İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: FrpMan - 20 Haziran 2025, 23:40:48Trump 2 haftadan bahsediyor. Ben size söyleyeyim bence bu İrana yarayacak. Zaten uçakları gizlediler. Havada değiller. Balistik rampaları vurma peşinde israil. Eğer 2 hafta daha böyle devam ederse israil halkını sığınaklara gir çık arada da 2 3 isabetle terorize ederse iran bu işten en azından ufak bir açıdan karlı çıkabilir.

İsrail devletinin kubbemiz delinmez miti tarih oldu. Özellikle hipersonikler tehlikeli bombalar. Halkı şimdiden yılmış durumda. Orta Doğu halklarının o artık öğrenilmiş diyeceğimiz dirayetine sahip değiller.

İran 1000 dolarlık drone gönderiyor israil onu vurmak için milyonlar harcıyor. Bunun maliyeti arttıkça amerikan iç kamuoyu iyice şikayet eder. Zaten bu konuda şikayetçiler. Biraz daha süren bir çatışma amerikalılar için hoş değil.

İsrail iranın nükleer programını baltaladı lakin bunun karşılığında zaten dünyada inanılmaz bir antipatiye sahipti bu daha da arttı. O kadar çok nefret var ki batıdan inanılmaz. İslam ülkelerinde Şii-sünni kavgası gibi bir gerçek varken en hard sünni bile iran vur vur inlesin diyor.

Bu çatışmanın diyelim ben kara ordusunu sahada görmedikçe savaş demem bizlere ders alırsak çok öğretici yönleri oldu.

Doğrudur, ama orada ince bir ayrıntı var. Trump iki hafta süre verdim demiyor! En fazla iki haftaya kadar kararımı vereceğim diyor. Şu an itibariyle kararını vermiş de olabilir! Bu arada gerekli yığınağı da yapıyor. İran'a baskı uygulamaya çalışıyor. Bugün İngiltere tarafından da bir açıklama geldi. İran'a "Trump dediğini yapar, Ciddiye alın!" dediler. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 21 Haziran 2025, 01:19:43
Alıntı yapılan: FrpMan - 20 Haziran 2025, 23:40:48Trump 2 haftadan bahsediyor. Ben size söyleyeyim bence bu İrana yarayacak. Zaten uçakları gizlediler. Havada değiller. Balistik rampaları vurma peşinde israil. Eğer 2 hafta daha böyle devam ederse israil halkını sığınaklara gir çık arada da 2 3 isabetle terorize ederse iran bu işten en azından ufak bir açıdan karlı çıkabilir.

İsrail devletinin kubbemiz delinmez miti tarih oldu. Özellikle hipersonikler tehlikeli bombalar. Halkı şimdiden yılmış durumda. Orta Doğu halklarının o artık öğrenilmiş diyeceğimiz dirayetine sahip değiller.

İran 1000 dolarlık drone gönderiyor israil onu vurmak için milyonlar harcıyor. Bunun maliyeti arttıkça amerikan iç kamuoyu iyice şikayet eder. Zaten bu konuda şikayetçiler. Biraz daha süren bir çatışma amerikalılar için hoş değil.

İsrail iranın nükleer programını baltaladı lakin bunun karşılığında zaten dünyada inanılmaz bir antipatiye sahipti bu daha da arttı. O kadar çok nefret var ki batıdan inanılmaz. İslam ülkelerinde Şii-sünni kavgası gibi bir gerçek varken en hard sünni bile iran vur vur inlesin diyor.

Bu çatışmanın diyelim ben kara ordusunu sahada görmedikçe savaş demem bizlere ders alırsak çok öğretici yönleri oldu.

Doğrudur, ama orada ince bir ayrıntı var. Trump iki hafta süre verdim demiyor! En fazla iki haftaya kadar kararımı vereceğim diyor. Şu an itibariyle kararını vermiş de olabilir! Bu arada gerekli yığınağı da yapıyor. İran'a baskı uygulamaya çalışıyor. Bugün İngiltere tarafından da bir açıklama geldi. İran'a "Trump dediğini yapar, Ciddiye alın!" dediler.

Sahada ki görüntü ve yapılan hazırlık bu haftasonu abd kısmende olsa dahil olacağı gibi. Ben ısrarla trump'ın böyle bir deliliğe girişeceğine inanmak istemiyorum ama sahada ki tablo tersini söylüyor. Bu deliyi nasıl ikna edebilmişler anlamak güç. Rejimi düşüreceğine ve kendi üslerinin zarar görmeyeceğine emin olması lazım böyle bir şeye girişmesi için. Bu da pek olası gözükmüyor şu durumda. Kendi üslerinin az veya çok hasar göreceği kesin. Rejimide öyle 3-5 haftada düşüremeyeceği de kesin gibi. Uzun soluklu bir sıcak çatışma zaten Trump'ın tüm politikalarına ters. Şu yalın gerçeklere rağmen niye bu kadar hazırlık yapıyorlar anlamak güç. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 20 Haziran 2025, 22:56:03

İsrail uçakları Irak'taki ABD üslerinde yakıt ikmali ve bakım işlemlerini gerçekleştiroyormuş
Bu Eray Güçlüer'in konuştuklarına hala inanıyormusunuz?
Bence bu adamın konuşmalarını ciddi forumlarda yasaklamak lazım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MrWrong - 21 Haziran 2025, 01:48:29
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 21 Haziran 2025, 01:19:43

Doğrudur, ama orada ince bir ayrıntı var. Trump iki hafta süre verdim demiyor! En fazla iki haftaya kadar kararımı vereceğim diyor. Şu an itibariyle kararını vermiş de olabilir! Bu arada gerekli yığınağı da yapıyor. İran'a baskı uygulamaya çalışıyor. Bugün İngiltere tarafından da bir açıklama geldi. İran'a "Trump dediğini yapar, Ciddiye alın!" dediler.

Sahada ki görüntü ve yapılan hazırlık bu haftasonu abd kısmende olsa dahil olacağı gibi. Ben ısrarla trump'ın böyle bir deliliğe girişeceğine inanmak istemiyorum ama sahada ki tablo tersini söylüyor. Bu deliyi nasıl ikna edebilmişler anlamak güç. Rejimi düşüreceğine ve kendi üslerinin zarar görmeyeceğine emin olması lazım böyle bir şeye girişmesi için. Bu da pek olası gözükmüyor şu durumda. Kendi üslerinin az veya çok hasar göreceği kesin. Rejimide öyle 3-5 haftada düşüremeyeceği de kesin gibi. Uzun soluklu bir sıcak çatışma zaten Trump'ın tüm politikalarına ters. Şu yalın gerçeklere rağmen niye bu kadar hazırlık yapıyorlar anlamak güç.
Adamın damadı Yahudi ve İsrail vatandaşı.
Ha! Bu arada unutmadan söyleyeyim ; her Yahudi, nerenin vatandaşı olursa olsun, aynı zamanda İsrail vatandaşıdır. İsrail hükümeti de bu kişilere, İsrail'e gelmek isterlerse, yer ve iş vermekle yükümlüdür. Bu anayasalarında yazılı.
Trump'ı oraya seçtiren Yahudi lobisi ve parası. Onların dediğini yapmak zorunda. Mesajı Paylaş

Lanet olası herifler küresel sermayeye hükmediyorlar. Toplam 20 milyon nüfuslarıyla tüm dünyayı parmaklarında oynatıyorlar.

Geri zekalı Evanjelistler İncil'de İsrail tanrının ülkesi olarak geçiyor, o nedenle desteklememiz lazım diye her türlü soykırımına, her türlü azgınlığına destek veriyor. ABD eskiden çok daha ciddi bir devletti. Giderek İsrail'in tasmalı köpeği gibi davranmaya başladılar. Giderek aklını yitiren bir ülke toplum olmaya başladı ABD.

ABD gibi bir ülkenin Trump gibi bir ruh hastası şizofreni, megalomanı başkan seçmesi bile ABD'nin de toplum olarak aklını yitirdiğini gösteriyor. Adam 6 ay önce savaşları bitirmeye geliyorum, savaş olmayacak, 3. dünya savaşını sadece ben engellerim diye başkan seçildi 6 ay sonra İsrail İran savaşı çıktı.

Bu delilik hüküm sürdükçe nükleer silah şart. Pakistan'a karşılığında KAAN olur başka silah teknolojileri olur verip hızlıca el altından nükleer başlıklar almak lazım. İsrail kendisi hariç bölgede nükleer silah istemiyor. 8 milyonluk ülke istiyor ki tüm Ortadoğu'ya vadedilmiş topraklar saçmalığı ile çökme derdinde. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 20 Haziran 2025, 07:32:01Bombalayıp cezalandırıp bu savaş amacına ulaştı olamaz. Eğer iran halkı kendisi bu değişimi başaramaz ise işgal bir seçenek olur. İran halkı kendi harekete geçip yeni devrimi başaramaz ise işgal güçlerine destek olacak olan kürtler azeriler paylarını isterler

Saçmalıyorsun. En başta İran'da 30 milyon Azeri Türkü var. 7-8 milyon civarı da Kürt var. Bunların büyük çoğunluğu Şii. İsrail'in ve ABD'nin işgal girişimi karşısında ne olursa olsun rejimin yanında olurlar. Öyle oley bölünüp kendi devletimizi kuracağız kafasında olmazlar.

Bence pek bir bilgin olmadığı halde aşırı uç fantezilerini paylaşıyorsun komik duruma düşüyorsun.

Din bizim coğrafyamızda çok önemli bir etken. Yahudi işgale geldi mi milliyetini bir kenara koyup bu işgale direnir İranlılar. Mesajı Paylaş

Sn.Yaşar hocama gelsin

Mesafe=hız x zaman Mesajı Paylaş

Milliyetçilik her zaman dinin önünde olmuştur. İranda şii ortak kimliği İran ı bir tutmaya yetmez Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 21 Haziran 2025, 07:38:59

Sn.Yaşar hocama gelsin

Mesafe=hız x zaman

Normalde TV izlemem. Bizim diziler, filmler, tartışma programları çok kalitesiz ve itici gelir. Ama son günlerdeki şavaş haberleri nedeniyle vanlı görüntüleri izleyebilmek için haber kanallarına takıldım.

Bu programı arada komedi unsuru olarak izliyorum. Kahvehane ortamı gibi. Bazen oradaki herkes aynı anda bir şeyler anlatıyor. Hepsi aynı anda konuştuğu için dinleyen yok! Bazen huzurevi ortamı gibi. Bir konuyu tartışıyorlar. Aynı soruları defalarca sorarak konuşuyorlar. Şu mudur? Bu mudur* Şöyle midir? böyle midir?. Dakikalarca konuşuyorlar. sonra konu kapanıyor, bir süre sonra içlerinden biri çıkıyor. Sanki az önce konuşmamışlar gibi aynı soruları soruyor.  ;D  ;D
Daha komiği, diğerleri de az önce bunu konuştuk demiyor genelde. Aynı cevaplar yine devam ediyor.  ;D  ;D  ;D
Çoğu haber kanalında olduğu gibi olaylarla ilgili, özellikle teknik bilgi gerektiren konularda alakasız ve komik yorumlar yapabiliyorlar. Ciddiye almamaya çalışsam da bir süre sonra sıkılıp kanalı değiştiriyorum.

Aynı kanalda moderatörlük yapan bir hanımefendi var. Tam bir facia! Yüksek perdeden, kabadayı gibi konuşuyor genelde. Ama teknik bilgisi sıfır. İran uçaksavar mermilerinin havada çatapat gibi patlama görüntülerini defalarca izleterek 'iran savunma sistemleri onlarca İsrail füzesini havada vurarak imha etti. Görüyorsunuz canlı olarak paylaşıyoruz. Bu füzeler havada imha edilmeseydi kim bilir kaç sivili öldüreceklerdi" gibi cahilce açıklamaları vardı. Ama Z kuşağı ergeni gibi konuşuyor. Stüdyodaki konukları genelde babası yaşında. Ama "işte budur abi ya!. Çok güzel ya!! şeklinde sanki kankasıyla konuşur gibi, bazen de azarlar gibi konuşuyor. Saçma sapan yorumlar yapıyor. Adın bakarak ciddiye alınabilecek ulusal yayın yapan bir haber kanalında, bir haber programını yönettiğinin farkında değil sanırım. Daha acısı kanalın sahiplerinin vey yöneticilerinin bile bu kadar seviyesiz yayınların yapılmasından rahatsız olmaması! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

https://x.com/i/status/1936324368742727739
Hayfa'da 3 İran balistik füzesinin savuna sistemini aşıp hedefi vurduğu belirtiliyor sosyal medyada bu video ile. Ama burada bir patlama göremiyorum. Sanki hızlarını alamayıp şehri aşmış ve denize düşmüşler gibi görünüyor. Görüntü gerçek midir? Yoksa yapay zeka ile mi yapılmıştır bilemem.

https://x.com/i/status/1936305337704874416
Bu kısa görüntü de Hayfa Limanına gerçekleştirilen bir saldırının görüntüsü olarak paylaşılıyor. Gerçek midir?

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz