Drone'lara karşı gerek konvansiyonel gerek Tek-er bazında çözümler

Başlatan Denizci16, 04 Haziran 2025, 17:52:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arkadaşlar daha önce bu konuyu açmıştım birdaha açıyorum çünkü konu silinmiş burda mini-mikro-bulutaltı ve kamikaze drone'lara karşı gerek üslerimizi gerek platformlarımızı gerek tek-er bazında neler yapabiliriz ne gibi silahlar ne gibi sensörlerden istifade edebiliriz şeklinde bilgi paylaşımı ve fikir paylaşımı yapalım diye açıyorum Mesajı Paylaş
  • Gösterim 384 
  • Türk Silahlı Kuvvetleri
  • 21 Yanıtlar

http://www.millisavunma.com/roketsan-cida-silah-sistemi/

Mesela ABD'nin akpws yani 70 mm lazer güdümlü roket ile yapmaya çalıştığı drone avını

Bizde cida gibi omuzdan atılan bir lazer güdümlü mühimmat ile yapabiliriz

Bu arada

Cida için 2019 da atış denmiş ama birdaha ses soluk yok...

Bizde herşey reklam ,envantere çok az şey giriyor Mesajı Paylaş

http://www.defenceturk.net/yatagan-lazer-gudumlu-minyatur-fuze

Yatağan'ın menzilini kısaltıp ve hızlandırıp biraz değişik modifikasyon ile böyle bir işe girişilebilir

40 mm bombaatar'a takılan mühimmat Mesajı Paylaş

Malesef Türk Silahlı kuvvetlerinde henüz böyle bir eğitim yok
Mesajı Paylaş

Buda çin'in antidrone eğitimlerinden bir kesit ,mevzilere hızlı giriş,mazgallarla girişi kapama,serbest düşümlü drone mühimmatlarından kaçınma vesaire vesaire
Mesajı Paylaş

40 mm bombaatar'a da antidrone karşıtı sistem geliştirebiliriz
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz