GÜRZ HİBRİT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Başlatan OKÇULAR, 29 Ağustos 2023, 13:26:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TSK geneli için değil de, Somalı, Sudan veya Libya'daki üsler için özellikle drone tehdidine karşı Hibrit kullanım amaçlı olabilir.
Linkback: Ynt: GÜRZ HİBRİT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Bence sadece drone'luk birşey olamaz yoksa 35 mm korkut veya MKE Tolga sistemlerinden sipariş alınırdı..
Herşey kızılelma için

Ben bu silaha muhalif değilim yapsınlar denesinler olursa olur. Dik füze detayınıda doğru anlamak gerek aslında füze sabit şekilde dik değil bağlandığı beşik dönüyor fark ederseniz. Topun üniversal bir tasarımı var çeşitli füzeler takılabiliyor belliki sağında ve solunda bağlantı adaptörü var oraya uygun füze kanişteri podu takılıyor. Bu makette bir tarafa sungur bir tarafa büyük füze takmışlar. Elimizde füzeler radarlar elektronikler araçlar var bunları sistem entegrasyonu ile değişik kombinasyonlarda kullanıp ürüne dönüştürsünler

Benim çekince olarak görüş bildirdiğim konu biraz hissiyat ile ilgiliydi. Ben Türk ordusunun hibrit silahları pratik bulmadığı şeklinde bir gözlemim var. Örneğin zırhlı muharebe aracının kulesine Tanksavar füzesi eklemez bizim ordumuz o füzeyi ayrı araca ayrı personele paylaştırır. Top ve füze bambaşka eğitimi olan silahlar biri bir eğitim birliğinde öbürü başka yerde  aylarca eğitim görüyor. Bu bir askere bir kaç tür alakasız silahı vermiyor ordu. Ama bu kanun değil hatta bence bu çağda her uzman askere bir kaç kabiliyet kazandırmak da düşünülmeli artık. Ben askerdeyken GTT ile ÇNRA nın uzman kadrosu bambaşkaydı ama ne alaka bence değişmeli. Uçaksavarı gözü kapalı söküp takan uzman çavuş havandan anlamıyor. Almanya'da öğretmenlerin mesela iki branşı olur hem matematik hem tarih dersine girebilir şekildedir. Askere böyle tek görev devri bence artık sürdürülebilir değil. Bir uzman çavuşun assubayın bir düzüne uzmanlığı olmalı artık. Telsizde bilmeli uçaksavarda bilmeli havan da bilmeli bunların hepsi bir standart eğitim birliğinde verilmeli sonra branş eğitimi olmalı daha üstüne düşülen. Birazda bilmiyorum doğrusu ama ben askerdeyken assubayların bile bir konuda sadece uzmanlaştığını gördüm uzman çavuşlar daha da beterdi köpek uzman çavuşu vardı bizim bölükte mesela.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

O dik füze neyi engeller biliyor musun? Sn.putty takip radarının 360° dönüp hedef aramasını ve takip etmesini zorlaştırır çünkü o dik füze takip radarı için kör alan

Askerlik konusunda senden biraz farklı düşünüyorum

Biz j.komando iken

Asayiş ile konular hatta işimiz olmayan çevik kuvvetin işi olan toplumsal olaylara müdahale eğitimi alıyorduk jop ve kalkan ile

Yada jandarma asayiş işi olan kaçakçılık işine gidiyorduk kaçak mazot kaçıran Isuzu peşine düşüyorduk tuzak atıyorduk

Yani personele gelince en alakasız eğitimler verilirken söz konusu araç olunca ve namlu ile füze şeklinde araçlar olunca ketum davranan ordu var

Bence silah firmalarına rant sağlamak için böyle davranılıyor
Herşey kızılelma için

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat