İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: KARACI - 18 Haziran 2025, 11:17:42Fransa'nın eski ABD ve İsrail Büyükelçisi Gerard Araud: 

"Eğer bir Türk stratejist olsaydım, nükleer silah seçeneğini ciddiyetle değerlendirmeye başlardım."

Buram buram tuzak kokan ama aslında özünde çok dogru olan bir tavsiye..

https://x.com/macaesbruno/status/1934960632215769271

Alıntı YapI think at this point I would advise Türkiye to pursue a nuclear program. There will be costs but maybe not as much as in the past. Israel is extremely close to deciding it will go to war with Türkiye by 2030 and when Israel decides this there is nothing a country can do

Ukraine is a good lesson here

Bruno Macaẽs
@macaesbruno
Mesajı Paylaş

Wall Street Journal ve Washington Post haberine göre İsrail'in hava savunma füzeleri tükenmek üzereymiş. Daha en fazla 10-12 güne yetecek kadar stok kalmış. Tabi İran'ın daha ne kadar füzeleri var orası meçhul. ABD yardımı olmadan işi zor, Arrow tükenir ama THAAD füzeleri sayısı daha fazla.

Arrow'lar son günlerde daha sık patlamaya başlamış, eski ömrü tükenmiş veya yanlış depolama sebep olabilir.
3.defa patlıyor, sivil yerleşimlerin üzerine düşmüş.

Mesajı Paylaş

abd lilerin stokları ne kadar dayanır ki. Mesajı Paylaş

ABD stokları İsrail'e göre daha fazla ama sorun İran'ın daha ne kadar füzesi var. ABD Pasifikteki THAAD bataryalarını buraya kaydırmayacaktır, Çin füzeleri daha tehlikeli ve durum böyle devam ederse Tayvan'a operasyon başlatabilir.

Bitmez tükenmez dediği Patriot füzelerin çoğunu Ukrayna yedi ve bıçak kemiğe dayandığı için ABD Ukrayna'ya artık vermiyor ve satmıyor. Aster füzeleri çoktan tükenmişti.

Katar'daki Al Udeid üssünden İran füze saldırısı tehditinden dolayı ABD, İngiliz ve Katar uçaklarını tamamen çekmiş. ABD operasyona katılması halinde Orta Doğu'daki üsleri veya Arap kuklası İsrail kadar değil, füze saldırısına karşı zayıf bölgeler.

Mesajı Paylaş

Biraz önceki İran'ın Telavive füze saldırısında, ABMler füzelerin hemen tamanını imha etti. BU kez saldırı çok az füze ile çok kısa sürdü. İran'ın elindeki füzelerin sayısının azlığı dolayısıyla muhtemelen atılan füze miktarı satürrasyon yapma sayısının altına inmiş olabilir. İran için bu şekilde saldırı pek akıllıca değil. Mesajı Paylaş

İran füze atıyor ama 5-10 tane anca geliyor onları da Demir Kubbe imha ediyor. Giderek stokların azaldığını düşünüyorum ben de. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mareşal Efe - 19 Haziran 2025, 00:27:59İran füze atıyor ama 5-10 tane anca geliyor onları da Demir Kubbe imha ediyor. Giderek stokların azaldığını düşünüyorum ben de.

Belki bu sadece bizim gördüklerimiz. Alıştık artık günlerdir her gece süren bir dizi film gibi, İran füzeleri ateşliyor. kameralar Tel Aviv, Haifa ve Kudüs'ü gösteriyor. Oraya gönderilen füzelerin de çoğu havada imha ediliyor ve dünya canlı yayında izliyor. Peki İran sadece bu üç şehre mi saldırıyor? Yoksa bu sadece bizim gördüğümüz mü?

İran bu akşam büyük bir füze ateşledi diye haberler çıktı. Füzenin görüntüsü vardı haber kanallarında. Kanalrın biri Hürrem füzesi dedi, diğeri Hayber dedi. Biri Siccin dedi. Öteki onu da beceremedi, secil dedi.  ;D  Musk'ın roketlerini andırıyordu. Ne oldu bu füzenin akıbeti? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 19 Haziran 2025, 01:06:15Ne oldu bu füzenin akıbeti?

Irak üzerinden uçarken ABD vurmuş diyorlar ama havada vurulduğuna dair görüntüler veya füzenin yere düşen kalıntıları yok. İran füzelerinin güdüm ve navigasyon yetersizliğinden dolayı Akdenizin bir köşesine düşmüş olabilir.
Oreşnik etkisi yaratmak için ilk defa çift kademeli orta menzilli füzesini fırlatmış ama olmamış. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 19 Haziran 2025, 01:06:15
Alıntı yapılan: Mareşal Efe - 19 Haziran 2025, 00:27:59İran füze atıyor ama 5-10 tane anca geliyor onları da Demir Kubbe imha ediyor. Giderek stokların azaldığını düşünüyorum ben de.

Belki bu sadece bizim gördüklerimiz. Alıştık artık günlerdir her gece süren bir dizi film gibi, İran füzeleri ateşliyor. kameralar Tel Aviv, Haifa ve Kudüs'ü gösteriyor. Oraya gönderilen füzelerin de çoğu havada imha ediliyor ve dünya canlı yayında izliyor. Peki İran sadece bu üç şehre mi saldırıyor? Yoksa bu sadece bizim gördüğümüz mü?

İran bu akşam büyük bir füze ateşledi diye haberler çıktı. Füzenin görüntüsü vardı haber kanallarında. Kanalrın biri Hürrem füzesi dedi, diğeri Hayber dedi. Biri Siccin dedi. Öteki onu da beceremedi, secil dedi.  ;D  Musk'ın roketlerini andırıyordu. Ne oldu bu füzenin akıbeti?

Sosyal medyada sperm füzesi lakabı takılmıştı :D  cidden nereye düştü nereye gitti hiç bir görüntü yok. Herkes İran kapalı rejim sansürlüyor her şeyi diyorlar ama İsrail'in de altta kalır yanı yok. Birisi Müslüman şeriatına göre diğeri Yahudi şeriatına göre yönetilen iki dini rejim.

Benim takıldığım nokta şu: İsrail küçücük bir ülke. Konya'dan dahi küçük yüzölçümü var. Neden hava üslerini ve pistleri vurmuyor İran? Üslerin pistlerini vursalar, uçakları vursalar İsrail'ın eli kolu bağlanacak. Bir tek bana mı garip geliyor bu durum? İsrail'in İran'a ulaşabileceği yegane yolu hava kuvvetleri. Sen üslere saldırsan yüzlerce füzeden 2 tanesi bile üsse düşse, pistlere düşse geçmiş olsun o üs en azından belli bir süre kullanım dışı kalacak. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mareşal Efe - 19 Haziran 2025, 01:36:10
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 19 Haziran 2025, 01:06:15

İran bu akşam büyük bir füze ateşledi diye haberler çıktı. Füzenin görüntüsü vardı haber kanallarında. Kanalrın biri Hürrem füzesi dedi, diğeri Hayber dedi. Biri Siccin dedi. Öteki onu da beceremedi, secil dedi.  ;D  Musk'ın roketlerini andırıyordu. Ne oldu bu füzenin akıbeti?

Sosyal medyada sperm füzesi lakabı takılmıştı :D  cidden nereye düştü nereye gitti hiç bir görüntü yok. Herkes İran kapalı rejim sansürlüyor her şeyi diyorlar ama İsrail'in de altta kalır yanı yok. Birisi Müslüman şeriatına göre diğeri Yahudi şeriatına göre yönetilen iki dini rejim.

Benim takıldığım nokta şu: İsrail küçücük bir ülke. Konya'dan dahi küçük yüzölçümü var. Neden hava üslerini ve pistleri vurmuyor İran? Üslerin pistlerini vursalar, uçakları vursalar İsrail'ın eli kolu bağlanacak. Bir tek bana mı garip geliyor bu durum? İsrail'in İran'a ulaşabileceği yegane yolu hava kuvvetleri. Sen üslere saldırsan yüzlerce füzeden 2 tanesi bile üsse düşse, pistlere düşse geçmiş olsun o üs en azından belli bir süre kullanım dışı kalacak.
Ufacık İsrail'de 24 adet uçak pisti var. Bir pistin tamiri bir kaç saat. En iyi pist tahrip bombasını kullansanızda bu değişmiyor.
Suriye'de havaalanına atılan tomahawk ve scalp füzelerini gördük. 70 tane füze attılar. Suriye havalanı, Suriyelilerin beceriksizliği yüzünden 24 saat kapalı kaldı. İsrail olsa bir kaç saat içinde tamir ederdi.
İran'ın elindeki füzelerin CEP değerleri çok kötü. Hassas vuruş yapamıyorlar. Adamların 5 füzesi demir kubbeyi geçmiş; ama hedefin 100m ile 1500m civarına düşmüş. Onun için büyük şehirleri hedef alıyorlar. Ya tutarsa hesabı! Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz