İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İran vekil güçler ile israil e yıllarca saldırdı şimdi de İsrail kürtler Azeriler gibi vekil güçler ile İran a saldırabilir. Ama ben İsrail in kendi kara gücü ilede İran ı işgal edeceğine inanıyorum. O olmaz bu olmaz diyenler Gazze deki Hizbullahı bile yenemezler diyorlardı bu sığ analiz seviyesi ile uzlaşamam kusura bakmayın Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Mossad yaptığı çalışmalar neticesinde İran'ın savaşı uzun süre götürebilecek füze stoku olduğunu belirtmiş.

Yine bir israilli yetkili ABD'li NBC kanalına konuşmuş ve İran'ın füze stoku İsrail'den daha fazla olabilir ve uzun süre savaşı götürebilir demiş.

İşler ilginçleşmeye başladı. İsrail muhtemelen ABD olmadan bu savaşı kazanamayacağını biliyor. İran neredeyse 25-30 yıldır bu balistik füze teknolojisine tüm kaynağını harcadı ve muhtemelen ellerinde binlerce hatta on binlerce balistik füze olmalı. Bu savaşı uzun süre götürebilirler. İsrail'in bu kadar füzeye uzun süre dayanacağını sanmıyorum bir şekilde masaya oturulup bu konu bitirilecek. İsrail uzun süreli savaşa asla dayanamaz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 19 Haziran 2025, 20:46:38İran vekil güçler ile israil e yıllarca saldırdı şimdi de İsrail kürtler Azeriler gibi vekil güçler ile İran a saldırabilir. Ama ben İsrail in kendi kara gücü ilede İran ı işgal edeceğine inanıyorum. O olmaz bu olmaz diyenler Gazze deki Hizbullahı bile yenemezler diyorlardı bu sığ analiz seviyesi ile uzlaşamam kusura bakmayın

-Putty İsrail saldırı ordusu mu

-Yoksa savunma ordusu mu?

-İsrail İran arası kaç km?

-Ve bu mesafede gereken lojistiği nasıl sağlayacak?

-İran coğrafyası dağlık mı nasıl?

Pardon bizim formun sığ bakış açısı bu sorulara cevap veremiyor da

Bir zahmet sen üstün zeka ve bilginle bunu cevaplar mısın? Mesajı Paylaş

Mareşal israil savaşırken bunu hep yapar yani düşmanı hep olduğundan başarılı tehlikeli gösterirler. Zırhlı birlikleri Kahireye doğru ilerlerken kendi halkına Mısır birlikleri ilerliyor diyorlardı. Savaş en kötü duruma hazır olmayı gerektirir çünkü. Ama bunu totaliter rejimler yapamazlar. Mesajı Paylaş

Denizci sana cevap vermiyorum sanma lütfen. Esgağfurullah muhatap olman filan demiyorum ne haddime. Ama benimde kişşsel kurallarım var biraz kaliteli soru sor lütfen çok aceleye getirme Mesajı Paylaş

Trump: Savaşa girip gitmeyeceğimize 2 hafta içinde karar vereceğim.

2 haftaya biter bu iş Trump girmemek için elinden geleni yapıyor Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 19 Haziran 2025, 20:46:38İran vekil güçler ile israil e yıllarca saldırdı şimdi de İsrail kürtler Azeriler gibi vekil güçler ile İran a saldırabilir. Ama ben İsrail in kendi kara gücü ilede İran ı işgal edeceğine inanıyorum. O olmaz bu olmaz diyenler Gazze deki Hizbullahı bile yenemezler diyorlardı bu sığ analiz seviyesi ile uzlaşamam kusura bakmayın

Dostum o zaman kusura bakma kafayı yemişsin diyorum:) israilin kendi başına karadan işgale girişmesi %1 bile ihtimal değil. Mesajı Paylaş

İran senelerce orta menzilli balistik füzelerin üzerine çalışmıştı. Tamam stokları az değil ama etkinlik konusunda sıkıntıları var, hele güdüm ve CEP değeri hiç de iyi değil. Ruslardan yardım almadılar, K.Kore'nin füzeleri üzerine çalışmalarına devam ettiler. Ukrayna savaşın başında K.Kore füzeleri dağlara taşlara falan isabet ederken şu anda yüksek hassasiyet ile vurmaya başladılar. 1 sene içerisinde Rusya'nın yardımı ile tamamen güdüm sistemini yenilediler.

İran füzeleri ufak tefek harp başlığı taşıyor, ağır olabilir ama patlama etkisi zayıf. Taktik kısa menzilli İskander'in patlama şiddeti ile kıyaslayın.

Senin her türlü HSS'lerin üzerinden TIR gibi geçerim. Nereden fırlatılıyorsa orayı vururum diyen Oreşnik'ten örnek alsınlar, teknoloji transferi yapsınlar Tosuncuk gibi.

5000-6000km menzile sahip Oreşnik bile tam isabet ile vuruyor. Yujmaş fabrkasını harp başlığı olmayan kinetik enerjisi ile vurmuştu. Kısacası gövde gösterisi yaptılar, şimdi harp başlığı olduğunu düşünün.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 19 Haziran 2025, 20:56:41

-Putty İsrail saldırı ordusu mu

-Yoksa savunma ordusu mu?

-İsrail İran arası kaç km?

-Ve bu mesafede gereken lojistiği nasıl sağlayacak?

-İran coğrafyası dağlık mı nasıl?

Pardon bizim formun sığ bakış açısı bu sorulara cevap veremiyor da

Bir zahmet sen üstün zeka ve bilginle bunu cevaplar mısın?

40 yıllık israil nefreti ile büyüyen bir halk kendi çöplüğünde(coğrafya) neler neler yapar, ne tür fanteziler uygular tahmin edilemez. Mesajı Paylaş

Üzgünüm ama bunun imkanı yok. İran topoğrafyası bir kere sıkıntılı ülke. Ayrıca ellerinde çok ciddi bir kara ordusu var. Savaş sadece havadan vur ile bitecek bir durum değil. Ülkedeki insan nüfusunu saymıyorum bile. Diyelim ki bazı bölgeleri ele geçirdi. O bölgeleri elinde kaza bela olmadan tutması bile gerçekçi değil.

Halkın da israile karşı özel bir antipatisi var. İsrail ile kara bağlantısı uzak. Bunun lojistik problemleri osu busu bir sürü durumu var. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz