Sohbet...

Başlatan SÜVARİ, 10 Nisan 2009, 14:57:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

E ama gelenler erzuruma , karsa ,doğu bayazıta ,vana  yerlesmiyor ki.. sen oraya koysan veya orada iş bulsa bile ilk fırsatta istanbula, izmire, bursaya,antalyaya göçüyorlar. Hatta palazlandıllarında bıraksan avrupaya veya amerikaya kaçacaklar. Hoş bizim gençler ve hatta çocuklar da öyle.

Neden?

Fırsat esitliği ve liyakat, hukuk ve adalet sistemine güven, ifade özgürlüğü, ekonomik stabil durum ve alım gücü, 5G , insana değer veren yönetim sekli, kendin olabilme şansı, kendini gerçeklestirebilme imkânı , özgürlük, kaliteli ve tarikatsiz egitim vs vs..

Gelenler kadar gidenleri de dert etmek ve uygun ortamı sağlamak gerekiyordur belki de
.

Linkback: Ynt: Sohbet...

Tam öyle değil. Benim bildiğim, Ankara'nın bazı ilçelerinin en ücra köylerinde bile böyleleri çalışıyor. Sizin bahsettiğiniz kesim ayrı.

Alıntı yapılan: sahin1 - 20 Nisan 2024, 12:29:05
Ülkemizde 1965 nüfus sayımında bir tespit yapılmak istendi ve ana dil soruldu. Yanlış hatırlamıyorsam Kürtçeyi ana dil olarak ifade edenler 3.5 milyon kişi idiler. Nüfusumuz ise 31.4 milyon kişi idi. Oranı siz hesaplayın. Zaman içerisinde bölgesel şartlar sonucu Türk olmayan unsurlar oransal olarak artsa bile CIA sonucuna ancak ulaşabiliriz.
Sayin Sahin, 1965'te yapilan ana dil sorgusu bir kac nedenden oturu cok guvenli bir veri olarak kabul edilmez. Birincisi, bu soruyu bizzat devlet sordugu icin insanlarin korku veya baska nedenlerden oturu ana dilini dogru ifade etmeyebilecegi. Ikincisi de bircok yerde (ozellikle koylerde) turkce bilenlerin anadili turkce olarak varsayilmis. Mesela, urfa %47 turk cikiyor 1965'te, sehrin ilce ilce demografisini bilenler bunun mumkun olamayacagini bilir.

Elbette ki öyledir. Lakin yine de bir veridir. Ayrıca, o tarihlerde terör vs gibi şeyler tam söz konusu değildir. İnsanların belli endişelerle durumlarını gizlemeleri fazla söz konusu değildir. İlaveten, o tarihlerde doğudan batıya tam bir göç de yoktur. Doğu-batı nüfus durumu bile bize belli verileri verebilir.

Maalesef Afgan göçmen dışında çoban bulmak zor. Parayı biraz bulan ağır işlerde çalışmak istemiyor. İnsanoğlunun yapısı.   Ama göçmenler konusunda ben özellikle Güney Asya'dan, Afrika'dan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. Okumaya gelenler ayrı. Kendi kültürümüzün de olumsuz etkilenmemesini düşünmemiz lazım. Sonuçta kalabalık gelenler kendilerinden de etkiler bırakıyor.   

Daha önce paylaştım mı bilmiyorum. Bakım 1000 yıllık bir yolculuğun hikayesi,

Alıntı yapılan: mehmet05 - 20 Nisan 2024, 15:03:12
Maalesef Afgan göçmen dışında çoban bulmak zor. Parayı biraz bulan ağır işlerde çalışmak istemiyor. İnsanoğlunun yapısı.   Ama göçmenler konusunda ben özellikle Güney Asya'dan, Afrika'dan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. Okumaya gelenler ayrı. Kendi kültürümüzün de olumsuz etkilenmemesini düşünmemiz lazım. Sonuçta kalabalık gelenler kendilerinden de etkiler bırakıyor.   

Daha önce paylaştım mı bilmiyorum. Bakım 1000 yıllık bir yolculuğun hikayesi,

O zaman bu alanda bir işgücü açığı varsa Çobanlık belgesi ile belli sayıda göçmen kabul edersiniz... Ülkelerinde zor durumda insanlar , yazık bunlara diye sınırları açarsanız olmaz...

Çobanların maaşı asgari ücret olsa bile günde iki vardiya çalıştıkları için pazar günü tatil hesabı ile mesai çift yazılarak ayda 3 tane asgari ücret almalılar. Pazar günüde iki vardiya fazla mesai yaparlar onda çift yaz haftada 4 vardiya mesai eder ada 6 olsa bir asgari ücret ederdi yaklaşık yani ayda toplam aylık 4 asgari ücret maaşları olmalı. Ama işyerinde uyudukları için oda patrona bir harcanan bir fedakarlıktır uyurkende aslında bir vardiya mesai yaparlar bir şeyler vermek gerekir onada patron gönlünden bir vardiya parası vermeli aslında çift vermesi lazım ama uyuduğu için anlaşma ile te kvardiya verir eder 5 asgari ücret maaş. 17x5 70 bin tl maaş verilmeli. Çobanlıkta asgari ücretle yapılacak iş değildir vasıflı eleman işidir maaşı 25 bin tle olsa 125 bin tl maaş vermek gerekir. Sigortası yemeği sigarası filan hariç. Versinler bu parayı Türk de çalışır. Bu hesap alay gibi gelebilir ama size hadi çoban ol deseler kağıdı kalemi alır bir hesap yaparsın güvenlik şirketinde sitede bekçi olmak daha karlı gelir yapmazsın olay bu. O zaman mecbur Afgan alalım denirse bu sefer adam gerçekten güvenlik işine gider bu seferde orada iş gücü fazlası olur. En iyisi Afgan'ı almayıp piyasanın 120 bine çoban çalıştırmasına mecbur etmektir. Aslında Afgan işçi almıyorlar senin benim maaşımı tırtıklıyorlar
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Almanlar işgücü ithal ederken bizi hangi işlerde kullandıysa bizim de amaç aynı ...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "mültecilerin kimse gönderemeyeceğini , bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar" demedi mi?

Sorsan ; Ensar , zor durumda din kardeşlerimiz , Hurmayı paylaş cart curt , ama asıl neden hep aynıdır hiç şaşmaz : Para Konuşur / Money Talks

Almanya gerçekten iş gücü açığı var da işçi ithal etti biz ise çay toplamak çobanlık yaptırmak için fiyat kırmak için eleman arıyoruz yoksa fazlası ile iş gücümüz var. Afgan yatacak yere razı onu keşfetmiş bizimkiler. Size bir seçenek sunuyorum Amerika'da asgari ücret 1500 dolar diyelim çiftlikte yatacaksın tavıklara bakacaksın ayda sana 2000 dolar verecekler şimdi sundular teklifi kabul et Amerika'da yaşıyor olacaksın kabul eder misin. Kabul edersin bir gideyim iş bulayım imkanları sonra görür tartarım önce bir kapak atayım dersin. Ama bir Amerikalı kabul etmez tüm günü çiftlikte mi geçiricem der en az 5000 dolar ister. Basiretli devlet vatandaşının 5000 dolar istemesine engel olacak önlemler almaz ancak hiç çalışacak adam kalmazsa işçi gelmesine izin verir
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

ibrahim Haskoloğlu

Türkiye'de üretim yapan firmalar, Türkleri işten çıkarıp ucuz oldukları için Afrika'dan işçi getiriyor.

Gedik Piliç'in Afrika'dan getirdiği işçilerin Tiktok paylaşımlarından da görülüyor.

Bu olay Afrika'da o kadar yayılmış ki artık, bu tarz videolar Afrika'da trend oluyor.

Az önce gördüm X'te...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat