İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Yasar - 19 Haziran 2025, 10:58:10İran füzeleri, CEP olarak hassas değil. Hastaneyi de vurur, okulu da. Bu hastaneyi vurmamış aslında. Yanındaki binayı vurmuş. Bunu da etkilemiş.

İsail'in demir kubbesi bu kadar füzeye karşı, kendilerinin iddia ettikleri,  %95'in çok altında performans gösteriyor. Yapılan bir hesaba göre günde 285milyon dolarlık füze yakıyorlarmış. Yüzlerce uçağın her gün İran'a kadar gidip bombardıman yapma masrafı kimbilir ne kadar tutar. İsrail ekonomisi, ABD'den ve oradaki Yahudi lobisinden yardım almasa, bu masrafları kaldıramaz.

Onlar da yollara radarlar yerleştirip trafik cezasından para kazanabilirler.  ;D  ;D

Alıntı yapılan: Denizci16 - 19 Haziran 2025, 10:36:11Eee sn.putty tüm savunma forumunda bir itirafta bulunmanız gerekmiyor mu?

Ne zaman buluncaksınız diye bekledim

Hani uçakları hangara ve yer altına koyalım yoksa perişan olur diyordunuz ya

Ne oldu İran balistik füze ve üretim tesislerini yeraltına koydu

Silo ve ana giriş çıkış kapakları vurulmaya başlandı,iran'ın attığı balistik füze sayısı dramatik olarak düştü...

Yani kısaca samimi bir itiraf bekliyorum 😁

Bizim Nüfuz Edici Bomba ile uçak hangarları, özellikle F-35 hangarları etkili şekilde vurulabilir sanırım.

https://www.defenceturk.com/index.php?topic=5026.20 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: Denizci16 - 19 Haziran 2025, 10:36:11Ne oldu İran balistik füze ve üretim tesislerini yeraltına koydu

Silo ve ana giriş çıkış kapakları vurulmaya başlandı,iran'ın attığı balistik füze sayısı dramatik olarak düştü...
İsraile bügün atılan füzeler, İsrailin son 1 haftada vurduğu yerlerden ateşlendi diye haberler okudum. Gelen füze sayısının azalma sebebi, vurulan çıkış kapaklarıyla beraber, askeri personelde emir komutan'ın dağılması daha çok etkimiş gibi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 19 Haziran 2025, 10:58:10İran füzeleri, CEP olarak hassas değil. Hastaneyi de vurur, okulu da. Bu hastaneyi vurmamış aslında. Yanındaki binayı vurmuş. Bunu da etkilemiş.

İsail'in demir kubbesi bu kadar füzeye karşı, kendilerinin iddia ettikleri,  %95'in çok altında performans gösteriyor. Yapılan bir hesaba göre günde 285milyon dolarlık füze yakıyorlarmış. Yüzlerce uçağın her gün İran'a kadar gidip bombardıman yapma masrafı kimbilir ne kadar tutar. İsrail ekonomisi, ABD'den ve oradaki Yahudi lobisinden yardım almasa, bu masrafları kaldıramaz.

Alman Cumhurbaşkanı veya bir başka siyasi, "batı olarak pis işlerimizi İsrail'e yaptırıyoruz."   Yahudi lobisi, küresel düzen vs silahlı gücünü destekleyecektir. Mesajı Paylaş

Alıntı YapBizim Nüfuz Edici Bomba ile uçak hangarları, özellikle F-35 hangarları etkili şekilde vurulabilir sanırım.
Sn Skywolf,
Nüfuz edici bombayı yerine gönderecek uçakların demir kubbeyi ve daha önce de İsrail radar ve uçaklarını alt etmesi gerekiyor.
SOM B2, nüfuz edici karakterde. 300 km civarı maksimum menzili olabilir yeni yerli motoruyla. Bunları atacak uçakların da 300km yaklaşması lazım İsrail'li hedeflere.
Yayladağı- Hayfa, 360km. Telaviv, 440km. Demekki Lübnan kuzeyine kadar sokulmaları gerekiyor. Lübnan Tripoli açıklarından Tel aviv 280km. F4 ler bu işe uygun. Atıp kaçacaklar.
Mesajı Paylaş

Demir kubbe sistemi balistik füzeler için değil. İsrail patriod benzeri başka hava savunma füzeleri kulkanıyor sürekli demir kubbe demeyelim yanlıl oluyor
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Havada dengenin aleyhte olduğu durumlarda, kara gücünün denklem dışı kalacağına dair inanış ve söylemlerin hiçbir şekilde harbin gerçek matematiği ile alakası yoktur.Bu kuyuya bu taşı kim attı bilmiyorum fakat son zamanlarda buna inanan çok fazla yorum okuyorum.Bu gerçek değildir,eksik yahut yanlış bilgilere dayalı bir klişedir.Her savaşın kendi parmak izi vardır ve her savaşı bu izlere bakarak yorumlarız.İran-İsrail savaşı için geçerli olan denklem ile Rusya-Ukrayna savaşı,bu ara popüler olan gündemden Türkiye-İsrail savaşı arasında çok büyük farklar vardır.
Elbette ki havada şartların eşit yahut leyhte olduğu durum tercih edilir.Tabii ki havadaki zafiyet arttıkça karada kayıplarınız da doğru orantılı olarak artacaktir. Fakat şu bir gerçek ki,savaşlarda en kolay harcanabilir unsur hala insandır.Kazanan için de kaybettiği insan sayısı çok da kritik değildir.Bunun adı savaş,etik bir değerlendirme beklemeyeceğiz. Mesajı Paylaş

Son saldırıda İran yaklaşık 20 adet balistik füzesi atmış, en etkili olduğu bu olmuş diyebilirim. İsrail'in kalkanı yavaş yavaş parçalanıyor gibi, zaten sonsuza kadar bu şekilde savunma yapması imkansız. İran'ın daha ne kadar füzesi var bilinmez ama bundan sonraki füze saldırıları daha da etkili olacaktır. Arrow ve THAAD kalan stok limitlerini zorluyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 19 Haziran 2025, 12:33:01
Alıntı YapBizim Nüfuz Edici Bomba ile uçak hangarları, özellikle F-35 hangarları etkili şekilde vurulabilir sanırım.
Sn Skywolf,
Nüfuz edici bombayı yerine gönderecek uçakların demir kubbeyi ve daha önce de İsrail radar ve uçaklarını alt etmesi gerekiyor.
SOM B2, nüfuz edici karakterde. 300 km civarı maksimum menzili olabilir yeni yerli motoruyla. Bunları atacak uçakların da 300km yaklaşması lazım İsrail'li hedeflere.
Yayladağı- Hayfa, 360km. Telaviv, 440km. Demekki Lübnan kuzeyine kadar sokulmaları gerekiyor. Lübnan Tripoli açıklarından Tel aviv 280km. F4 ler bu işe uygun. Atıp kaçacaklar.

Teşekkürler Sayın Yaşar.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 19 Haziran 2025, 13:11:31

Videoyu izleyenler günümüzde hipersonik füze teknolojilerinin geldiği noktayı görebilirler. Bunlar genelde bir Booster itici ile fırlatılıp hedefe yüksek hızda giden silahlar.

Sayın Yaşar, mevcut sığınak delici özelliğe sahip  SOM B2 füzeleriyle İsrail gibi bir ülkedeki hedeflere nasıl saldırabileceğimizi gayet güzel anlatmış. Haklı olarak emektar F-4 uçaklarının bu göreve uygun olduğunu da belirtmiş.

Peki o kadar mesafeye, hatta daha uzak mesafelere SOM benzeri seyir füzelerimizi bir uçağı riske atmadan gönderemez miyiz? SOM veya benzeri gelişmiş bir seyir füzesini bir balistik füze ile yüzlerce kilometre öteye fırlatıp, o mesafeyi aştıktan sonra balistik itici vs'den ayrılıp yüksek hızla alçaktan seyrederek hedefine ulaşmasını sağlayamaz mıyız?

Hatta hedeflerin büyüklüğüne göre uzak mesafedeki birden çok  hedefi, tek bir fırlatıcıya birden fazla başlık gibi bu tarz füzeleri yükleyip o hedeflere yoğun saldırı yapamaz mıyız?

Yani kıtalararası nükleer balistik bir füzenin birden çok  taşıdığı başlık yerine, birden çok seyir füzesi yerleştirdiğimizi hayal edelim.  Burada bahsettiğim seyir füzeleri mümkünse stealth özellikli, elektronik karıştırma yapabilen, alçaktan uçarak sert manevralar yapabilecek, düşman hava savunma sistemlerini ve uçaklarını kolaylıkla atlatabilecek, yapay zeka destekli olarak hedefine ulaşabilecek füzeler gibi düşünelim.

1000 km mesafede düşmana ait bir hava üssüne saldıracağımızı düşünelim. Bir balistik iticiye 4 seyir füzesi  yüklediğimizi var sayalım. Balistik iticinin gövdesini de modüler yapalım. Farklı menziller için yakıt kısmını ekleyebilir veya azaltabilelim. Düşman üssündeki 12 hangar, hava savunma füzeleri ve radarlar hedefimiz olsun.  4 balistik füzeyi düşman üssüne doğru ateşledik. 4 füze, üzerlerindeki toplam 16 seyir füzesiyle hipersonik hızda ilerliyor. Düşman radarları bunu tespit ederek hava savunma sistemlerini aktif h3hale getiriyor. Ancak yüksek hızla gelen füzelerimizi durduramıyorlar. Gönderdiğimiz füzeler hedefe 300 km kala seyir füzelerini bırakıyorlar. Balistik iticinin görevi burada tamamlandı. Seyir füzeleri zaten o noktaya kadar geldikleri yüksek hızla ilk anda kendi motorlarını bile çalıştırmadan hızla alçalıyor ve manevralar yaparak hedeflerine ilerliyorlar. Alçaktan uçmaları, manevralar ve elektronik karıştırma ile düşman hava savunma sistemlerini atlatarak  hedeflerine ulaşıyorlar. 12 hangar, radar ve hava savunma füze rampası, hatta hangardan çıkıp havalanmaya çalışan bir kaç F-35'i imha ediyorlar.

Sıfır kayıpla!

Olamaz mı? Mesajı Paylaş

Muhendisligini bilemem ama günümüz savas felsefesine fazlasiyla uygun,verimli ve etkili bir is olur,neden olmasin.Dün Putty yine BF kullanarak daha komplike birseyden bahsetti,ucak vurmak,o da olabilir tabii cok daha karisik bir is O'nun dedigi.Günümüz konseptine uygun derken de sunu kastettim,artik bence atan-atılan dengesi de degisti.Ihaya sahte hedef takip atmadik mi? Matruska gibi,tüm parcalar insansız,otonom yahut yarı otonom.Bu tarz yenilikler bekliyorum bende. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz