SU-75 Checkmate

Başlatan fırtına06, 14 Temmuz 2021, 18:20:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 10 Kasım 2024, 03:28:14
Ya Çin'in ar-ge iş modelinde ciddi bir hata var, ya da motor ömrünü artırmak benim düşündüğümden de zor.

O kadar para ve neredeyse sınırsız insan gücüne rağmen, WS-15'in büyük bakım aralığı hala 1500 saat ise, benim adıma bu çok ilginç bir durum.

Hocam sovyetler fabrikalar boş kalmasın sürekli çalışsın diye motor ömürlerini bilerek kısa tuttukları söylenir. Acaba Çinde de buna benzer bir durum olabilir mi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: M.B.T - 23 Mayıs 2025, 19:11:29Syn. Marmara su75 checkmate ne aşamada? Ne zaman uçacak? Biraz bilgi verirmisin kendi başlığı altında. Çok beğendiğim bir uçak.

Öncelikle Su-75 projesi Rus Hava Kuvvetleri ile alakası yok. Tamam Suhoy(Sukhoi) devlete ait şirket ama kendi isteği ile başlatmış projedir, yani Kremlin'den gelen talimatları göz önüne alarak yürütülmüyor. Kuvvetin istediği çizim ve isteklerine göre adım atılmamıştır. Onun için geleneksel Rus jetlerinden farklı tipi var. Suhoy mühendisleri ve tasarımcıların hayal ettiği, isteklerini gerçekleştirmek için adım atılmıştır. Onun için yerli veya yabancı uçak meraklıların heyecanla takip ettiği projedir. Onun için Su-75 Rus 5.nesil jeti demek yanlış, tamam Suhoy mühendisleri de Rus ama onların kafa yapısı Kremlinde oturan generallerden farklı. 

2026'da ilk uçuşunu yapması bekleniyor ve 2030'da falan hazır olacaktır. Projenin hızlı ilerlemesinin ana sebeplerinden birisi motor, radar, aviyonikleri falan hazır olmasıdır. Kısacası Su-57'nin bazı parçalarını monte edecekler, yani iyi tarafını alıp yeni jete takacaklar. Ancak tamamen yeni tasarım, tek motorlu ve ucuz olacak.

Belarus projeye katılmak istiyormuş. Azerbaycan, Orta Asya, Güney Doğu Asya, Arap ülkeleri ve İran için ideal 5.nesil jet diyebiliriz. Suhoy'un amacı fiyat performans açısından piyasaya etkili jet sunmaktır. Rakiplerine göre teknolojik olarak artısı olabilir ama eksiği olmayan ve ucuz jet satmaktır.

Bekleyip göreceğiz, Su-57'nin hafif versiyonu ama tamamen yeni tasarımı olan etkili jet ortaya çıkacaktır. Mesajı Paylaş

Açıklama için teşekkür ederim syn. marmara.

İyi bir f/p uçak çıkarsa ortaya, eski müsteriler icin su75 güzel bir alternatif olur. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz