EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arkadaşlar bu iş bana göre ;

74 ambargosu esnasında zananın f-15'i olan ve tedariği başlamış f-4'lere ulşamayınca nereden bulursak oradan ve çeşit çeşit f-104 ve f-5 toplama hikayemizi andırıyor. Arkasından (15-20 sene ve 1 nesil sonra) f-4 ve f-16'ları alabildik.

Benim anladığım umman ve katar azar sayılarda aldıkları uçağı pek işletemeyeceklerini gördüler. Yenilerini de almadan, eldekilerden çıkıyorlar usulca . Belki de başka uçaklara girecek de olabilirler.  (Eldeki rafale'lqrı artırabilir mesela katar ? Fransa da payını alsın.)

Bu uçağın arkasında fabrika olmadıkça işletmesi zor. Fabrika veya ağır bakım yatırımları içinse sayısal çokluk , kültür ve devamlılık esas. Tasarımın yapılma amacı ve kullanım şekli de önemli tabi. Düşman kim? Coğrafik şartlar ne?

Dubaide kurulan eurolig takımı gibi bu uçaklar orada.. anlamsız yani.

Biz bunları toparlar, fabrikasını kurar. Çok güzel de işletiriz. Niyet buysa eğer nerede bulursak oradan alırız.

Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

8 yıl ne yaptın sen hocam ... Tranche 4 alalım ama İngilizlerin eğitim için Tranche 1 vereceği konuşuluyor zaten. Ben onun için Tranche 4'ler beklenebilir dedim.

1 Eurofighter uçağının üretim süresi ne kadar?  Aşağıda şöyle bir bilgiye ulaştım...

"4 ülkeden oluşan Eurofighter konsorsiyumu, 2028'den itibaren Typhoon savaş uçağının üretimini yılda 30 uçak olacak şekilde artırmayı planlıyor. Bu sayı, mevcut üretimin 2 katından fazlasına denk geliyor. Bahse konu artış, Avrupa'dan Orta Doğu'ya kadar dünyanın dört bir yanındaki müşterilerden gelen yeni işlerle desteklenecek.

Eurofighter CEO'su Jorge Tamarit Degenhardt, Paris Airshow kapsamında gazetecilere "Yeni ihracat siparişleri gelmeye başladığında, şimdiden 30 uçaklık bir [üretim] oranına göz diktik." dedi. CEO, savaş uçaklarından 14'ünün şu anda yıllık olarak üretildiğini ve önümüzdeki 3 yıl içinde yılda 20 üniteye ulaşma planlarının yapıldığını paylaştı."

14 adet  yıllık üretim, bunun fabrika kabul testi,hava kuvvetleri kabul testi derken,personel eğitimi,bakımcıların eğitimi,operasyonel hale getirilmesi vesaire vesaire baya uzun sürer

http://on-target-aviation.com/typhoon.html

Tayfun merkezde 1000 litre kanatlarda 1500 lt yakıt tankı taşıyabiliyor bunlara ilaveten eyer doğru belirtmişseler bu yükler dışında  storm shadow gibi 1400 kg lık mühimmat taşıyabiliyor

http://www.armyrecognition.com/military-products/air/fighter/eurofighter-typhoon-multirole-fighter-aircraft-technical-data-sheet

Burdada yükleme noktalarına deyinilmiş fakat benim aradığım en fazla kaç kg librelik yükü kanadında tasıyabiliyor 5 ve 6 nolu pilonlarda bunu bulamadım

http://ukarmedforcescommentary.blogspot.com/p/eurofighter-typhoon.html?m=1

Önemli performans kısmını okursanız typhoon bazı testlerde ingilizlerin istediği önden 0.05 lık rcs değerini karşıladığını söylemiş ingilizler

Düzelteyim önemli performanslar

Ayrıca dikkatli okursanız bir typhoon'un yarışmada 4 f15'i düşürdüğü itdalası galiba İtalya'da oluyor ve aynı şekil singapurda bir yarışta bir tayfunun 3 F16 yı yarışmada düşürdüğü belirtiliyor(itdalaşı yarışında)

http://cmano-db.com/aircraft/435/

Acaba burdaki veriler doğrumudur maws yani füze ikaz alıcısı için 9.3 km demişler...

Gözüme az geldi

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat