Enerji bağımsızlığı

Başlatan SH, 25 Kasım 2024, 12:29:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Günümüzde "ele geçirmek" için bir sürü yöntem var, olma ihtimali çok düşük şeyler (sıfıra yakin) için şimşekleri üstümüze çekmenin anlamı yok...

Kallavi bir iki tane askeri üs kurup, petrolü ve doğalgazi TPAO çıkarsa, önümüzdeki 100 sene piyasa fiyatına kıyasla yüzde 50 ucuza alsak bize anlasmalar ile yeter de artar...

Bu dediğimi bile yapmak zor iş...

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Başkalarının petrollerini ele geçirmenin işgalden çok daha kolay bir yolu daha var oda yabancı petrol şirketi olarak izin alıp petrol arayıp çıkartmak yarısına ortak olmaktır. Özellikle denizde bu çok daha mümkün çünkü her ülkede bu yetenek yok. Ayrıca Suriye de hiç petrol zengini bir ülke havası oldu mu bu zamana kadar petrol sahası olan her ülke petrol zenginimi oluyor.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Dünkü videoyu izledim. Alparslan Bey'in tarzından dolayı ortaya net bir şey çıkmadan söylemekten kaçınıyor.

- Gabarda günlük 90-100 bin civarında maksimum çıkacak bir rezerv var. Şu anda 81 bin.

Kısacası buranın sonuna gelmişiz.

- Diyarbakırda 4 kuyuda kayaların içinde yatay sondaj ile petrol aranacak.

Amerika petrol ihtiyacının çoğunluğunu bu şekilde karşılıyor olması bana umut verdi. Bu nerelerde kullanılıyor bilmiyordum ama meğerse Amerika'da zaten çoğunluk bu şekilde imiş. Bu teknoloji bizde yok. Bu firmaların raporlarını takip etmeye başlarız yakında. Onlar bizimkilerden çok daha şeffaf ve detaylı şekilde açıklıyorlar.

- En büyük 6. filo imişiz. Yakında 4. olabiliriz.

Libya, Somali, Endenozya, Pakistan'dan kaynaklı filomuzu büyütmek zorunda kalacağız gibi görünüyor. Ben garanti diyorum. Yakında 2-3 sondaj gemisi, 1 sismik araştırma gemisi vs. daha katılır.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 09 Mayıs 2025, 11:51:32Dünkü videoyu izledim. Alparslan Bey'in tarzından dolayı ortaya net bir şey çıkmadan söylemekten kaçınıyor.

- Gabarda günlük 90-100 bin civarında maksimum çıkacak bir rezerv var. Şu anda 81 bin.

Kısacası buranın sonuna gelmişiz.

- Diyarbakırda 4 kuyuda kayaların içinde yatay sondaj ile petrol aranacak.

Amerika petrol ihtiyacının çoğunluğunu bu şekilde karşılıyor olması bana umut verdi. Bu nerelerde kullanılıyor bilmiyordum ama meğerse Amerika'da zaten çoğunluk bu şekilde imiş. Bu teknoloji bizde yok. Bu firmaların raporlarını takip etmeye başlarız yakında. Onlar bizimkilerden çok daha şeffaf ve detaylı şekilde açıklıyorlar.

- En büyük 6. filo imişiz. Yakında 4. olabiliriz.

Libya, Somali, Endenozya, Pakistan'dan kaynaklı filomuzu büyütmek zorunda kalacağız gibi görünüyor. Ben garanti diyorum. Yakında 2-3 sondaj gemisi, 1 sismik araştırma gemisi vs. daha katılır.

Sn SH,
Kaya içindeki petrole ve gaza "Shale-Gas" ve "Shale-Oil" deniyor. "Shale", kil ve çamurun kayalaşmış hali. Bu gazı ve petrolü, kaya oluşumunun içinden söküp çıkarmaya "fracking" deniyor.  Bu kaya oluşumuna basınçlı su ve kimyasal enjekte ediliyor ve gaz ve petrol bu şekilde yüzeye çıkmaya zorlanıyor. Yeraltında oluşan boşluklar ve sıvı yapı, jeolojik dengeyi bozuyor ve sarsıntılara, istenmeyen obruklara yol açıyor. Çevre sağlığı için çok zararlı. Bilhassa fracking sıvısının içindeki çözücü kimyasalların içme suyuna karışması büyük problem.

Quote:
Fracking veya hidrolik kırılma, su kirliliği, hava kirliliği, artan sera gazı emisyonları ve deprem potansiyeli gibi çeşitli çevresel ve sağlık riskleri sunar. Kırma sıvılarında kullanılan kimyasallar yeraltı suyunu ve içme suyu kaynaklarını kirletebilir. Metan sızıntıları ve doğal gazın yakılmasından kaynaklanan hava kirliliği iklim değişikliğine katkıda bulunur ve solunum problemlerini kötüleştirebilir. Ek olarak, süreç özellikle önceden jeolojik zayıflıkların olduğu bölgelerde depremleri tetikleyebilir
Unquote.

ABD'de ve Batıda fracking uygulayan şirketlere karşı yoğun bir savaş veriliyor. Mesajı Paylaş

Kaydı olsun diye yazıyorum. Diyarbakır ve birkaç yerde toplam 41 milyon varil keşfedilmiş. Karadeniz'in batısında ise 70 milyon metreküp yeni rezervler keşfedildi.

Bu rakamlar maalesef bizim ihtiyaçların çok çok altında. Ben Bakan Bey'i çok seviyorum ama maalesef bunlar müjde olarak açıklanacak şeyler değiller.

Muhtemelen 3-5 bin günlük varil katkısı olur petrolün. Gazın da 3-5 milyon metreküp katkısı olur. Hiç yoktan iyidir tabi ama böyle büyük müjde olarak gözükünce insan heyecanlanıyor açıkçası.

Bu arada bu sene sonuna petrol için hedef 200 bin varil denildi. Bu umuyorum ki Türkiye içindeki petrol üretimini kastetmiştir. Ocak 2025 tarihli videoya bakarsanız zaten dışarıda 41 bin varil, Türkiye içinde de 127 bin varil olduğunu görürsünüz. Toplamda da 168 bin idi. 127 binden 200 bine gelmek güzel bir başarı olur. Türkiye dışı da 50 bine gelse, 250 bin civarına geleceğiz. Eğer Türkiye dışı ile beraber 200 bine geleceksek çok moral bozucu olur. Zaten Gabar 70 bin idi. 30 binlik artık buradan gelmiş olacak ki bu demek oluyor hiçbir yerde bir şey bulamadık ve çıkartamadık.

Şu anda en iyi giden kısım doğalgaz gibi. 2028 yılında 50 milyon metreküp hayal değil. Gerçi günlük ihtiyaç 150 milyon m3. Yine de çok iyi bir ilerleme olmuş olacak. Mesajı Paylaş

Her metrekupun faydası olur ama bu işin "sunumu" yanlış yapiliyor diye düşünüyorum...

Sıradan bir vatandasin su kadar metrekup , bu kadar milyar dolar vs anlamasi zor çünkü örneğin günlük tüketim ne kadar, günlük masraf ne kadar, bulunan toplama kıyasla ne kadardir vs doğal olarak bilme imkani yok...bilmesine gerek de yok..

Sonra faturasina bakiyor, hele hele zam da geldiyse "hani bulmustuk eee o zaman ne alaka" diyor..

Azicik bilen de "bize gereken toplama kiyasla az, abartmaya gerek yok" diyebilir..

Milli bir petrol/doğalgaz altyapısı kuruyoruz, is imkani sağlıyoruz, memleketin her yerinde haril haril ariyoruz, az da olsa çok da olsa kendimizi çıkartıyoruz, hedefimiz faturalara azami sekilde yansitabilecek sekilde kaynaklari kullanmaktir şeklinde bir iletişim olsa daha etkili olur bence...

Bütün ihtiyaci karsilayacak kadar çıkartıp herseyi bedava dagitsanda şikayet eden azinlik bile bulunacaktir,onlara zaten birşey diyemeyiz ama makul çoğunluk için böyle bir sunum daha bilgilendirici olur diye düşünüyorum...

Neyin nereden ne kadar çıktığından çok, arayıp çıkarmaya baş koyduğumuzun üzerinde durmak lazım...süreklilik o zaman sağlanır

Ben olsam söylemem bile, dünyanın bin türlü hali var ne çıkarsa çıksın büyük kısmını stratejik ihtiyat olarak memleketin her köşesinde gizli depolarda tutarım....

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Basın yayın artık çöp olmuş vatandaşa haber vermek bilgilendirmek böyle kaygılar kalmamış. Yıl olmuş 21 yüzyıl her şey propogan da Mesajı Paylaş

Ülkemizde öyle BÜYÜK ÇAPLI petrol rezervleri olduğuna dair benim pek bir inancım yok. Ülkemizin kara sınırlarının tespitinde ne yazık ki bu durumun da göz önüne alındığını düşünüyorum. Umudum denizlerde. Bunun dışında enerjide bağımsızlığın anahtarının nükleer enerjide olduğunu düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Öyle deme şahin bereketi kaçar. Karada bile umutlar bitmez biz aslında petrol coğrafyasında bir ülkeyiz ama fay hatları kırıklar nedeniyle petrolümüzün sıvıları uçmuş geriye katranı kalmış. Aslında petrolümüz var ama gravitesi çöp kıymette. Ama buda iyi haberdir coğrafya bu bir yere on milyar varil petrol sıkışabilir hapsolabilir. Denizler zaten çok büyük umut taşıyor ama ben inadına karada bile umutlar tükenmedi diyorum. Karadeniz de petrol gaz var işte bu çok belli. 10 milyar varil bizi kurtarır ama 200 bile çıkar Karadeniz'den hiç belli olmaz bir gün bir deleriz fışkırır bellimi olur.
Gabar da bulduğumuz 1 milyar varil petrol gerçekten çok şaşırtıcı bizim ölçeklerimiz ile. Bizim bulduğumuz petroller cumhuriyet tarihi boyunca 10 milyon 20 milyon varildi hiç 1 milyar varil yanına bile yaklaşamadık. Tabi bize 1 milyar varil yetmez büyük ülkeyiz ama 1 milyar bulmuşsan 10 da bulunur onu demek istiyorum. 20 milyon dan ötesini bulamazken 10 milyar hayali kurulmaz ama 1 milyar bulmuşsan 10 da bulunur. Bunlar çok zor olan karadaki olasılıklar denizlerde ise yani sınırı yok hayallarin henüz.
Mesajı Paylaş

Bu işin sunumu yanlış kısmına katılıyorum. Hatta petrol tarafının büyük bir kısmı propaganda. Bizimkiler de zaten çok sallıyor gibi görünmüyorlar. Doğalgaz öyle değil. Orada daha iddialı ve güçlüyüz.

Sorun biraz da çaresizlikten ve kamuoyu baskısından oldu. Geçen sene 2025 yılını yeni rezervler keşfetme yılı olarak açıkladılar. Şu ana kadar petrol tarafı fiyasko oldu maalesef. Bu sene 100M varil eklenecek rezervlere ama bu dediğim gibi anlamlı bir rakam değil.

Arabistan'ın bilinen rezervleri 250 milyar iken bizim 50 milyon için bayram etmemiz biraz anlamsız oluyor. 1 milyar bile çok gibi gözükse de 3 senelik ihtiyacımıza denk geliyor. İnşallah 7-8 milyarlık bir rezerve buluruz bir gün. 20 senede petrol endüstrisi etkisini şimdiki kadar koruyamayacaktır. Alternatif enerji kaynaklarının verimlilikleri bu hızda artmaya devam ederse inşallah güzel günler göreceğiz. 

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz