İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Natanz'da ciddi tehlike



ULUSLARARASI Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) İsrail saldırılarına maruz kalan İran'daki Natanz nükleer tesisinde radyasyon ve kimyasal maddelerden kaynaklanan ciddi bir tehlike olduğunu bildirdi.


UAEA Başkanı Rafael Grossi, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, bina kompleksinin dışındaki radyasyon seviyeleri normal olsa da, "Natanz tesisinin içinde hem radyolojik hem de kimyasal kirlenme olduğunu" ve uranyum izotoplarının tesisin her tarafına dağılmış olabileceğini söyledi. Grossi, tesis içindeki asıl endişenin kimyasal toksisite olduğunu da sözlerine ekledi. İsrail ordusu, geçtiğimiz hafta Natanz'a hava saldırısı düzenlemiş, İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, saldırı sonrası devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Tesisin içinde bir miktar nükleer kirlilik tespit edildi ancak bu kirlilik tesisin dışına yayılmadı" ifadelerini kullanmıştı. Natanz, İran'ın en büyük uranyum zenginleştirme tesisi. Tahran'ın yaklaşık 250 kilometre güneyinde yer alıyor.

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/natanzda-ciddi-tehlike-42847464 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#861
Suudilerin Şehzade Sultan hava üssünde ABD'nin 53 adet F-16, 22 adet havada yakıt ikmali yapan KC-135 ve 10 adet C-130 gözüküyor. Hangarlarda ne kadar ve ne tür jetler var bilinmez.

Çin ve Rus uyduları şu anda ABD'yi sıkı takip ediyorlar.

Mesajı Paylaş

#862
İran Şahed'lerine karşı devriye uçuşuna hazırlanan İsrail F-16İ, kanat altında Sidewinder ve Phyton füzeleri var.

Yahudiler dronları vurmak için F-16'larını uçurunca normal, Ruslar Ka-52 ile dronlara karşı devriye uçuşu yapınca anormal imiş. Batı propagandası ile beslenmenin zararı...
Birisinin uçuş saat maliyeti diğerinden yaklaşık 10 kat fazla. Jet milyon dolarlık füzeler ile pırpırlı hedefleri vuruyor, Ka-52 ana topu veya AİM-9'dan 10 kat ucuz İgla ile ikisi de aynı mesafeden vuruyor. Batılılara göre bunlar gayet normal, Ruslar hedefi 10 kat ucuz maliyetine vursa bile haksızdır.
Alıntı yapılan: DelKu - 21 Haziran 2025, 07:48:08Ka-52 anca pırpılı maket uçak avlamak için kullanılır bu saatten sonra

Mesajı Paylaş

Teknolojide geri kalınca dron peşine mecburen F-16 takarsın, normal değil ?! Kuzey ırakta Türk Aksungur'u ve Anka'sı nasıl düşürüldü ? Hem de Zagros berduşları tarafından, yersen.Hoş bir çok şeyi yemiş gibi yapmadık mı 25 yıldır . Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 21 Haziran 2025, 17:17:46Teknolojide geri kalınca dron peşine mecburen F-16 takarsın, normal değil ?! Kuzey ırakta Türk Aksungur'u ve Anka'sı nasıl düşürüldü ? Hem de Zagros berduşları tarafından, yersen.Hoş bir çok şeyi yemiş gibi yapmadık mı 25 yıldır .

Teknolojide geride kalan hangi ülke ??
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Musty - 21 Haziran 2025, 17:38:51
Alıntı yapılan: DelKu - 21 Haziran 2025, 17:17:46Teknolojide geri kalınca dron peşine mecburen F-16 takarsın, normal değil ?! Kuzey ırakta Türk Aksungur'u ve Anka'sı nasıl düşürüldü ? Hem de Zagros berduşları tarafından, yersen.Hoş bir çok şeyi yemiş gibi yapmadık mı 25 yıldır .

Teknolojide geride kalan hangi ülke ??


O manada değil sn.delku'nun kasteddiği geri kalmışlık...

Drone avlama konusunda bahsettiği gerikalmışlıktır o

Yoksa F16,f15 ve f35 kullanan ülke daha nasıl geri kalabilirki.. Mesajı Paylaş

#866
Alıntı yapılan: DelKu - 21 Haziran 2025, 17:17:46Teknolojide geri kalınca dron peşine mecburen F-16 takarsın, normal değil ?!  .

İsrail teknolojide geri kalmış ülke öyle mi?
Kusura bakmayın ama sizin fkirleriniz 1970-80'lerde geride kalmış NATO kafalı generallere benziyor. Günümüz modern savaşları okuduğunuz ve propagandası ile beslendiğiniz batı kitaplarından farklıdır.

Radar teknolojisinde doppler kanunu var. Alçaktan yavaş hız ile uçan hedefi tespit etmek çok zor. Şu anda tüm radarlar AESA, PESA vs olsun doppler kanununa göre çalışır, hızlı uçan hedefi uzaktan kolay tespit eder. Yer yüzeyinin şekli yüzünden hedefi uzaktan görmek imkansız ve pırpırlı yavaş dronları çok yakın mesafeye kadar tespit edemez, en kral AESA radarı olsa bile göremez. Hatta bunun gibi hedeflere karşı en gelişmiş güdümlü hava-hava füzelerini bile en fazla 500 metre uzaktan atarsın.

Ufacık yüzölçümü olan İsrail hava sahası kadar sıkı korunan dünyada ülke veya bölge yoktur. Acuç kadar toprakları çeşitli katmanlı HSS, gelişmiş radar,  havadan AWACS tipi uçaklar ile korunmakta. Bunlara rağmen İran Şahed'leri sızmaya devam ediyor çünkü yukarıda yazdığım gibi doppler kuralı gereği bunlar tespt edemez, etse bile heç kalır belki 300-500 metre uzaktan görür. Onun için İsrail F-16 ve tepesinde radarı olan Apache helikopterleri ile 7/24 avuç kadar topraklarında devriye uçuşu yapıyorlar.

Tabi sizin bunlardan haberiniz olmadığı için hayal bile edemezsiniz, İsrail, Ukrayna ve Rusya bunlarla mücadele ediyor. Tüm batı Rus kamikaze dronlarına karşı etkili radar veya HSS geliştiremiyor. Demek ki size göre ABD ve Avrupa da geride kalmış... Mesajı Paylaş

#867
Alıntı yapılan: Denizci16 - 21 Haziran 2025, 17:41:04O manada değil sn.delku'nun kasteddiği geri kalmışlık...

Drone avlama konusunda bahsettiği gerikalmışlıktır o

Yoksa F16,f15 ve f35 kullanan ülke daha nasıl geri kalabilirki..

İsrailden bahsetiyoruz anladığım kadarıyla, İsrail drone vurma görevi, Demir Kubbenin değil mi ? Maliyetten önemli olan demir kubbenin hazırda ne kadar mühimmati var? F-16 kaldırdığı için maliyet yüksek gözüksede uçağa ait mühimmat demir kubbeye göre daha fazladır. Tedarik konusunda işleri daha kolay. 

Maliyet düşenen bi ülke böyle bi saldırı planı yapmazdı. Mesajı Paylaş

Havadak AWACS bile Şahed tipi dronlar 180-200km hız ile çok alçaktan uçtuğu için yolda giden araba gibi kabul ederek hedefi göremez, algılamaz. Bilmem anlatabildim mi... Mesajı Paylaş

#869
Tamda bunu diyecektim gerek awacs gerek savaş uçaklarındaki sar özelliği gerek look down özelliği sayesinde bunu gelişmiş algoritma ve yazılımı sayesinde drone veya değil yerden gidiyor yada yere yakın gidiyor diye algılayamıyor mu?

Sar bunu 200 km hızla giden hedef görse direk kara hedefi olmadığını anlaması lazım

Aynı mantığa göre 30-50 mı yükseklikte hovırda duran helikopterleri nasıl görüyor radarlar,awacslar Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz