Türk İnsansız Savaş Uçağı Projesi (MİUS)

Başlatan SKYWOLF, 03 Nisan 2012, 13:50:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - Bugün, 09:33:08@putty;

Bipolar Bozukluk diye anılan bir akıl hastalığı var; komşum bu hastalıktan mustarip. Sizde de aynı rahatsızlığın bulunduğundan kuşkulanmaya başladım!  ;D

Bir mesajınızda "gümbür gümbür geliyoruz", diğerinde "aesa'lı uçağımız yok, ah vah!"  :o  :o

fişek gibiyim hiç bir şeyim yok

Kızıl elma videosundaki AESA radar ekran görüntülerine bakarak radarın ancak minumum performansı hakkında bilgi sahibi oluruz maksimum performansını anlayamayız. oradaki yay şeklinde deniz mili aralıkları değişiyor bunu DCS Viper filan oynayanlar bilir. Ayrıca ekran görüntüsündeki o skala dikkat ederseniz çok geniş maksimum izlenimi veren bir açıda ayarlı oyda AESA radarlar tüm modüllerini daha uzun menzilli ama dar açıda aralığa yönlendirip menzili arttırabiliyor. Elbetteki maksimum menzil böyle dar aralıkta yoğunlaşılan menzillerdir. Dar aralık derken sırayla tüm sektörü yine tarar. Zaten işin doğası gereği böyle bir ekran görüntüsü maksimum performansı verecek görselle değil vasat performans detayı verecek şekilde özellikle seçilir. Daha F35 in F16 nın bile tam performansları paylaşılmadı biz ilk videodan bu bilgileri cümle aleme mi yayacağız. Ben size çok net söyleyim yerli uçak radarları hakkında tam performansı asla öğrenemeyeceğiz biz siviller. Daha F16 nın radarının tam performansını bilemiyoruz. Şimdi Denizci arama yapacak tablolar bulacak bunlar ne peki diyecek. 
Linkback: Ynt: Türk İnsansız Savaş Uçağı Projesi (MİUS)
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Denizci hocam Şu an tesis kurulu olsa dahi rka üzerinde yapılan test değerlerinin verilerini paylaşmadıkları için veya açık kaynakta olmadığından (veya ben bulamadım) ilgili değerlendirmem bu verileri kapsamayacak şekilde malesef.

O konuda TUSAŞ biraz ketum gibi yani tesis inşaat açılışı veya bitirilişi ile ilgilide çok bir kaynak bulamadım.

İşin açıkcası tam tesis faaliyete geçti mi ondan da emin değilim en yakın güncel bilgi 2022 gözüküyor.

KE'nin burun konisini sanırım 2-3 yıl sonra prototip dışında seri üretim ke'leri idef,teknofest veya farklı bir halka açık platformda sergilerlerse ve biz faniler bunu görebilmek için hayatta  olursak değerlendirebileceğiz  :)

Şu an zaten bizimkisi havana su dövmek prototiplerden analiz süreçleri çıkarıyoruz. Tabi seri üretim KE biraz farklı olacağı konuşuluyor.

Bunun daha tam operasyonel süreçleri dahil olmak üzere tatbikatlardaki performansını kısaca bir çok alanda hlka açık veriler oluşmaya başladıkça daha zengin bir analiz çıkarabileceğiz.

Sn.putty'yi kırarmıyım hiç bak burda savaş uçakları arama ve kilit modlarına deyinilmiş

htts://www.quora.com/What-is-radar-locking-in-fighter-jets

Türkçeye çevrilsin mi diye soruyor onu seçip okursunuz

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat