Akdeniz'de Enerji Krizi

Başlatan SKYWOLF, 11 Eylül 2011, 00:41:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Devletler dağılmadı ama savaş çıktı. Sürekli tekrar ettiğim bir şey var, etik değil bu ama Rusya, Ukrayna'ya saldırarak bizi büyük bir çıkmazdan kurtardı aslında. O savaş çıkmadan önce yukarıda bahsettiğiniz birçok ülke bir şekilde kendince çıkarları ile aynı tarafta yer alabilmişti. Akdeniz'de önümüze gelene çatar halde bulmuştuk kendimizi hatırlayın, direnelim dedik, bir şeyler olacak yeniden bir statüko gelecek dedik tutturduk, öyle böyle yeni statüko önce bize döndü, şimdi ise doğrudan bir kabule doğru gidiyor işler. Savaşın yarattığı boşluktan iyi faydalandık yani. BAE konusundan ben hiçbir şey anlamadım, bir yorum yapamam, ne aldık ne verdik de duruldu hiç çözemedim. Lakin diğerleri belli, savaşan tarafların doğrudan karşıt cepheleri oldular,dertler tasalar, öncelikler değişti. Yunanistan burada figürandan öte geçemedi hiçbir zaman, Abd ise başından bu yana bize karşı doğrudan karşı taraf olmadı, ben hiç öyle bir şey sezmedim. EastMed boru hattından ''maliyet etkin değil'' diyerek çekildikleri an zaten su bize doğru akmaya başlamıştı.
   Bir ekleme daha yapacağım ama bu bir bilgiye dayanmıyor, yüksek tahmin diyelim. Doğrudan,somut pek bir şey görmedim fakat bence biz Libya konusunda başından bu yana İngiltere ile sıkı bir partnerlik yürütüyoruz. Türkiye'nin Abd'yi karşısında en az gördüğü konular genellikle İngiltere ile partner olduğu yerlerdir,bu ekseriyetle böyle işler. Bana sorsanız Libya'da en güçlü iki devlet hangisidir diye, gözüm kapalı İngiltere ve Türkiye derim. Bunu 20 yıl öncede diyordum, durumdan vazife çıkartmıyorum şu anda. Libya'ya ilk gittiğimiz dönem hani dediler ya, ''nasıl oldu birden böyle,Türkiye ne ile gitti de parmağı ile döndürdü''diye. Libya, aşiretlerin ciddi gücü olan bir yerdir, o aşiretleri de dünyada en iyi tanıyan,bilen,bağını hiçbir zaman koparmayan iki ülkedir Türkiye ve İngiltere. Bunun detayları da var, hikayeleştirip hamaset yapmayalım şimdi, Karacı sallıyor oluyor :) durum bu şimdilik.. Bakalım, umarım bir ters köşe yaşamayız, Libya konusu bizim için oradaki 10 milyarlık falan alacaktan çok öte bir konudur, Akdeniz'in geleceğidir adımıza. Bizim tek başımıza karar verip, çözüp, yürüyemeyeceğimiz kadar da zor ve karışık bir yerdir, bunu da unutmayalım. Bu minvalde özellikle komşusu Mısır, karşısı İtalya ile ilişkilerin durumu da kritiktir, şu an iyi seyrediyor..Cihat Yaycı'ya da selam olsun konusu geçmişken, emeği büyüktür, kendisi ilk kıvılcımı ortaya çıkaranlardan birisidir...
Linkback: Ynt: Akdeniz'de Enerji Krizi

Hatta diyorlar ki, Libya konusu ortaya çıkmaya başladığı zaman Hariciyedekiler Osmanlıdan kalma Libya ile ilgili dosyaları açmışlar ve harıl harıl çalışmışlar. Özellikle aşiretler konusuna çok eğilmişler. Muhtemelen dedelerin isimlerinin yerine torunlarının isimlerini koymuşlardır.

Alıntı yapılan: sahin1 - 25 Ağustos 2025, 22:19:31Hatta diyorlar ki, Libya konusu ortaya çıkmaya başladığı zaman Hariciyedekiler Osmanlıdan kalma Libya ile ilgili dosyaları açmışlar ve harıl çalışmışlar. Özellikle aşiretler konusuna çok eğilmişler. Muhtemelen dedelerin isimlerinin yerine torunlarının isimlerini koymuşlardır.

Osmanlı, arsivcilik konusunda bize cok ciddi bir devlet  hafizasi birakmis.Oyle ki hala okunup çevrilmeyen onbinlerce vesikadan bahsedilir.İlber hocaya bir soylesi sirasinda soruluyor,neden tüm arsivler degerlendirilmiyor diye,cevap çok acıklıdır,ceviri yapabilecek kadar dil bilen tarihci yetistiremedik diyor kendisi.Bu konuya en çok egilen Özal'dı.O'nun doneminde cok fazla arsiv kurcalandi,talebi uzerine ozel ekipler kuruldu bir donem.Bazi icerikler Ankara'da kutuphanede,bazilari ise tabii ki kapalı,saklı.. 

Bu arşiv konusunun çok acıklı tarafları var. Tren vagonlarına doldurulup hurda fiyatına satılan arşiv malzemeleri mevcut.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz