İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: putty - 19 Haziran 2025, 13:08:14Demir kubbe sistemi balistik füzeler için değil. İsrail patriod benzeri başka hava savunma füzeleri kulkanıyor sürekli demir kubbe demeyelim yanlıl oluyor

Hem Iron Dome hem de David's Sling, uçakları, seyir füzelerini ve Iha'ları durdurmak için tasarlanmıştır. MRBM sınıfı Balistik füze için Arrow ve Thaad kullanma durumundadır İsrail. Iron Dome 70km menzilli Tamir füzesi kullanır. David's Sling ise 300km menzilli hit to kill çalışan Sky Ceptor füzesi kullanır. Sky Ceptor füzesi kısa ve orta menzilli balistic füzelerini de terminal safhada vurabilen füzelerdir.
Bu iki sistem beraber çalıştığından hatalı olarak hepsine demir kubbe deniyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 19 Haziran 2025, 13:11:31
Burada Kinzhal füzesini yanlış anlatmış. Evet, İskander füzesinden türetilmiş bir füze ama öyle 2000km menzilli falan değil. Atıldığı uçağın menzilini de eklerseniz evet. Yoksa 480-500km menzilli bir füze. Evet midcourse hızı hipersonik. Ama burada söylediği gibi terminal safhada değil. Bunlar bastırılmış balistik yörüngeli (quasi balistik) füzeler. Havanın yoğunluğunun az olduğu yüksek irtifalarda çok yüksek hızlara hatta 8-10 Mach hipersonik hızlara ulaşabilen füzeler. Ama terminal safhada motorları durmuş ve itkiden mahrum vaziyette 20km irtifadan sonra devamlı hız kaybederler. Ağırlıklarına ve aerodinamik yapılarına göre hedeflerine vuruş hızları 1-4 Mach arası değişir. Hatta yüksek subsonik hızla hedefini vuran balistik füzeler vardır.
Şu var; eğer bu füze Acemlerin Khaiber-2 füzesinde iddia ettikleri gibi HGV fonksiyonlu ve roket tahrikli bir başlık taşıyor olsaydı, hipersonik hıza yakın hızla hedefi vurur derdim.

Hakiki hipersonik hızla hedefini vurabilecek, envanterde olan tek füze, benim bildiğim kadarıyla Tzirkon füzesi. Bu Scramjet motorlu ve hedefini vuruncaya kadar itkisi olan bir füzedir. Hintliler yıllardır uğraşıyorlar Brahmos-2 için; ama becerebilmiş değiller hala. 
İşte asıl zor olan, bu füzeyi vurabilmek! Bildiğim kadar antidotu yok! Mesajı Paylaş

Kinjal füzesi İskander'in havadan atılan modeli, menzili konusunda doğru bilgi verilmiş, yaklaşık 2000km.

Basit fizik kuralı var, tek katmanlı balistik füzesi yakıtın çoğunu yukarıya doğru tırmanırken harcamış olur. MiG-31 15km irtifadan, 1.5-1.8mach hız ile fırlatır. Atmosfer basıncın az olduğu irtifadan fırlatıldığı için balistik füzesi çok daha az yakıt ile 30km irtifaya kadar tırmanır, artı bonus olarak yüksek hız ile atılıyor. Cebinde kalan yakıtı menzilin artmasına harcıyor.

Klasik İskander-M menzili yaklaşık 500km, uçaktan atılan Kinjal'ın menzili yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı yaklaşık 2000km. Basit matematik hesabı ile ölçülebilir bunlar. Mesajı Paylaş

Belki konuşulmuştur ama gözümden kaçmış olabilir...

Rusya SU 35 idi galiba daha çağdaş uçaklar satmıştı İran'a diye biliyorum..

İran füzeleri gibi bunların da mi turşusunu kuruyor ?

Yerde sığınakta vurulacagina kullan da savaşarak kaybet kaybedeceksen Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Gökbörü - 19 Haziran 2025, 16:20:15Belki konuşulmuştur ama gözümden kaçmış olabilir...

Rusya SU 35 idi galiba daha çağdaş uçaklar satmıştı İran'a diye biliyorum..

İran füzeleri gibi bunların da mi turşusunu kuruyor ?

Yerde sığınakta vurulacagina kullan da savaşarak kaybet kaybedeceksen

Öyle haberler vardı bir zamanlar. Forumda da var.

Alıntı yapılan: fırtına06 - 15 Ocak 2023, 17:00:20Rusya tarafından Mısır Hava Kuvvetleri için üretilen Su-35 savaş uçaklarının İran'a gideceği kesinleşti. İran, 3 ay içerisinde Su-35'leri teslim alacak.

Yakın geçmişte Rusya'ya 24 adet Su-35 savaş uçağı siparişi veren Mısır, daha sonra bu uçakları teslim almayı reddetmişti. ABD'nin ambargo baskısı sebebiyle Mısır'ın teslim almadığı Su-35'ler, İran'a sevk ediliyor. Uçakların teslimatının, Mart ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Þehriyar Haydari, siparişi verilen Rus yapımı Su-35 savaş uçaklarının 3 ay sonra Tahran'a teslim edileceğini söyledi. Tesnim Haber Ajansı'na konuşan Haydari, Rusya'dan gelecek savunma sanayisi ekipmanlarına dair bilgi verdi.

Haydari, "İran'ın Rusya'dan sipariş ettiği Su-35 savaş uçakları, (Hicri Þemsi takvime göre 21 Mart'ta başlayan) önümüzdeki yılın başlarında ülkeye varacak." dedi. İranlı yetkili ayrıca Rusya'ya siparişi verilen savunma sistemleri, füze ve helikopterlerin büyük bölümünün de yakında ülkeye ulaşacağını belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda İran'ın Rusya'dan Su-30 savaş uçağı alacağı haberleri gündeme gelmiş İran Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Hamid Vahidi de Eylül 2022'de yaptığı açıklamada "Rusya'dan Su-35 alacaklarını, Su-30 alımının ise gündemlerinde olmadığını" söylemişti.

Hicri Þemsi takvimin kullanıldığı İran'da 21 Mart yeni yılın ilk günü olarak kabul ediliyor.

İran ile Rusya savunma iş birliğini derinleştiriyor

Son dönemde oldukça yakınlaşan İran ve Rusya ilişkileri, savunma sanayii alanında da etkisini gösteriyor. İran, yakın geçmişte Rusya'ya Shahed-136 tipi dolanan mühimmatları sevk etmiş ve bu mühimmatlar, Ukrayna şehirlerini hedef almıştı. Buna karşılık olarak ise Rusya, İran'ın ihtiyacı olan savunma ekipmanlarının tedarikini gerçekleştiriyor.

https://www.savunmasanayist.com/misir-su-35lerinin-irana-gidecegi-kesinlesti/

Alıntı yapılan: カメせ - 18 Nisan 2023, 16:57:01
Alıntı YapMısır'ın teslim almadığı Rus Su-35'lerin alıcısı İran oldu.

Mısır için üretilen Su-35S'lere talip olan İran'ın 3 adetlik ilk parti Su-35 savaş uçakları, kısa süre önce İran'a teslim edildi. Uçaklar, Mehrabad Uluslararası Havalimanı'ndan kalkış yaptığı sırada görüntülendi.

https://mobile.twitter.com/savunmaisleri/status/1648312685652525056?cxt=HHwWgIC2sfHp_d8tAAAA

Ancak bu gerçekleşmedi. o uçaklar Cezayir'e gitti diye biliyorum.
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İsrail kazanıyor diyoruz ki görünen de o ama iran denk getirdiği zaman da ama öyle ama böyle acıtıyor. Askeri açıdan çoğu vurdukları yerlerin önemi yok ama kendilerini dokunulmaz zanneden israilliler için iyi bir şok oldu. Balistik füzen varsa askeri olarak güçsüz de olsa senin ülkeni terorize edebiliyor. İsrail halkının da korkak olduğunu düşünürsek amerikanın dahil olmadığı senaryoda iran bir 10 gün daha ara ara vurabilirse israil iç kamuoyu bu işten bıkabilir.

Mesajı Paylaş

İran rejimi Türk nüfuslu Tebrize Zagros taraflarından Kürt aktararak bölgede Kürt nüfus yaratıp Türkiye ve Azerbaycan'a karşı bir tampon bölge yaratma politikası güdüyordu. İsrail'de Tebrizi vurup Türk nüfusu göçle sonuçlanabilecek şekilde taciz etmeye başlayınca Azerbaycan İsrail'e uyarı vermişti. K. Irak'taki gibi Kürt nüfusa bir alan temizliği mı hedeflenmişti, Molla rejimi kendilerine bu akılları verenleri iyi araştırmalı Mesajı Paylaş

Savaş karşıdakinin canını acıtma yarışı değil düşmanı yenmek için silanlar kıllanılır. İran karşısındakinin canını çok sıkarken savaşı kaybediyo naber Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 19 Haziran 2025, 10:36:11
Alıntı yapılan: putty - 19 Haziran 2025, 09:08:35
Alıntı yapılan: Musty - 19 Haziran 2025, 08:28:02
Alıntı yapılan: putty - 19 Haziran 2025, 07:29:21İsrail İran ın füze tehdidini bitirince kara operasyonuna başlayabilir.

Gazze'de kara operasyonunu beceremediler, İran arazisi er meydanı oraya hiç giremez.

Yandaş algı haberlerine göre olayları okuyorsunuz. Gazze çoktan bitti direniş kalmadı Gazze nin kaderi İsrail in lütfuna kaldı. O olmaz bu olmaz denen herşey oldu. Hürriyete Sabah a bakıyorum İsrail yeniliyor cephanesi bitiyor demir kubbe delik deşik hezimet haberleri var hiç İran ın içinden geçiliyo bahsetmiyor.

Eee sn.putty tüm savunma forumunda bir itirafta bulunmanız gerekmiyor mu?

Ne zaman buluncaksınız diye bekledim

Hani uçakları hangara ve yer altına koyalım yoksa perişan olur diyordunuz ya

Ne oldu İran balistik füze ve üretim tesislerini yeraltına koydu

Silo ve ana giriş çıkış kapakları vurulmaya başlandı,iran'ın attığı balistik füze sayısı dramatik olarak düştü...

Yani kısaca samimi bir itiraf bekliyorum 😁

Putty bu sefer ben sana iflah olmazsın diyorum

Ne oldu yeraltına saklanmak,sığınaklar inşaa etmek iran'ın işine yaradımı balistik füze siloları,ana girişler,kapaklar vurulunca o iş yalan oldu

Ama senden bu işler betonarme ile olmuyormuş demek ki cümlesini duymadık😁 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz