YÜKSEK İRTİFA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ PROJESİ

Başlatan Subutay, 02 Nisan 2009, 01:49:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

S-400(Rusya)
S-300(Rusya)
Patriot(ABD)
HQ-9(Çin)
Arrow(İsrail)
Aster-30
Herşey kızılelma için

http://www.globalsecurity.org/military/world/russia/96l6.htm

-96L6E radarı C band radar
-300 km menzilli

Bizde 40V6e maast yani kule olduğuna göre;

Mod olarak:

Bu radarın bakış açısını 1,5°,-3° baktırıp 40V6e kulesine koyarsak alçaktan gelen hedefleri uzaktan yakalayabiliriz

Radarı kamyon üstünde tutup 1,5,20° arasında yükseliş verirsek bigbird radarın kapsayamadığı daha yüksekten gelen hedefleri tespit edebiliriz

360° tüm sektörleri tarayabileceği gibi 60° tek bir sektörede yoğunlaşabilir

Yanlış bilgilerimi sn.marmara düzeltebilir..
Herşey kızılelma için

S-400 sistemimizin Somali'ye gönderildiği konuşuluyor...
S-400'den kurtulmuşuz.

olabilir , olmayabilir de.. resmi bir açıklama yok. gitmişse sistem kurulumu tamamlanana kadar da duymamamız gerekirdi.

hem mogadişu yakınlarındaki eğitim merkezi üssü hem de 60 km kuzeyindeki uzay limanı ve belki deniz limanının elbette hava korumasına ihtiyacı olacaktır ve sistemin iki bataryası bu iki merkeze konursa tam bir bindirmeli şemsiye sağlayabilir. ama muhtemelen siper ve çelik kubbe gider diye tahmin ediyorum. çünkü alt katmanlardaki hisarlar ve korkutlar ile entegrasyon önemli.

Ancak hava kuvvetleri kabiliyet kaybını nasıl telafi eder bilemiyorum. Özellikle menzil ve irtifa konusunda (stand-alone olsa da) awacslar,keşif uçak ve dronları , tanker uçaklar ve kısmen balistik füzeler için yerden hava savunması adına eldeki tek seçenekken.

her ne olacaksa temmuz NATO toplantısına kadar belli olacak zaten.

Hükümete yakın siteler S-400'den kurtulduk diyor...
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Rusya geri almayı reddetmemişti, aldığın paraya doğal gaz verir ödeyebilir iken neden bu şekilde davranılmış. Rusya'nın hava savunmasını güçlenmesini batı istemiyor iken onların dediğini yaptınız. Yazıklar olsun...

Hiç de yazıklar falan olmasın. Olaya Rus mantığı ile bakıyorsunuz, Türk tarafından bakmayı deneyiniz. Niye Rus hava savunmasını güçlendirelim? Kendi sıkıntımızı çözebildikten sonra gerisi teferruat.

Kurtulmak için Afrika'nın köşesine nerede ise hava saldırısı tehditi olmayan muz cumhuriyetine göndermek nedir. Ruslar bedavaya almıyor, aldığın parayı geri doğal gaz karşılığı ödeyecektir. Rus, Türk, ne biliyim Madagaskar mantığı ile baktığımızda bile karşılıklı çıkar mevzusu. Batının dediklerine boyun eğdiniz ve dünyanın köşesine gönderdiniz. Bir kaç milyon m³ doğal gaz karşılığı veriyorsun! Batının baskısı kendi çıkarlarının bile üzerine mi geçti. 

Batıcı trollerin övdüğü SAMP/T Ukraynada kusura bakmayin dediklerim için s.çmış sistemdir. Fransız savunma bakanı 1 ay önce Kiev ziyareti sırasında MANPADS'lerin bile vurabileceği pırpırlı kamikaze dronları ve ses altı uçan seyir füzelerin resmini üzerine çizmişler vurduğu hedefleri olarak. Üzerine ayıp olmasın diye vurulan hedeflerinin arasına troll cahiller yalandan 2 adet Rafale resmini eklemişler. Balistik füzesini vuramayan hurdadan bahsediyoruz. S-400 combat proven sahibi olan ses üstü uçan balitik hedefleri vuran gelişmiş sistem, hele Ruslar için tanıdık ve kendilerine ait sistem.

Henüz resmi bir açıklama göremedim. Ama hallettiysek, Malatyaya ve eskişehire birer filo f-35 gelecek demektir o zaman.

Bu arada sistemler 7 yaşına geldi. Sistemi Rusya'dan bakım /yedek parça/güncelleme desteği olmadan hala işletebiliyorsak bravo bize. Yani sistemler artık ölmüş veya sadece sembolik araç ve tüplerden ibaret bile olabilir.

Yukarıda yazdım bizim orada 30x30 km kendimize tahsisli alanımız var. Liman,hava üssü,uzay limanı,eğitim merkezi, denizde arama/sondaj genileri, vesaire. Oraya göndersek bile başka kimseye vermiş olmayacağız kendi yatırımlarımız için bize tahsisli bir alana hava savunması kurmamız lazım.

Birşey bildiğim yok sirf akil yürütüyorum...

ABDnin sorunu sistemin nerede olduğu değil sistemin bizde olmasi...

Ister Somalide ister Sivasta kurulu olsun ABD icin farkedecegini sanmıyorum, her ikisinde de sistemi biz kullanıyoruz, düğmesi bizde..

Ha Somaliye hibe edeceksek orasını bilmem...o da düşük ihtimal öyle stratejik sayılacak sistemi kafana göre sağa sola kolay kolay hibe ettirmezler...Hele hele Somalilandi falan Israil tanimisken..

Böl, topla, çarp çıkar kafam almıyor bu iddiaları yani

Mantıklı gelmedi

What is steel compared to the hand that wields it?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat