Çöken Almanya Haberleri

Başlatan putty, 15 Nisan 2024, 22:06:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sonuçta herkes kendini zamana ve geleceğe hazırlamazsa olacak olan şey çöküştür. Sn putty nin öngörüsünün doğru olup olmadığını zamanla göreceğiz.
Linkback: Ynt: Almanya Haberleri Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 30 Ekim 2024, 21:58:28
Siz Almanya'nın Avrupa'nın başına ne geldiğinin daha farkında değilsiniz ondan böyle konuşuyorsunuz. Elektrikli araba Avrupa'yı ekonomik krize sokmayacak yıkıma sokacak. Medeniyetimiz daha önce böyle bir ekonomik değişimi bu kadar kısa sürede hiç yaşamadı. Almanya'nın dünya pastasındaki dilimi on yıl içinde eski dilimin çeyreğine düşecek. Alım gücü olarak 3000 euro maaş  800 euro maaşa düşecek. Ağğğ nasıl olacak demeyin Yunanlılar öyle yaşıyorlar bal gibide olur. İktisadi ilmi olan Alman ekonomisinden otomotiv endüstrisini çıkartsın ölçme biliyorsa ölçsün. Çelik üretimi makine üretimi kimya üretimini de hizmet sektörünüde çıkartacaksınız tabiki. Otomotiv bitince bir çok mühendislik firmasıda kapanacak bir sürü yan sanayi kapanacak ölçme cihazı endüstrisi kapanacak talaşlı imalat kesicisi üretenler küçülecek. Düşen alım gücü ile tüketime bağlı her alan küçülecek devletin vergi gelirleri düşecek sosyal destekler kesilecek yabancılar şutlanacak vs. Almanlar bahçelerine patates ekecekler. Peki bunun çaresi ne?. Yok çaresi

Hissiyatıma inanın arkadaşlar daha düne kadar vosvagen Türkiye de yatırım yapsın diye heycanlanıyordunuz yapmayınca kahroldunuz ben size o zamanda bunları yazıyordum Almanya batacak diyordum o zaman masal gibiydi ama şimdi herkes konuşmaya başladı o vosvagen bırak Türkiye de yatırımı kendi ülkesinde fabrikaları kapatıyor. Putty işte böyle ön görülü birisidir

Ben de çökmeyecek diyorum ...  :D :D :D Mesajı Paylaş

https://turdef.com/article/germany-receives-its-first-h-145m-light-armed-helicopter

Herkes gider mersine ,alman gider tersine tadında bir haber.
Alamanya 2.1 milyar euroya 62 hafif saldırı helikopteri h145m alacakmış.
Yahu Ukrayna savaşından hiç mi haberiniz yok. Manpads ların cirit attığı durumda hele böyle hafif helilerin hiç şansı yok. Mesajı Paylaş

ABD de dahil batı çok avanak kaldı bu savaşta.

Şu habere bakın koskoca ABD kendi topraklarında TNT üretmiyor bu madde olmadan nasıl bomba üretiyor hayret bir şey

https://www.defenceturk.net/turk-sirketinden-abdde-patlayici-uretimi-icin-sozlesme Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Almanya gümbür gümbür üretirken ceyranlı araba Almanya'yı batıracak patates ekecekler dediğimde çoğu orada yaşayan arkadaşlar bana çemkirdiler.
Başladı haberler gelmeye ne olacak şimdi o arkadaşlar desin bakalım çok biliyolardı
Bu haberleri dinleyenler Almanlar bir çare bulur sanacak ama çare yok ki bulsunlar

Mesajı Paylaş

Çare var olmasına da, almanların egosu müsaade etmiyor. Mesajı Paylaş

Alman halkı zaten ruhu sefil bir halktır hayattan keyif almayı bilmezler giyinmeye lükse konfora para harçamazlar tasarruflu adamlardır. Olacak olan biraz fakirleşme olur ona da Alman ulusu zorlanmadan uyum sağlar ruhları sefil çünkü. Asıl olacak olan oradaki gurbetçilere filan olur o salına salına gezme günleri biter alayı buraya güzel vatanım nasıl burnumda tütüyodun der gelirler. Gün gelecek Almanlar Türkiye de oturma izni çalışma izni almak için sıraya girecekler Mesajı Paylaş

İki dünya savaşı kaybedip küllerinden doğmuş bir devden bahsediyoruz. Bir bilim toplumu olarak Almanya öyle kaldığı sürece herzaman medeni dünyada yerini alır. Onun refah seviyesini otomotiv elektronik vs. eşyaya indirgemek yanlış olur Mesajı Paylaş

20 yy medeniyetimizin ilk fışkırış yüzyılıydı ve Almanya Fransa İngiltere gibi saygıdeğer bir kaç ülke hak ettikleri şanı şöhreti yaşadılar medeniyetimize de iyisi kötüsü çok katkıları oldu sağ olsunlar var olsunlar varsa günahlarıda kendi boyunlarına. Artık ikinci medeni yüzyıldayız şimdi kartlar yeniden dağıtılıyor artıkın medeniyetimizin refahı yarım düzine ülke tarafından emilmeyecek. Bu yeni paylaşıma uyum sağlayanlar Amarika Kanada Fransa gibi eski aktörler olacağı gibi Türkiye gibi yeni aktörler de olacak ve tabi birde uyum sorunu olan yıkımı muhteşem olacak Almanya Japonya gibi ülkeler olacak. Onlarınki vay hallerine. 21 ci yüzyılda Avrupa da en muhteşem ülke Türkiya olacak. En büzüşen ülke ise Almanya olacak. Yeni Almanya bu yüzyılda Türkiya dır inşallah buna ben çok inanıyorum bunun bilimsel izahları var. Anadoluda Hitit Asur Roma Bizans Osmanlı hep muhteşem kavimler kuruldu. Daha en muhteşemi ortaya çıkmadı. 21 yy da Anadolu Türkiye muhteşem ülkesini yaratacak. Türkler 1071 den bu yana bin yıl Anadolu da 21 yy için uğraştılar. Mesajı Paylaş

Ekonomist Doran Ademoğlunun Nobel almasınada sebep olan kuramı özetle halkın yararına çalışan(bir zümrenin değil) kurumarı oluşturabilen toplumlar kalıcı refahı yakalıyor. Bizde ise bu şekil kurumsallaşma varmı. Daha tam tersine var olanlarında içinden geçilmiş. Belki birkaç onyıl sonra GSMH 2 trilyon olsa bile halkın genel refahı artmayacaktır. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz