Milli Yüksek Hızlı Tren Projesi

Başlatan Nutuk, 31 Mayıs 2018, 01:46:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:

- SAKARYA -

"Şu an için 160 km/saat hızında elektrikli milli trenimizi ürettik. 3 set hizmette, 4. seti deniyoruz ve onu da hizmete alacağız."

x.com/KaraKulak__/st...
https://x.com/KaraKulak__/status/1997359840708919578

Bu hızlar yüksek hızlı tren sınıfı değil "hızlı tren" sınıfı. Ama aslında en efektif hızlar bunlardır.
Türkiye de her hangi iki nokta arası ulaşımı en fazla 5 saate indirmek lazım bunun için İstanbul Ankara arası 150 km saat olabilir ama 1500 km genişliğindeki ülkede en doğu en batı arasına ilerde mutlaka bir tane 300 km h yüksek hızlı tren hattı yapılmalı.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

3 sene önce Doğu ekspressine binmek nasip oldu, arazinin zor olduğu teoride biliyordum ama yerinde görmek baska şey...100 sene önce nasil yapmislar hayret etmiştim

Ülkeyi baştan aşağı 250km+ hizli trenle donatmanin altyapi maaliyeti çok pahali olacaktir..o hizlarda tren hattinin neredeyse dumduz ve egiminin az olmasi lazim...yuzlerce tunel, viyaduk vs demek...Hele birde depreme dayanikli olmasi lazim..

Vakti zamanında sanirim havayolu ve havalimanlarina bundan oncelik verildi...

Yapilmasin demiyorum ama her yere yuksek hizli tren bu kadar uçak, alan verken parayı etkin kullanmak olmaz diye düşünüyorum..

Büyük sehirlerin merkezleri arasında atıyorum 30dk da bir ya saat başı tren kalkmazsa ve uçakla (in bin vs de hesaba katarak) yarisamiyorsa insanlar uzun yola tercih etmez diye düşünüyorum..

Evet uçmak daha pahalı ama tren biletleri kar etmek ya da kafadan kafaya gelecek şekilde ayarlansa daha ucuz olurmu bilmem....Yanılmıyorsam TCDD zararda...

Tabi işin lojistik kismi var ama yüksek hızlı tren hattına lojistik trenler aliniyor mi bilmiyorum ağırlık açısından..

What is steel compared to the hand that wields it?

Zor ama bir kere yapıyorsun bin yıl kullanıyorsun. Başka ülkemiz yok bu ülkeyi Hollanda'nın yüz katı maliyetle lazım olan yolları yaparak imar edeceğiz.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat