Metin deniz kuruyor Alman'ın yapacak bir şeyi yok bu Almanlar ile alakalı bir kabahatten olmayacak küresel değişim bunu dayatacak. Bir çare olsa Almanlar bunu kesinlikle başarırdı bende Alman aklına emeğine disiplinine saygı duyuyorum. Ben bu yüzden zavallı Almanya diyorum göz göre göre felakete yürüyorlar kendileride bu kaçınılmaz geleceği görüyorlar deli gibi panikle çare bulmaya uğraşıyorlar ama bir yol yok ne çare.
Almanya Hollanda gibi Belçika gibi olsa biraz küçülür yeni dünya gerçeklerine kendini uyarlar refahı gerekirse biraz düşse de kendini kurtarır ama 90 milyon nüfus parametreler biraz bozulsun baş edilmez krizlerle karşı karşıya kalır vallahi billahi yemeye ekmek bulamaz bahçede patates eker domuz beslerler. Daha beteri 120 milyonluk Japonya da olacak.
Bu Alman ekonomisi treemap i. Burada tek başına bile otomotivin baskınlığı görülüyor buna diğer sektörleri makine üretimi makine ekipmanı üretimi metalurji üretimi test cihazları üretimi hatta kimya üretimi gibi alanlarıda eklemek gerek aslında onlarda dolaylı olarak bu sektörden kalkınan sektörler. Bunuda çıkarttıktan sonra bu sektörlerin kazandırdığı refahın bu ülkeye mesela bisküvi üretimine olan etkisinide hesap etme klazım 90 milyon zengine bisküvi üretmek ile daha az refaha üretmek aynı şey değil.