İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

Doğu ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Hakan Hakkı - 18 Haziran 2025, 09:41:59Bu savaştan çıkardığım sonuç : Eğeer İsrail ile savaşacaksak ;

1.- İstihbaratın hem ülke içinde hem de hasım devlet içinde ÇOK güçlü olacak
2.- Hava kuvvetlerin ÇOk ÇOK güçlü olacak. 500 KAAN, 500 Kızılelma, 300 Anka-3, 10 EİRS, sayısız S/İha ve en az 100 hava üssü.
3.- Güçlü Hava savunma, olmazsa olmaz. En az 20 farklı konumda, Uzun Menzilli radar, Çelik değil ÇepÇelik kubbe.
4.- Uzay gücü. en az 5 adet casus uydu, küresel konumlama sistemi (alternatifli), starlink gibi haberleşme sistemi ve düşman uyduları imha sistemi.
5.- Olmazsa olmaz deniz gücü. En az 20 adet Reis sınıfı muadili denizaltı, en az 50 adet STM-500 denizaltı, 2 uçak gemisi,
6.- Her türlü hipersonik, süpersonik balistik füze. Özellikle de MOAB benzeri bombalar.
7.- En az 250 başlık atom bombası
8.- Hazırda altın veya dolar neyse nakit 500 milyar dolar.

ve son olarak

Maddi, manevi, psikolojik ve motivasyon yönünden hazır millet.....

Ek olarak bütün bunları yapabilmek için ne kadar zamanımız var? Suriye savaşının uzaması bize zaman kazandırmıştı. Savaşın uzaması Rusya'nın Suriye'deki varlığı sayesindeydi. Rusya'yı Ukrayna'ya hapsettiler, Suriye'den çekilmek zorunda kaldı, Suriye'de savaş bitti. Denge İsrail lehine değişti. Sonrasında sırası gelen İran'a saldırdılar. Yıllarca denge politikasıyla günü kurtarma politikası yürüten ülkemiz, İran'ın da aradan çekilerek dengenin aleyhimize tamamen bozulması sonrası acaba neler yapmayı düşünüyorlar?

Ben her zaman diyorum ya, bizim çok çalışmamız, çok başarılı olmamız gerekiyor. Bizim 1 numara olmaktan başka yolumuz yok! Yoksa böyle yaprak gibi rüzgar nereye eserse o yana savrulur dururuz. Bir gün rüzgarı da keserler, yere düşeriz! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Israil'in bu hareketi bizim motivasyonumuzu artiracak goreceksiniz.Çok daha buyuk paralar harcanacak ve ne bu harcamadan,ne de paranin nereden geldiginden hicbirimizin haberi olmayacak.
 Cehennemin kapısı açıldı artık,buna kayitsiz kalacagimizi dusunen varsa,çok yanlis dusunur.Geçen de soyledim,kimse ülkesini pazarda bulmadı,en azından biz hic bulmadik! Mesajı Paylaş

Sanki iran teslim olmuş rejimi düşmüş gibi konuşuyorsunuz. Anlaşma olmazsa bu yıpratma savaşı baya uzar bence. Trump bu işin uzamasını göze alabileceğini tüm deliliğine rağmen hala sanmıyorum. Kaybedecek bir şeyi kalmayan iran abd üslerinede ciddi zarar verebilir. İsrailin kuyruğuna takılıp girdiği bir savaş sebebiyle hem ekonomik hemde insan kaynağı kaybını trump kendi iç kamuoyuna nasıl açıklamayı düşünüyor. Mesajı Paylaş

Söylenene göre Trump'ı İran'a savaş açarsak çok büyük sıkıntı çıkar diye ikna etmişler.

Şu an bir şey beklemiyorum. İsrail ABD desteği olmadan büyük çaplı bir saldırıya girişimez. Ne yeterli silah stoğu var ne de askeri var. İsrail yalvarıyor ABD savaşa girsin diye ama girmeyecek. Bunlar hep Netentahu'nun kendi kıçını kurtarma hamlesi. İktidardan düşmemek için 3. Dünya Savaşı dahi çıkaracak kadar gözü dönmüş durumda. Mesajı Paylaş

ABD zaten savaşta. Her savaşta olduğu gibi işini görecek bir kiralık katille yol alıyor. Ona gereken her şeyi sağlıyor. Sanki işin içinde değilmiş imajı vermeye çalışıyor. Trump akıllısı arada ağzından kaçırıyor, çok iyi vuruyoruz, kayıtsız şartsız teslim olun, İran hava sahası kontrolümüzde vs. modern çağda hiçbir devlet liderinin, savaşta bile rakip ülkenin devlet liderini öldürmekten bahsettiğini duydunuz mu? Mesela Putin Zelenski için "yerini biliyoruz, onu öldürmemiz çok kolay" vb cümleler kurmuş mudur? Gittikçe arsızlıkta sınır tanımıyorlar ve Dünya artık bunun farkında.

İran yeterince zayıflarsa doğrudan girebilir. Tek bir Amerikan askeri kaybetmeden İran sorununu çözdüm diye dolanır ortalıkta. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Mulla rejimi palavraları

Bu füze saldırıları caydırıcı imiş ilerde cezalandırıcı olanlar başlayabilirmiş

http://www.facebook.com/share/p/1ETa9mm8pU/ Mesajı Paylaş

Arkadaşlar balistik teknolojisine sahipseniz günde bundan 100'lerce üretmenizin önündeki sorun ne oluyor acaba? Ben rakamları abarttım ama aslında gelmek istediğim nokta bizim hava gücümüz olmadığı için bir şekilde herkesin söylediği gibi caydırıcı rakamlarda üretim yapmak olmalı. Belli ki bu hipersonik füzeleri durdurmak yakın bir gelecekte mümkün olmayacak. Son günlerde füzelerin satış fiyatı olduğun tahmin ettiğim bazı videolar görüyorum. Maliyeti çok daha ucuz olduğunu düşünüyorum ama yine de gerçekten bir füzenin maliyeti 10M dolar gibi bir fiyat olabiliyor mu? Her bileşeni kendin üretiyorsan neden bu kadar pahalı oluyor? Mesajı Paylaş

Bizim hava gücümüz yok mu ? Mesajı Paylaş

Sn skywolf ,

Daha önce İsrail 1000 km uzaktaki İranı nasıl vurup geri geliyor diye sormuştunuz.

https://www.middleeasteye.net/news/israel-and-us-modified-f-35-jets-enable-iran-attack-without-refuelling-sources-say

Buradaki habere göre İsrail f35 leri üzerinde çok ciddi modifikasyon yapılmış ve hem iç yakıt kapasitesi artırılmış hem de uçak için stealth yakıt podu geliştirilip kullanılmış. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz