İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İran için görünen şu. Nükleer işleri tavizsiz bir şekilde sonlandırmak. Karşılık verebilecek güçleri olsaydı eğer tavizsiz devam etsinler derdim ama gördük ki özellikle hava sahasını savunamamalarından dolayı acınası duruma düştüler.

İsrail bu gidişle amerikan desteği ile iyice zayıflatacak İranı. İran hala ülke olarak devam etmek istiyorsa boyun eğecek.

4-5 balistik ile bu savaşı sürdüreceklerini zannediyorlar. Sürmeyecek. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mareşal Efe - 18 Haziran 2025, 00:45:31İran'ın yıllarca Rus ve Çin ile iyi ilişkileri var. Rus ve Çin malı ürünleri neden envantere katmadılar merak ediyorum. SU-35, SU-27, MİG-29, J-10 vs. bunlardan en az 150-200 adet almalıydı. Yine Çinlilerden ve Ruslardan HSS almalıydı. Adamlar nükleer elde edeceğiz kafasına tüm parayı ve tüm motivasyonunu nükleere ve balistik füze programına yatırmış. Hava kuvvetleri, Hava savunma falan hak getire.


Yasak olduğu için İran savaş uçağı alamadı. 2007'de Çin ve Rusya'nın da dahil olduğu BM güvenlik konseyi kararıyla ambargo uygulandı. Bu karar öncesinde zaten ABD'nin ambargosu ve yaptırımları mevcuttu. Yani İran'ın zayıf hava kuvvetleri kendi tercihi değil. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Kapgan - 18 Haziran 2025, 01:50:53
Alıntı yapılan: Mareşal Efe - 18 Haziran 2025, 00:45:31İran'ın yıllarca Rus ve Çin ile iyi ilişkileri var. Rus ve Çin malı ürünleri neden envantere katmadılar merak ediyorum. SU-35, SU-27, MİG-29, J-10 vs. bunlardan en az 150-200 adet almalıydı. Yine Çinlilerden ve Ruslardan HSS almalıydı. Adamlar nükleer elde edeceğiz kafasına tüm parayı ve tüm motivasyonunu nükleere ve balistik füze programına yatırmış. Hava kuvvetleri, Hava savunma falan hak getire.


Yasak olduğu için İran savaş uçağı alamadı. 2007'de Çin ve Rusya'nın da dahil olduğu BM güvenlik konseyi kararıyla ambargo uygulandı. Bu karar öncesinde zaten ABD'nin ambargosu ve yaptırımları mevcuttu. Yani İran'ın zayıf hava kuvvetleri kendi tercihi değil.

Çin ve Rusya'nın buna onay vermesi şaşırtıcı. Muhtemelen o günkü konjonktürde ABD'ye kafa tutmak istemedikleri/tutamayacakları için bu tasarıyı onayladılar.

Bugün olsa bu tasarıya asla onay vermezler.
Mesajı Paylaş

En sağlam rejimler tam demokrasi olan rejimler. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Yav bu iranin elinde hicmi stinger igla vs tarzi füzesi yok yemen bile irandan aldığı 358 isimli füze ile  patır patır drone dusuruyor ben anlamadim bu isi adamlar 1500 km drone ucurup tahranda gezdiriyor 1 tane Stinger/igla olan asker vurmuyor
Galiba İranın bütün emir komuta zinciri cökmüş Mesajı Paylaş

Paşinyan cuma günü Türkiye'ye geliyormuş.

Her fırsatta "zangezur koridoru olamaz, haritalar değişemez " diyen İran hadi şimdi sıkıysa engellesin bunu.  ;D Mesajı Paylaş

Bu savaştan çıkardığım sonuç : Eğeer İsrail ile savaşacaksak ;

1.- İstihbaratın hem ülke içinde hem de hasım devlet içinde ÇOK güçlü olacak
2.- Hava kuvvetlerin ÇOk ÇOK güçlü olacak. 500 KAAN, 500 Kızılelma, 300 Anka-3, 10 EİRS, sayısız S/İha ve en az 100 hava üssü.
3.- Güçlü Hava savunma, olmazsa olmaz. En az 20 farklı konumda, Uzun Menzilli radar, Çelik değil ÇepÇelik kubbe.
4.- Uzay gücü. en az 5 adet casus uydu, küresel konumlama sistemi (alternatifli), starlink gibi haberleşme sistemi ve düşman uyduları imha sistemi.
5.- Olmazsa olmaz deniz gücü. En az 20 adet Reis sınıfı muadili denizaltı, en az 50 adet STM-500 denizaltı, 2 uçak gemisi,
6.- Her türlü hipersonik, süpersonik balistik füze. Özellikle de MOAB benzeri bombalar.
7.- En az 250 başlık atom bombası
8.- Hazırda altın veya dolar neyse nakit 500 milyar dolar.
 
ve son olarak

Maddi, manevi, psikolojik ve motivasyon yönünden hazır millet.....

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Hakan Hakkı - 18 Haziran 2025, 09:41:59Bu savaştan çıkardığım sonuç : Eğeer İsrail ile savaşacaksak ;

1.- İstihbaratın hem ülke içinde hem de hasım devlet içinde ÇOK güçlü olacak
2.- Hava kuvvetlerin ÇOk ÇOK güçlü olacak. 500 KAAN, 500 Kızılelma, 300 Anka-3, 10 EİRS, sayısız S/İha ve en az 100 hava üssü.
3.- Güçlü Hava savunma, olmazsa olmaz. En az 20 farklı konumda, Uzun Menzilli radar, Çelik değil ÇepÇelik kubbe.
4.- Uzay gücü. en az 5 adet casus uydu, küresel konumlama sistemi (alternatifli), starlink gibi haberleşme sistemi ve düşman uyduları imha sistemi.
5.- Olmazsa olmaz deniz gücü. En az 20 adet Reis sınıfı muadili denizaltı, en az 50 adet STM-500 denizaltı, 2 uçak gemisi,
6.- Her türlü hipersonik, süpersonik balistik füze. Özellikle de MOAB benzeri bombalar.
7.- En az 250 başlık atom bombası
8.- Hazırda altın veya dolar neyse nakit 500 milyar dolar.
 
ve son olarak

Maddi, manevi, psikolojik ve motivasyon yönünden hazır millet.....




+ 300 milyar dolar savunma sanayi bütçesi yazmayı unutmuşsunuz... Mesajı Paylaş

#738
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 18 Haziran 2025, 01:00:22Yer altındaki 12 füze deposunu vurulmuş İsrail.
Alıntı yapılan: MrWrong - 17 Haziran 2025, 23:25:52
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 17 Haziran 2025, 17:03:34Bütün gelişmeler dünya savaşını tetikleyebilir! 3. Dünya savaşını önledim diyerek Zelenski'yi azarlayan Trump bu kadar tutarsız olabilir mi?

Bu deliyi ikna etmişler galiba. Bende pek ihtimal vermiyordum ama bu baya baya israile katılacak gibi saldırılarda resmen.

Şu an öyle bir izlenim oluşturmaya çalışıyorlar bence. Trump'ı ikna edip savaşa dahil etmek! Deli ya!

Trump göreve başlar başlamaz yıllarca süren Suriye savaşı apar topar sona erdi. Esad sahneden çıkartıldı. Peşinden Trump Ukrayna'ya yardımı kesti. Hatta Avrupa ülkelerini bile tersledi. ABD halkının vergilerinin başkalarının savaşı için harcanmaması, 3. Dünya Savaşına engel olma vs vs  masallar... Hatta pkk bile silah bıraktığını açıkladı beklenmedik şekilde!

Ortadoğu'da Gazze dışında gerilim düşüyor gibiydi. Hatta İsrail silah stokları tükendiği için eski başkan Bidon sayesinde ABD'den aldığı silahlarla soykırıma devam etmiş haldeyken bile. Sonra birden İran'ın nükleer enerji için uranyum zenginleştirme çalışmaları tekrar gündeme getirildi. Bu konuda görüşmeler sürüyordu. Hatta tarafların İstanbul'da görüşmeleri bile konuşuluyordu. Trump bile olumlu sinyaller veriyordu.

Yoksa vermiyor muydu!

Bir gece İsrail İran'a saldırdı hepimizin bildiği üzere... Nükleer bahanesiyle. 200 uçakla İran'ın stratejik hedeflerini, bilim insanlarını ve üst düzey komutanlarını vurdu! Cephane stokları tükenmiş İsrail bunu ABD'nin sağladığı silahlar, elektronik karıştırma, yakıt ikmali, uydu görüntüleri, istihbarat s savunma desteği vs ile yaptı! Sonraki günlerde de devam etti!

Trump'ın gelişinden bu yana sıraladığım bu olaylar zinciri birer tesadüf olamayacağına göre Trump'ın bu olaydan başlangıçta haberdar olmadığı, şu an savaşa katılmaya ikna olmak üzere olduğu düşüncesi pek gerçekçi olamıyor. Daha çok uzun zaman önce planlanmış bir olaylar zinciri gibi görünüyor.

Alıntı yapılan: Gökbörü - 17 Haziran 2025, 22:17:04Kayda geçsin yazıyorum Iran'da Suriyelesme emareleri başlarsa Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan ve Ardabil eyaletlerini elimize almali, Hazar kıyısına çıkmalıyız....alın size koridor....

Bunu yapmazsak İsrail, kullanacağı etnik ve dini yapilanmalar, rejimi değişmiş kalıntı  bir Pers devleti (emin olun İsrail müttefiki olur aninda, Şah'in oğlu veliaht şu an  İngiliz, ABD kanallarinda  pazarliyor kendini şimdiden) vs ile Hazara dayanır...



Katılıyorum. Olaylar o duruma gelirse, ki gelecek gibi görünüyor, Türk nüfusun yoğun olduğu yerlerin kontrolünü ele almalıyız. Ancak burada karmaşık bir durum var. Öncelikle İran parçalanırsa, İran'ı parçalayanlar bunu yapmamıza engel olacaklardır. Hatta İran'dan sonraki hedefleri olduğumuz için, bu durumu bize karşı kullanacaklardır. İran içerisinde çıkabilecek bir iç savaşta bizi taraf olarak hedef göstereceklerdir. Kısacası dün Irak ve Suriye'nin başına gelen, bugün İran'ın yaşadığı durum bizim başımıza da gelecektir.

Diğer bir sorun ise İran halkı içerisinde Türk asıllı olanlar oldukça fazla. İran aslında bir Pers devleti olarak görülemez. Neredeyse yarıya yakını Türk asıllı. Şu anki İran cumhur başkanı Türk asıllı. Dini lideri Hamaney de Türk asıllı mesela! Ancak genel olarak dini açıdan farklılıkları var bu farklılıkları kökenlerinden daha ağır basıyor.

Yani normal şartlarda Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan ve Ardabil eyaletlerindeki soydaşlarımızın bizi sevgiyle kabul edebileceklerini sanmıyorum. Onlar kendilerini İran halkının bir parçası olarak görüyorlar. Haberlerde görmüşsünüzdür, İsrailli zenginler savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarken, İranlılar ülkelerine dönmek için sınır kapılarına koşuyorlar. İran yönetiminin baskıcı yapısına rağmen ve buna muhalefet olanların da olmasına rağmen İran halkı bizimkine benzer bir birlik hali içerisinde. Özellikle kendilerini dünyadan soyutlayan İsrail ve ABD'ye karşı!

Ama normal şartlar belirttiğin şekilde anormal hale gelirse, oradaki soydaşlarımız ABD ve İsrail boyunduruğuna girmektense bizimle yol almayı tercih edebilirler. Bu konuda ikna olabilirler. Ancak bu önceki nedenle belirttiğim şekilde kolay olmayacaktır. Türkiye'nin Orta Asya ile bağlantısını kesenlerle Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmeye çalışanlar buna izin verecekler midir?


SKYWOLF Hocam bu kadar uzun yazacağınıza "BOP adım adım son amaçlarına ulaşmaya yaklaşıyor" deseydiniz daha tasarruflu olurdu😀

Tunus'a başlayıp ,Libya,Mısır,Suriye'ye yaydıkları BOP İran ile son durağa uğradı artık...

Şimdi Reis bu gelişmelere ne tavır alacak...Esas mesele bu.
"Kimler kimi neden iktidara taşıdı" konulu çalışmayı yakında izleriz.

  Mesajı Paylaş

Fransa'nın eski ABD ve İsrail Büyükelçisi Gerard Araud: 

"Eğer bir Türk stratejist olsaydım, nükleer silah seçeneğini ciddiyetle değerlendirmeye başlardım."

 Buram buram tuzak kokan ama aslında özünde çok dogru olan bir tavsiye.. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz