İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: marmara - 21 Haziran 2025, 17:45:54
Alıntı yapılan: DelKu - 21 Haziran 2025, 17:17:46Teknolojide geri kalınca dron peşine mecburen F-16 takarsın, normal değil ?!  .

İsrail teknolojide geri kalmış ülke öyle mi?
Kusura bakmayın ama sizin fkirleriniz 1970-80'lerde geride kalmış NATO kafalı generallere benziyor. Günümüz modern savaşları okuduğunuz ve propagandası ile beslendiğiniz batı kitaplarından farklıdır.

Radar teknolojisinde doppler kanunu var. Alçaktan yavaş hız ile uçan hedefi tespit etmek çok zor. Şu anda tüm radarlar AESA, PESA vs olsun doppler kanununa göre çalışır, hızlı uçan hedefi uzaktan kolay tespit eder. Yer yüzeyinin şekli yüzünden hedefi uzaktan görmek imkansız ve pırpırlı yavaş dronları çok yakın mesafeye kadar tespit edemez, en kral AESA radarı olsa bile göremez. Hatta bunun gibi hedeflere karşı en gelişmiş güdümlü hava-hava füzelerini bile en fazla 500 metre uzaktan atarsın.

Ufacık yüzölçümü olan İsrail hava sahası kadar sıkı korunan dünyada ülke veya bölge yoktur. Acuç kadar toprakları çeşitli katmanlı HSS, gelişmiş radar,  havadan AWACS tipi uçaklar ile korunmakta. Bunlara rağmen İran Şahed'leri sızmaya devam ediyor çünkü yukarıda yazdığım gibi doppler kuralı gereği bunlar tespt edemez, etse bile heç kalır belki 300-500 metre uzaktan görür. Onun için İsrail F-16 ve tepesinde radarı olan Apache helikopterleri ile 7/24 avuç kadar topraklarında devriye uçuşu yapıyorlar.

Tabi sizin bunlardan haberiniz olmadığı için hayal bile edemezsiniz, İsrail, Ukrayna ve Rusya bunlarla mücadele ediyor. Tüm batı Rus kamikaze dronlarına karşı etkili radar veya HSS geliştiremiyor. Demek ki size göre ABD ve Avrupa da geride kalmış...

2 dünya savaşından kalmış biri olarak bunu tavsiye ediyorum bu şekilde değerli füzelerinizi de harcamazsınız

Radarları da göremediğine göre bunu da depolardan, daha doğrusu müzelerinden  çıkarıp israile hibe etsinler

Ya beğenmediğimiz bizim ülkemiz bile bunu kurdu, radarların düşük hız dron zafiyetini görünce

Sonra da über teknolojik ülke , yenilmez yıkılmaz  kutsal toprakların baş savunucusu falan filan.
Bir tanesi en sofistike helikopterini öbürü kendine çok özel geliştirdiği f-16 sını , pancar motorlu maket uçak avlamak için koşturuyor.

Hayır gözünüzde büyüttüğünüz teknoloji devleri batı ülkeleri zamanında uyanmış olsalardı, ateş bacayı sarınca kısa yoldan arayı kapatmak için harbe hazır Türk ihalarının peşine düşmezlerdi.

Diğeri de amerikalı dinci manyakları kendi savaşına bulaştırmak için yapmadığını bırakmıyor.

Tekrar soruyorum ; Türk ihalarını kuzey ırakta ne düşürdü, bunun cevabını öğrendiğinizde zaten bir çok şeyi anlayacaksınız değil mi! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 21 Haziran 2025, 19:35:20Tekrar soruyorum ; Türk ihalarını kuzey ırakta ne düşürdü, bunun cevabını öğrendiğinizde zaten bir çok şeyi anlayacaksınız değil mi!

Kuzey Irak'ta nasıl vuruldu, kim vurdu gibi sorular yersiz şu anda. İHA veya SİHA'lar şu anda maliyetli, yüksek irtifadan uçarak uzaktan tespit edildiği için onların zamanı geçti. Mesela Ukrayna savaşın başında TB2'ler ile Ruslara karşı etkili saldırı düzenlemişti. Şu anda var mı ortada? yok. Neden? cephe hattı savaşında kolayca tespit edilir ve yem olur. Hatta menzili kısa olduğu için uçtuğu üsler bile çoktan vurularak yerde iken imha edildiler, şu anda 1 tanesi bile yok.

Yemen'de açlıktan terlikle savaşan Husiler bile 30 küsür ABD SİHA'sını vurmuştu. 10-15 milyon dolarlık SİHA devamlı vurulunca savaşamazsın, yıpranırsın ve sonunda tükenirsin. Şu anda kamikaze dronların zamanı, tespit edilmesi zor, vurulsun ama düşman HSS füzelerinden kat kat ucuz. Savaşlarda maliyet etkinlik meselesi en önde gelmektedir.

Paylaştığınız erken uyarı radarı. Yukarıda yazdım ve anlattım, alçaktan yavaş uçan hedefi onlar tespit edemez, atmosfer dışı atılan ve çok hızlı uçan balistik füzeleri tespit edebilir çok uzak mesafeden. Coğrafya dersinde okutulur yerin şekli yuvarlak, ufuk ötesi diye bir şey var.

İnterneti açın okuyun araştırın, doppler kuralı nedir, ufuk ötes kaç km. Günümüz modern savaşları inceleyin. Benim kocaman radarım var her şeyi görür demekle olmuyor. Mesajı Paylaş

İran,Hürmüz kozunu abd nin dogrudan mudahalesine baglamış gibi gorunüyor. Mesajı Paylaş

İran İsrail gerilimini ve savaşını çok iyi yorumlamış

Ve savasın nihai hedefini batı yanlısı yeni İran ve molla rejimi yıkılmış bir İran olarak ilan etmiş

Olayları 7 Ekim Gazze olayına kadar götürerek anlatmış

Yani rejim değişikliği var

Ama tutupta burdaki siyasal islamcıların havalarda uçtuğu gibi bağımsız güney Azerbaycan,kütdistan gibi bölünmüş İran konusu yok..

Muhakkak dinleyin güzel aktarmış.

Sn.putty nın korkusu olacak gibi ilerki yıllarda batı ile entegre mollalardan kurtulmuş İran ....şeklinde Mesajı Paylaş

Her savas Ukrayna-Rusya savasi degil.Her ulke ayni degil,envanter farkli,envanteri kullanma sekli farkli,taktik planlama farkli,ürünlere yuklenen gorev profilleri farkli,üründen beklenenler farkli...Farklı oglu farklı,bazıları da aynı tabii ki.Karbon kagidi degil bu.
 Israil'in elindeki taktik male sihalar su an is yapmiyor mu yani? Bir suru faydasini sayabilirim bir cirpida.O sartlarda o karsilikli dengede muthis is yapiyorlar.Gun asiri da biri vuruluyor evet ama kime ne yani umurunda olmuyor ki. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 21 Haziran 2025, 20:29:26
İran İsrail gerilimini ve savaşını çok iyi yorumlamış

Ve savasın nihai hedefini batı yanlısı yeni İran ve molla rejimi yıkılmış bir İran olarak ilan etmiş

Olayları 7 Ekim Gazze olayına kadar götürerek anlatmış

Yani rejim değişikliği var

Ama tutupta burdaki siyasal islamcıların havalarda uçtuğu gibi bağımsız güney Azerbaycan,kütdistan gibi bölünmüş İran konusu yok..

Muhakkak dinleyin güzel aktarmış.

Sn.putty nın korkusu olacak gibi ilerki yıllarda batı ile entegre mollalardan kurtulmuş İran ....şeklinde

"siyasal islamcı"
youtube kanalı bu düşünce bi kanal değil mi ? Mesajı Paylaş

Tabiki düsünce kanalı ama siyasal islamcılar ne zaman israil-abd kızışsa gerilim olsa çatışma olsa akıllarından geçen ilk şey güney Azerbaycan....

Bizde bu arkadaşlara ilk cevap olarak "yedirmezler sana Güney Azerbaycanı"az akıllı olun Türki Cumhuriyetleri ile geçiş kapısı olacak coğrafyayı sana verirler mi?
Üstelik bunun için savaş bile vermiyorsun.

Yani ben o siyasal islamcılar lafını gzt kanalı için söylemedim burda fantezi kuranlara söyledim😉 Mesajı Paylaş

İsrail'e kadar yaklaşık 1500km uçan Şahed-136 hedefi vuruyor. Ardından gelen Apache vuramamış o kadar yakın mesafede olmasına rağmen.

Şaşırdık mı? Hayır.
Irak üzerinde ABD AWACS'ları 7/24 uçuyor, onlar görmemiş, neden olduğunu yukarıda defalarca yazdım. Ürdün ve ABD jetleri yakın mesafede olursa bazılarını tespit ederek vuruyor. İsrail jetleri şu anda tamamen seferber olmuş durumda. Her tarafı tıklım tıklım radarlar ile çevrili ülke nasıl bunları geçiriyor anlatmıştım.

İran'ın elinde ne kadar var bilemeyiz, etikili kullanabilirse HSS yerlerini tespit eder, hava-hava veya karadan atılan füzelerin azalmasına yol açacaktır. Balistik füzelerinin CEP değeri iyi değil, nereden atılıyorsa orayı vurmalı. İran bu şekilde tecrübe kazanır. Pırpırlı dronlar iyi taktik ile hareket ederse çok ölümcüldür.
Mesajı Paylaş

GBU 57 yönelik senaryolar,fikirler Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz