vermedikçe karşındaki adamı zayıf gibi kabul ediyorsun. Onun için cahilsin, zaten yönetim ile akraba bağın olmasa hep kişisel tartışma yaratan adamı barındırmazlar.

Başlattığın tartışmalara hep bu şekilde cevap vermişimdir, ama sen durmak nedir bilmiyorsun ki...
Alıntı Yap
Alıntı yapılan: marmara - 16 Ağustos 2025, 20:22:58Arkadaşlar burası forum, herkes kendi fikrini kuralları bozmadan ifade edebilir. Başkaları senin gibi düşünmek zorunda değil, keşke Türkçe anlayan Yunan, İngiliz, Fransız ve Alman birisi olsa forumun değeri yükselir. Herkesin fikri alınır, İngiliz'e sorardık neden Kıbrıs'ı geri bana iade etmedin veya neden Almanlar PKK hayaranıdır gibi. Senden başkası sana düşman değildir, hepimiz okul eğitimi görmüş insanlarız. Kişisel sataşmalara girmeden medenice tartışmamızı devam edelim. Oğuzların hoşuna gidecek şekilde şirin konuşmaya gerek yok, beğeni toplamak çok kolay ama bu sahtekarlık olur benim açımdan. Tüm askeri ve strateji konuları birbirimizi incitmeden devam edelim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz