İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Gökbörü - 17 Haziran 2025, 22:17:04Kayda geçsin yazıyorum Iran'da Suriyelesme emareleri başlarsa Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan ve Ardabil eyaletlerini elimize almali, Hazar kıyısına çıkmalıyız....alın size koridor....

İşi yapan en başta İsrail ve ABD. Yaralı köpeği talan etmek için bu işe hiç alakası olmayanlar bile bacağını veya kolunu koparmak için kendi çıkarlarını düşünmeye başlamış. Aslında hayatın kuralı bu şekilde işler.

Şeytanın avukatlığını yapalım, sadece bir senaryo.
Türkiye PYD ve Süriye'deki yönetim için İsrail ile oldukça ilişkileri gerilmeye başladı. Yahudiler Süriye'nin içlerine kadar ilerledi ve Kürtleri destelemeye başladı, havadan hedefleri vuruyor, silah yardımı yapıyor. İşler çıkamaza girdi, 1-2 İsrail ve Türk jeti vuruldu, savaş eşiğine geldiler. Yahudiler ABD ile birlikte Türkiye'deki hükümeti ve cumhuriyeti devirmek için plan kurmaya başladı.

ABD 6.filosu 2 adet uçak gemisi getirdi, Avrupadaki tüm hava üslerine jetlerini yığmaya başladı, İsrail de güneyden hava harekatı yapacak. 1 hafta çetin hava mücadelesi gerçekleşti ve TurAF çökertildi, hava ve deniz üsleri vuruldu.

Fransa'dan Osmanlı torunları getirilecek ve monarşi padişahlık sistemine dönecek. Tam batının istediği kukla yönetim. İsrail ve ABD vaat ettiği güney doğu ayrılacak ve Süriye'deki Kürtler ile birleşerek ayrı devlet olacak. Yunan da bir şeyleri koparma peşinde, sonuçta hava operasyonu için Girit ve diğer üslerini temin etmişti.

Kimse alınmasın, bu sadece senaryo. Yaralı cesedi parçalamak hoşunuza gider mi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 17 Haziran 2025, 17:03:34Bütün gelişmeler dünya savaşını tetikleyebilir! 3. Dünya savaşını önledim diyerek Zelenski'yi azarlayan Trump bu kadar tutarsız olabilir mi?

Bu deliyi ikna etmişler galiba. Bende pek ihtimal vermiyordum ama bu baya baya israile katılacak gibi saldırılarda resmen. Mesajı Paylaş

Sn Marmara, bu senaryo olmasın diye tüm gaye. ama sizinde rusya-iran konusunda dediğiniz gibi kimse kimseye bedavadan yardım etmiyor. iran rusyaya mal sattı karşılığını aldı. iran ı yakın müttefikleri hizbullah, ırak şiiler vs bile desteklemezken, biz yanı başımızda kaos içinde ki ülkede kendimizi korumak için önleyici aksiyonlar almamız neden yanlış olsun. asıl konu bu duruma düşmemek. iran her yere her olaya sıçradı, kendini dev aynasında gördü. bence en büyük hatalarından biri buydu. Mesajı Paylaş

Keşke Pakistan'dan bir miktar nükleer bomba tedarik etmiş olsaydık. Kendimizin geliştirmemize izin vermezler, ancak bu yolla edinirsek yapabilecekleri birşey yok. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 17 Haziran 2025, 23:23:37
Alıntı yapılan: Gökbörü - 17 Haziran 2025, 22:17:04Kayda geçsin yazıyorum Iran'da Suriyelesme emareleri başlarsa Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan ve Ardabil eyaletlerini elimize almali, Hazar kıyısına çıkmalıyız....alın size koridor....

İşi yapan en başta İsrail ve ABD. Yaralı köpeği talan etmek için bu işe hiç alakası olmayanlar bile bacağını veya kolunu koparmak için kendi çıkarlarını düşünmeye başlamış. Aslında hayatın kuralı bu şekilde işler.

Şeytanın avukatlığını yapalım, sadece bir senaryo.
Türkiye PYD ve Süriye'deki yönetim için İsrail ile oldukça ilişkileri gerilmeye başladı. Yahudiler Süriye'nin içlerine kadar ilerledi ve Kürtleri destelemeye başladı, havadan hedefleri vuruyor, silah yardımı yapıyor. İşler çıkamaza girdi, 1-2 İsrail ve Türk jeti vuruldu, savaş eşiğine geldiler. Yahudiler ABD ile birlikte Türkiye'deki hükümeti ve cumhuriyeti devirmek için plan kurmaya başladı.

ABD 6.filosu 2 adet uçak gemisi getirdi, Avrupadaki tüm hava üslerine jetlerini yığmaya başladı, İsrail de güneyden hava harekatı yapacak. 1 hafta çetin hava mücadelesi gerçekleşti ve TurAF çökertildi, hava ve deniz üsleri vuruldu.

Fransa'dan Osmanlı torunları getirilecek ve monarşi padişahlık sistemine dönecek. Tam batının istediği kukla yönetim. İsrail ve ABD vaat ettiği güney doğu ayrılacak ve Süriye'deki Kürtler ile birleşerek ayrı devlet olacak. Yunan da bir şeyleri koparma peşinde, sonuçta hava operasyonu için Girit ve diğer üslerini temin etmişti.

Kimse alınmasın, bu sadece senaryo. Yaralı cesedi parçalamak hoşunuza gider mi?

Ayiptir söylemesi bu ihtamlariniz ve kullandiginiz ifadelere güzide Türkçemiz ile okkali bir cevap yazacaktım ama yasaklı cezalı falan olmayalım diye "diplomatik" bir dille cevaplıyorum..

Rusyanin Avrupadan Pasifiğe, Afganistan'a, Orta Asyaya, Suriye'ye, Afrikaya, satmadan once Alaskaya, Kutuplara, Kubaya,Venezuelaya kadar her yerde nasil konuyla "alakasi" varsa benimde en azindan doğrudan akrabalarimin oldugu komşularımla alakam olsun...

Daha öncede yazdığım gibi...

Rusya Rusculuk yapar, yok yakın Rusya yok büyük Rusya der, sorun yok..

Israil büyük İsrail der, sorun yok..

Çin, tek Çin politikasi der, dünyanın tek medeniyeti benim der, sorun yok..

İngiltere "güneşin batmadigi imparatorluk" der sorun yok...

ABD "yeni Roma" der sorun  yok..

Yunanlı megalo idea der sorun yok..

Biz İranin bölünmesi önlenemez  hale gelirse Turkiye müdahale etmelidir deriz oooooo ihtamlara, senaryolara bak...

Yesinler sizi...

Neyse Moskoftan bana itiraz geliyorsa doğru yoldayım demektir çok şükür..

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Gökbörü - 18 Haziran 2025, 00:08:58Ayiptir söylemesi bu ihtamlariniz ve kullandiginiz ifadeler güzide Türkçemiz ile okkali bir cevap yazacaktım ama yasaklı cezalı falan olmayalım diye "diplomatik" bir dille cevaplıyorum..

Rusyanin Avrupadan Pasifiğe, Afganistan'a, Orta Asyaya, Suriye'ye, Afrikaya, satmadan once Alaskaya, Kutuplara, Kubaya,Venezuelaya kadar her yerde nasil konuyla "alakasi" varsa benimde en azindan doğrudan akrabalarimin oldugu komşularımla alakam olsun...

Biz "Türk" kelimesinin "T" sink söyleriz ooooooo tüh kaka herkesten ses çıkar....

Yesinler sizi...

Bir senaryo yazdık, bunlar herkesin başına gelebilir. Tarihte yıkılmaz dediği Roma İmparatorluğu bile param parça olmuştu. ABD, Rusya, Çin ölmez, tükenmez sonsuza kadar yaşayacak devletler değil.

Konuyu dağlara taşlara kadar götürmüşsünüz. Çuvaldızı önce kendine batıracaksın, bu olay bana karşı da yaşanabilir. İsrail sana aşık değil, inanın beni bazaları antisemitizm ile suçluyor. Yahudileri iyi tanırım, 11 sene birlikte okuduğun sınıf arkadaşı olabilirsin onların ama sen kendi ırkından olmadığın için köpek kadar bile değerin yoktur.

Tarihte binlerce senedir kovulmadığı topraklar kalmadı.

Firavunlar dönemi Mısır'dan kovuldu.
Roma İmparatorluğu şu anda yaşadıkları topraklardan devamlı isyan ettikleri için sürgün edilmişti, tüm Avrupa'ya dağıldılar.
16-17 asırda İspanya'dan kovuldu, bir kısmı Osmanlı topraklarına yerleşmişti.
1930-40'lar yine Avrupa'dan kovuldular.
1970'ler Sovyetler'den dışarıya kuş dahi uçmaz iken Yahudileri br daha geri dönememk şartıyla ülkeyi terketmesine izin verilmşti. Bazıları gitmedi, Zelenski ailesi onlardan.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 18 Haziran 2025, 00:20:32
Alıntı yapılan: Gökbörü - 18 Haziran 2025, 00:08:58Ayiptir söylemesi bu ihtamlariniz ve kullandiginiz ifadeler güzide Türkçemiz ile okkali bir cevap yazacaktım ama yasaklı cezalı falan olmayalım diye "diplomatik" bir dille cevaplıyorum..

Biz "Türk" kelimesinin "T" sink söyleriz ooooooo tüh kaka herkesten ses çıkar....

Yesinler sizi...

Bir senaryo yazdık, bunlar herkesin başına gelebilir. Tarihte yıkılmaz dediği Roma İmparatorluğu bile param parça olmuştu. ABD, Rusya, Çin ölmez, tükenmez sonsuza kadar yaşayacak devletler değil.

Konuyu dağlara taşlara kadar götürmüşsünüz. Çuvaldızı önce kendine batıracaksın, bu olay bana karşı da yaşanabilir. İsrail sana aşık değil, inanın beni bazaları antisemitizm ile suçluyor. Yahudileri iyi tanırım, 11 sene birlikte okuduğun sınıf arkadaşı olabilirsin onların ama sen kendi ırkından olmadığın için köpek kadar bile değerin yoktur.

Tarihte binlerce senedir kovulmadığı topraklar kalmadı.

Firavunlar dönemi Mısır'dan kovuldu.
Roma İmparatorluğu şu anda yaşadıkları topraklardan devamlı isyan ettikleri için sürgün edilmişti, tüm Avrupa'ya dağıldılar.
16-17 asırda İspanya'dan kovuldu, bir kısmı Osmanlı topraklarına yerleşmişti.
1930-40'lar yine Avrupa'dan kovuldular.
1970'ler Sovyetler'den dışarıya kuş dahi uçmaz iken Yahudileri br daha geri dönememk şartıyla ülkeyi terketmesine izin verilmşti. Bazıları gitmedi, Zelenski ailesi onlardan.

Yaz kardeşim sen senaryonu...

Yazması bedava...

Benim senaryoma göre de 100-150 yila kalmadan Rusyanin sınırları Kiev Knezliğinin sinirlarina doğru evrilecek...

Senaryo yazma hakkına değil, kullandığın dile ve yaptığın ithamlara itiraz ediyorum...

Ben fikirlerimin arkasındayım...

Iranin bölünmesi kaçınılmaz ise, mülteci akınlarini engellemek, Türkiye karşıtı oluşumların palazlanmasini engellemek, bölgede dolayli ya da doğrudan rakiplerimizin koz elde etmesini engellemek ve Türkçe konusan toplulukların güvenliğini ve haklarini korumak icin Türkiye Bati Azerbaycan, Doğu Azerbaycan ve Ardabil eyaletlerini kontrol altına alarak hazara çıkmalıdır..

Yoksa oraya Israilin dolayli ya da doğrudan gudecegi Türkiye karşıtı oluşumlar yerleşir..

Rusya Ukraynanin NATOya girme potansiyeli benim için tehdittir dedi, Ukraynada Rusça konuşan halkın hakları dedi, tarih dedi cografya dedi değil mi? Ruslara var da bize yok mi diye sorarlar adama  :)

Konuyu kapatıyorum uzatmadan, genellikle kimseye alıntı yaparak böyle tartismalara giren biri değilim zaten de bizim de bizde insanız dilimizi bir yere kadar tutuyoruz

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

İran'ın yıllarca Rus ve Çin ile iyi ilişkileri var. Rus ve Çin malı ürünleri neden envantere katmadılar merak ediyorum. SU-35, SU-27, MİG-29, J-10 vs. bunlardan en az 150-200 adet almalıydı. Yine Çinlilerden ve Ruslardan HSS almalıydı. Adamlar nükleer elde edeceğiz kafasına tüm parayı ve tüm motivasyonunu nükleere ve balistik füze programına yatırmış. Hava kuvvetleri, Hava savunma falan hak getire.

Bu savaşın bize gösterdiği şudur: İstediğin kadar kadar füzen olsun, istediğin kadar nükleer silah geliştir. Hava kuvvetleri günümüzün en önemli kuvveti. Hava kuvvetleri eksikse, hava savunma sistemlerin yoksa savaş kazanman, anavatanı savunman imkansız.

Bu nedenle KAAN ve Çelik Kubbe sistemi Türkiye için bir beka meseledir. Devlet bu konuda çok büyük paralar harcamalı ve ne olursa olsun bu sistemleri ivedilikle hayata geçirmelidir.

Öte yandan KAAN sayısı 250 civarı düşünülüyor ama bu günümüz dünyasında artık yetersiz. En az 500-600 adet KAAN sahibi olmalıyız.  Hava kuvvetleri asla ötelemeye gelmez. Ne olursa olsun tüm mühendislerimiz, işçilerimiz, mavi yakası beyaz yakası 7/24 bu projeler için çalışmalı.

İsrail büyük İsrail için var gücüyle çalışıyor. Arkasında ABD var. Anavatanımızı korumak için eninde sonunda İsrail ile karşı karşıya geleceğiz. Umarım bir erken doğum olmaz ve mevcut devam eden projelerin büyük çoğunluğu yahut tamamı devreye girdikten sonra böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalırız. Daima tetikte olmak lazım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Gökbörü - 18 Haziran 2025, 00:39:34Rusya Ukraynanin NATOya girme potansiyeli benim için tehdittir dedi, Ukraynada Rusça konuşan halkın hakları dedi, tarih dedi cografya dedi değil mi? Ruslara var da bize yok mi diye sorarlar adama  :)

İsrail ve ABD işi yapacak ve pastadan bedavaya sana pay verecek öylemi mi? Ucuz hayallere kapılmayın, kusura bakmayın ama Yahudiler tuvalette bıraktığını bile öylesine beleşe vermez. Hele ABD ve senatosu gölgesine bile yaklaştırmaz.

Tamam, sen de operasyona katıl, pastadan pay alırsın. Rusya büyük kayıplar vererek bir şeyler koparmak peşinde, canıyla ve kanıyla bedelini ödüyor. Öyle beleşe şunlar dağılsın ve ben de gelirim toprak sahibi olurum. Hayatımızda ve dünyada öyle kural yok. Mesajı Paylaş

Yer altındaki 12 füze deposunu vurulmuş İsrail.
Alıntı yapılan: MrWrong - 17 Haziran 2025, 23:25:52
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 17 Haziran 2025, 17:03:34Bütün gelişmeler dünya savaşını tetikleyebilir! 3. Dünya savaşını önledim diyerek Zelenski'yi azarlayan Trump bu kadar tutarsız olabilir mi?

Bu deliyi ikna etmişler galiba. Bende pek ihtimal vermiyordum ama bu baya baya israile katılacak gibi saldırılarda resmen.

Şu an öyle bir izlenim oluşturmaya çalışıyorlar bence. Trump'ı ikna edip savaşa dahil etmek! Deli ya!

Trump göreve başlar başlamaz yıllarca süren Suriye savaşı apar topar sona erdi. Esad sahneden çıkartıldı. Peşinden Trump Ukrayna'ya yardımı kesti. Hatta Avrupa ülkelerini bile tersledi. ABD halkının vergilerinin başkalarının savaşı için harcanmaması, 3. Dünya Savaşına engel olma vs vs  masallar... Hatta pkk bile silah bıraktığını açıkladı beklenmedik şekilde!

Ortadoğu'da Gazze dışında gerilim düşüyor gibiydi. Hatta İsrail silah stokları tükendiği için eski başkan Bidon sayesinde ABD'den aldığı silahlarla soykırıma devam etmiş haldeyken bile. Sonra birden İran'ın nükleer enerji için uranyum zenginleştirme çalışmaları tekrar gündeme getirildi. Bu konuda görüşmeler sürüyordu. Hatta tarafların İstanbul'da görüşmeleri bile konuşuluyordu. Trump bile olumlu sinyaller veriyordu.

Yoksa vermiyor muydu!

Bir gece İsrail İran'a saldırdı hepimizin bildiği üzere... Nükleer bahanesiyle. 200 uçakla İran'ın stratejik hedeflerini, bilim insanlarını ve üst düzey komutanlarını vurdu! Cephane stokları tükenmiş İsrail bunu ABD'nin sağladığı silahlar, elektronik karıştırma, yakıt ikmali, uydu görüntüleri, istihbarat s savunma desteği vs ile yaptı! Sonraki günlerde de devam etti!

Trump'ın gelişinden bu yana sıraladığım bu olaylar zinciri birer tesadüf olamayacağına göre Trump'ın bu olaydan başlangıçta haberdar olmadığı, şu an savaşa katılmaya ikna olmak üzere olduğu düşüncesi pek gerçekçi olamıyor. Daha çok uzun zaman önce planlanmış bir olaylar zinciri gibi görünüyor.

Bunu yapmazsak İsrail, kullanacağı etnik ve dini yapilanmalar, rejimi değişmiş kalıntı  bir Pers devleti (emin olun İsrail müttefiki olur aninda, Şah'in oğlu veliaht şu an  İngiliz, ABD kanallarinda  pazarliyor kendini şimdiden) vs ile Hazara dayanır...

Katılıyorum. Olaylar o duruma gelirse, ki gelecek gibi görünüyor, Türk nüfusun yoğun olduğu yerlerin kontrolünü ele almalıyız. Ancak burada karmaşık bir durum var. Öncelikle İran parçalanırsa, İran'ı parçalayanlar bunu yapmamıza engel olacaklardır. Hatta İran'dan sonraki hedefleri olduğumuz için, bu durumu bize karşı kullanacaklardır. İran içerisinde çıkabilecek bir iç savaşta bizi taraf olarak hedef göstereceklerdir. Kısacası dün Irak ve Suriye'nin başına gelen, bugün İran'ın yaşadığı durum bizim başımıza da gelecektir.

Diğer bir sorun ise İran halkı içerisinde Türk asıllı olanlar oldukça fazla. İran aslında bir Pers devleti olarak görülemez. Neredeyse yarıya yakını Türk asıllı. Şu anki İran cumhur başkanı Türk asıllı. Dini lideri Hamaney de Türk asıllı mesela! Ancak genel olarak dini açıdan farklılıkları var bu farklılıkları kökenlerinden daha ağır basıyor.

Yani normal şartlarda Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan ve Ardabil eyaletlerindeki soydaşlarımızın bizi sevgiyle kabul edebileceklerini sanmıyorum. Onlar kendilerini İran halkının bir parçası olarak görüyorlar. Haberlerde görmüşsünüzdür, İsrailli zenginler savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarken, İranlılar ülkelerine dönmek için sınır kapılarına koşuyorlar. İran yönetiminin baskıcı yapısına rağmen ve buna muhalefet olanların da olmasına rağmen İran halkı bizimkine benzer bir birlik hali içerisinde. Özellikle kendilerini dünyadan soyutlayan İsrail ve ABD'ye karşı!

Ama normal şartlar belirttiğin şekilde anormal hale gelirse, oradaki soydaşlarımız ABD ve İsrail boyunduruğuna girmektense bizimle yol almayı tercih edebilirler. Bu konuda ikna olabilirler. Ancak bu önceki nedenle belirttiğim şekilde kolay olmayacaktır. Türkiye'nin Orta Asya ile bağlantısını kesenlerle Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmeye çalışanlar buna izin verecekler midir?
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz