İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

En az 8 adet C-17 Avrupa'dan Orta Doğu'ya doğru THAAD ve Arrow füzelerini taşıyor. Batı medyası devamlı dile getiriyor ve İsrail'in HSS füzeleri tükenmeye başlamış. Onların yerini doldurmak için Avrupa'daki bataryalarından alarak oraya sevk ediyor. İran füzelerinin hepsine değil tehdit algısına veya önemli noktalara doğru gelen füzelere doğru atacaktır. Kısacası eğer İran'ın elinde yeterli füze miktarı var ise bundan sonrası daha etkili olabilir.

ABD Pasifikteki bataryalarına henüz dokmuş değil ama belki böyle deva ederse oradan da sevk edebilir. Şii'lerin yar altı depolarına İsrail dişe dokunur zarar verememiş.

Mesajı Paylaş

Putty bence haksız sayılmaz. İsrail, tam da onun söylediği gibi uçaklarını son derece güvenli şekilde koruyor. İran'ın bu üsleri hedef almak yerine şehirleri vurmayı tercih etmesinin nedenlerinden biri de bu olabilir. Çünkü söz konusu tesisler hem hava savunma sistemleriyle olağanüstü derecede korunuyor hem de fiziksel olarak son derece korunaklı inşa edilmiş durumda. Geçen sene İran böyle bir saldırı yapmıştı ama füze hangara denk gelmesine rağmen uçağa zarar verememişti.

İran'ın şu an yaşadığı olay başka bir şey. Düşman hava kuvvetleri şehirlerinin üstünde uçuyor ve taşıdıkları mühimmatların yeteneğine göre yer altındaki tesisleri vuruyor. Tesir edemedikleri yerler için de ABD'den yardım bekliyorlar.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Kapgan - 19 Haziran 2025, 18:31:28Putty bence haksız sayılmaz. İsrail, tam da onun söylediği gibi uçaklarını son derece güvenli şekilde koruyor. İran'ın bu üsleri hedef almak yerine şehirleri vurmayı tercih etmesinin nedenlerinden biri de bu olabilir. Çünkü söz konusu tesisler hem hava savunma sistemleriyle olağanüstü derecede korunuyor hem de fiziksel olarak son derece korunaklı inşa edilmiş durumda. Geçen sene İran böyle bir saldırı yapmıştı ama füze hangara denk gelmesine rağmen uçağa zarar verememişti.

İran'ın şu an yaşadığı olay başka bir şey. Düşman hava kuvvetleri şehirlerinin üstünde uçuyor ve taşıdıkları mühimmatların yeteneğine göre yer altındaki tesisleri vuruyor. Tesir edemedikleri yerler için de ABD'den yardım bekliyorlar.

Şimdi bir an için İran balistik füzelerini unut onun yerine İsrail'in İran hava kuvvetleri hangarları üzerinde rahatça eli kolu bağlı olmadığı şekilde rahatça hareket ettiğini düşün

Hangar ve yeraltındaki uçakların akıbiyeti ne olurdu? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 19 Haziran 2025, 18:44:07
Alıntı yapılan: Kapgan - 19 Haziran 2025, 18:31:28Putty bence haksız sayılmaz. İsrail, tam da onun söylediği gibi uçaklarını son derece güvenli şekilde koruyor. İran'ın bu üsleri hedef almak yerine şehirleri vurmayı tercih etmesinin nedenlerinden biri de bu olabilir. Çünkü söz konusu tesisler hem hava savunma sistemleriyle olağanüstü derecede korunuyor hem de fiziksel olarak son derece korunaklı inşa edilmiş durumda. Geçen sene İran böyle bir saldırı yapmıştı ama füze hangara denk gelmesine rağmen uçağa zarar verememişti.

Şimdi bir an için İran balistik füzelerini unut onun yerine İsrail'in İran hava kuvvetleri hangarları üzerinde rahatça eli kolu bağlı olmadığı şekilde rahatça hareket ettiğini düşün

Hangar ve yeraltındaki uçakların akıbiyeti ne olurdu?

İran'ın yaşadığı özel bir durum. Kendi içinde değerlendirilmesi lazım. Düşman bir ülkenin savaş uçakları senin dediğin gibi eli kolu bağlı olmadığı şekilde hareket ederken, hangarda ve yer altında uçaklar neden beklesin? Mesajı Paylaş

-Aesa radarı olmadığı için
-Stealth teknolojisi olmadığı için
-100 km ve üzeri bvr füzesi olmadığı için
-elektronik harp paketi düzgün olmadığı için
-elektronik karıştırma yapamadığı için
-derin darbe silahları olmadığı için
-uçakları bir veya iki alt nesil olduğu için
-pilotaj sıkıntısı olduğu için
-ambargo vesair nedenlerle 20-30 yıldır yeni uçak almadığı için
-aviyonik olarak geri kaldığı için
-uçakların niceliksel olarak azalıp,filoları sönünmlemek zorunda olduğu için
-Radar ağı ve sensör ağı ile ülkenin hava sahasına hakim olmadığın için

Vesaire vesaire nedenlerden uçaklarını hangarlarda tutmak zorunda kalabilirsin

Yani genim benim dediğime geliyorsun hangar ve korunak seni kurtarmıyor diyorum ya "sen şimdi onu tescillemiş oldun" Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: FrpMan - 19 Haziran 2025, 16:39:00İsrail kazanıyor diyoruz ki görünen de o ama iran denk getirdiği zaman da ama öyle ama böyle acıtıyor. Askeri açıdan çoğu vurdukları yerlerin önemi yok ama kendilerini dokunulmaz zanneden israilliler için iyi bir şok oldu. Balistik füzen varsa askeri olarak güçsüz de olsa senin ülkeni terorize edebiliyor. İsrail halkının da korkak olduğunu düşünürsek amerikanın dahil olmadığı senaryoda iran bir 10 gün daha ara ara vurabilirse israil iç kamuoyu bu işten bıkabilir.

Güzel Yorum. Bu İsrail'i durduracak tek şey canları kıymetli Yahudilere olabildiğince zarar vermek ancak o zaman saldırıya son verirler.
Adamlar Gazze'de 50 bin müslüman katletti , 30 vatandaşları ölünce kafayı yediler...
Ben savaşın başından beri İran'ın tüm füze gücüyle İsrail'i vurmasını savunuyorum...Kayıplar artınca mutlaka "Barış Güvercini" ayaklarıyla savaşı bitirme yolu arayacaklardır...Çünkü bunların canı kıymetlidir.
Sayın Putty İsrail , İran füze stoku bitince kara harekatı başlatacak düşüncesine de aynı gerekçeyle "İmkansız , ÇOK KAYIP VERİRLER ,canları kıymetlidir Yahudilerin" diye cevap vermek istiyorum...

https://x.com/islamiakademim/status/1935461143469760779
İsrail kabinesinde İran saldırıları nedeniyle kavga çıktı:
Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Savunma Bakanı Amir Bar-Lev'e "İran'ı neden provoke ettin?" diye sordu.
Bar-Lev, "İran'ın füze kapasitesinin bu kadar güçlü olduğunu fark etmedik" yanıtını verdi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 19 Haziran 2025, 13:43:20Son saldırıda İran yaklaşık 20 adet balistik füzesi atmış, en etkili olduğu bu olmuş diyebilirim. İsrail'in kalkanı yavaş yavaş parçalanıyor gibi, zaten sonsuza kadar bu şekilde savunma yapması imkansız. İran'ın daha ne kadar füzesi var bilinmez ama bundan sonraki füze saldırıları daha da etkili olacaktır. Arrow ve THAAD kalan stok limitlerini zorluyor.

İsrail istihbarat servisinin açıklamasına göre daha önce 90% imha ediliriken son 24 saatte fırlatılan İran füzelerinin 65% imha edilmiş. İran'ın hala gelişmiş balistik füzeleri olduğunu ve  10-11 dakika önce tespt ederken, son saldırıda 6-7 dakikaya kadar düşmüş.

90% dediklerine katılmıyorum ama bugünkü saldırısı oldukça etkili ve yıkıcı olmuştu.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 19 Haziran 2025, 19:55:17https://x.com/islamiakademim/status/1935461143469760779
İsrail kabinesinde İran saldırıları nedeniyle kavga çıktı:
Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Savunma Bakanı Amir Bar-Lev'e "İran'ı neden provoke ettin?" diye sordu.
Bar-Lev, "İran'ın füze kapasitesinin bu kadar güçlü olduğunu fark etmedik" yanıtını verdi.

İran'ın bugünkü saldırısı oldukça etkileyici olmuştu, Yahudiler aniden ağlama moduna geçtler.

İsrail bu ve diğer alemde olsun İran'a kara saldırısı yapamaz. İsrail kara kuvvetleri zayıf değil ama sayı ve envanter bakımından oldukça kısıtlı kapasitesi var. Lübnan'a karşı bile 2-3 defa ağır tokat yediler. İran kara ordusu  Yahudileri teke tek ayakta biçer. Mesajı Paylaş

Ardan abi de benim 5-6 gün önce Odet YİNON planın önlenmesi için özetle söylediklerimi,  detaylı olarak ifade etmiş;

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz