Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

sahin1 ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: sahin1 - 16 Ağustos 2025, 22:16:15Benim buzağı aradığım falan yok. Ama siz zorla aratıyorsunuz. Kendiniz diyorsunuz, alt bir sürü boy var diye. kendinizin de Türklerin alt soyu olan Kıpçak olduğunuzu söylüyorsunuz. Ben de diyorum ki, madem Türk olarak kabul ediyorsunuz, bir sürü ifadeye ne gerek var, Türk deyip geçin.

Türk kelimesi genel kavramdır, yaklaşık 3000 senedir var olan isim. Bu isim sadece size ait değil, hangi Türk? Anadolu Türkü diyeceğime Oğuzlar demem daha iyi olmaz mı.

Yaklaşık 1 asırdır bu ismi ülke ve millet olarak yoğun bir şekilde kullanmaya başladınız. Osmanlı hanedanı millet, kabile kavramını hoş karşılamıyordu, devamlı bastırmıştır bu kavramı. Halkı kendisini Osmanlıyız demiştir, halk arasında Türkleriz diyenler de olmuştur ama genel olarak devlet tarafından teşvik edilen isim olmamıştır. İmparatorluk sisteminde milliyetçilik olmamıştır, vezirlerinden tut devlet adamları, askeri komutanları, hanedan damatları bile herhangi milletin mensubu olabilmiştir.

Aslında tartışmamız bana saçma geliyor, Avusturya'lı ile Almanya'lı arasında kimimiz Germen'iz demesine benzer. İkisi de Germen, Almanlar kendisine Deutsch derler, İngilizler onlara German derler, Ruslar Nemets, Oğuzlar Alman(Alemanlar Germen kabilesi ismi) derler.
Linkback: Ynt: Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Eğitimini rusyadan alan rus kafalılar Türk boylarını ayrı isimleri ile ve ayrı milletmiş gibi anmayı bilirler. Doktrinleri öyledir. Onu doğru  bilirler.
 Azeri derler, kırgız derler, kazak derler. Türk deyince Türkiyelileri kast ederler,   rusların menfaatine öyle gelir, bunlar da  kolonizasyona ve sömürgeye uğramış halklar olarak rus ne öğretirse onu öğrenirler. Bir şey sendromuydu ama ne sendromuydu unuttum..

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 16 Ağustos 2025, 23:03:26Eğitimini rusyadan alan rus kafalılalr Türk boylarını ayrı isiisnleri ile ayrı milletmiş gibi anmamyı bilirler. Doktrinleri öyledir. Onu doğru sanar ve bilirler.
 Azeri derler, kırgız derler, kazak derler. Türk deyince Türkiyelileri kast ederler,   rusların menfaatine öyle gelir, bunlar da  kolonizasyona ve sömürgeye uğramış halklar olarak rus ne öğretirse onu öğrenirler. Bir şey sendromuydu ama ne sendromuydu unuttum..

Doğru yazmasını bile bilmeyen ve kendisini Türk milliyetçisi sanan cahillerin yazdıklarına bakın. Türk deyip diğer milletleri aşağılamak amacı ile yazan ırkçı tayfa. Kırgız, Kazak, Rus hatta Yahudi olarak yazılır.

Osmanlı ve inkilap tarihini bizzat kütüphanede günlerce okumuş birisiyim, hem de Türk kitaplarından. Ayrıca senin gibi cahil olmayıp, İngiliz, Fars, Rus tarihçlerinin kendi dillerinde yazdığı tarih ve edebiyatları da okumuştum.

Azeri'ler kendilerine Azeri'yim derler, Kırgızlar Kırgız'ım der, Özbekler Özbek.

Dışarıya çık, yabancı ülkeleri gez dolaş. Cahil cühela lafları sarf etmeden önce o ülkelere git ve insanları ile konuşursan anlarsın.

Türklerin pek çok alt soy ve gruplarının olduğunu inkar eden yok. Amma ben Türkiye'deki bir olgudan bahsediyorum. Biz kendimize genelleme yapıp Türk der ve geçeriz. Detay sohbetlerde kişiler Peçenek vs. olduğunu söyler. Ayrıca, Türklük sadece Anadolu'ya özgü değildir. Evet, Rusların başarılı uğraşları sonucu mesela Azeriler kendilerini böyle adlandırıyordu amma şimdi hızlı bir değişim var.
Bir de, Ben Oğuzum desem ne değişecek? Türküm desek ne olacak? Ben tüm üst ve alt kimliğimden memnunum. Sadece Türküm demek gayet yeterli geliyor. Anlamıyorum, niye bunlara bu kadar takılıyorsunuz? Niye sürekli alt soyu vurgulayıp duruyorsunuz?

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 16 Ağustos 2025, 23:03:26Eğitimini rusyadan alan rus kafalılar Türk boylarını ayrı isimleri ile ve ayrı milletmiş gibi anmayı bilirler. Doktrinleri öyledir. Onu doğru  bilirler.

Yönetime sesleniyorum, bu adam kim?
7 senedir forumdayım adamın askeri konular ile alakalı iletisini okumadım. 600 küsür ileti yazmış neredeyse yarısını bana hitaben yazılmıştır sataşmak için.

Özel üye imiş, yönetimin akrabası, kayınço veya Osmanlı'nın şımarık damatları Rüstem Paşa veya Enver Paşa gibi torpilli mi? İletilerini okuyunca lise mezunu bile olmayan şahsın bu kadar şımartılması neden acaba?

Konu başlığı ne? Sizin tartıştığınız ne?
İyi misiniz?
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - Bugün, 03:15:46Konu başlığı ne? Sizin tartıştığınız ne?
İyi misiniz?

Sen işgalcisin ben değilim, bana Oğuz deme falan derken konu buraya kadar gelmiştir.

Asıl mesele @Mehmet75 şahsın hep benim üzerime dalması. Adam yorulmadan, usanmadan devamlı benim üzerime yürüyor. Konu ile alakası olmayan, kişisel tartışmalara yol açan çamur atan yorumlar, yok senin forumun değil, sen falancasın gibi ırkçı iletiler. Bu kadar özgüveni nereden alıyor? Torpilli akrabanız mı veya "özel üye" olduğuna göre engelli birisi mi? Kafadan engelli ise o zaman kurtuluşu olmaz, ölene kadar benim ile uğraşacak.

Adamın yazdıklarından belli, tam bir cahil, hayatında ülkeden dışarı çıkmamış, yabancı birisini görmemiş, Türkçe'yi bile zar zor konuşan, ülkücü tipleri gibi kendisini milliyetçi gibi kabul ettirmeye çalışan birisi. İşi gücü bemim ile uğraşmak, belli ki arkadan birisi destekliyor, istediğine dalabilirsin arkanda ben varım, batarsan çıkartırız gibi.

1-2 hafta kaybolur, sonra yine görevine geri dönecek. Şu anda fare gibi saklandı, pusuda bekliyor...

Bilgisayar başında yaşamıyorum haliyle. Senin vereceğin cevabı da dert edip beklemiyorum sabaha kadar, Gece uykusu önemli. Tartışmaya çekmeye çalıştığın da belli ama o kadar da umrumda değilsin aslında. Sabah brunch'a gittim ailemle. Akdeniz manzaralı havuz başı keyfimizi yaptık.   

Anlıyorum seni ama onaylamıyorum da. Sadece bilgi verdiğin veya tarafsız çoğu mesajına da cevap yazmıyorum. Ama ne zaman ki cümlelerinin arasına ince mesajlar yerleştirmeye başladığında benim ekranda alarm zili çalıyor. Okuması muhtemel genç dimağları zehirlemene müsaade edemem. En azından ben karşı görüşümü yazarım ki okuyan  gençler tek taraflı propagandaya maruz kalmasın.

Burada bir rus çift var emlakçıda çalışıyorlar. Savaştan kaçmışlar. O çok gülüyor böyle rus olmayıp da rus temelli fikirleri savunanlara.

Yazım hatalarına da takılma o kadar, parmaklar kaklın, okuma gözlüğüm her zaman yanımda değil, otomatik düzeltme yok, telefondan yazıyorum arada. Görünce  düzeltiyorum sonradan. Allah başkak dert vermesin

Mehmet, senin nereye gittiğinden bana ne, konu ile ne alakası var. Ayrıca eğer bahsettiğin Ruslar madem beni eleştiriyorlar, o zaman gelsin savaşsınlar, bana ülkesinden kaçmış hainlerden bahsetme. 6 sene askerlik yapmış artık emekliyim, laptop üzerinde çalıştığım için hep buradayım.

Senin yüzünden M.B.T ve Archangel üyelerimiz forumdan banlandılar. Fitili yaktın, yönetimin önüne atıp kaçmıştın. Torpilli olduğun belli, foruma geldiğine 3 sene olmuş ama 1 defa bile askeri teknik konulardan bahsettiğini görmedik. Hep sataşmalar, kişisel tartışmalar, birisini kovdurmalar. Sen yönetimin cahil şımarık damadımısın?

Dün cahillik yaparak benim üzerime yürümüştün, medenice anlattım ama yine benim ile tartışmak için cahilce ilet yazdın ve sonunda sana sert cevap vermek zorunda kalmıştım.

Yönetim kendi akrabalarına veya psikolojik sorunu olan kişilerine "özel üye" adı altında dokunmazlık modu yapıştırmış. Forumun sistemi bu şekilde mi çalışıyor. Yine aynı üye ve başkalarını banlamak için elinden geleni yapıyor, forumun seviyesi bu mu?

Herkesin teknik konularla ilgili bilgili olmasına gerek yok.Forum dediğimiz yerin zenginliği oradadır,hatta bırakın askeri tekniği,askeri bilgi sahibi olmasına da gerek yok ve olmasın da zaten.Buraya doktor,avukat,ekonomist vs vs herkes lazım,malum tartışılmayan konu yok.Araya girmiş gibi olmayım da kendimden örnek vereyim,bende pek anlamam teknik konulardan,geldiğim alan ayrı bir alan,eğitimim başka yerden,fark eden etmiştir,neyse.Herkes bildiği ile ilgili konuşsa aslında çok daha iyi olacak da,o da olamıyor maalesef.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz