İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tehran üzerine uçan İsrail SİHA'sı HSS Mersad-16 takip ediyor sonra Tehran-Kum yolunda vurmuş. İran hava savunması tamamen çökmüş. Zaten zayıf hava savunması vardı. Artık İHA'ları bile vuramıyorlar.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 17 Haziran 2025, 19:11:19

Arkadaşlar sahi birkaç yerde de denk geldim

İsrail Hava kuvvetleri harekatın başlarında bizim Türk sınırı üzerinde İran'a harekat gerçekleştirdiği söyleniyor

Birinci iddaa ya göre bizim orda yakıt tanklarını bırakıp devam etmişler

İkinci iddaa ya göre bizim hava sahasını ihlal etmişler ve bizim uçakların yanlarına gelip uyarıp refakat etmesi üzerine bizim hava sahasından çıkıp rotalarına devam etmişler

Basında ve internette yazanlara göre ilk İsrail saldırısı başladığında bir düzine kadar İsrail savaş uçağı bizim hava sahasını ihlal etmiş içlerinde F-35'de varmış. Bizim radarlar hemen farketmiş ve Türk F-16'ları kalkmış telsizle İsrail savaş uçaklarını uyarmışlar ve israil savaş uçakları da hemen hava sahamızı terk etmiş.

Yazanlara göre F-35'leri kuyruk numaralarına kadar görmüşüz. Bizim basın F-35'leri nasıl gördük ama diye göbek atıyor doğruysa tabi. Mesajı Paylaş

Yer altındaki 12 füze deposunu vurmuş bugün İsrail. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İran balistik füzelerini fırlatmış, İsrail'de alarm var. Sonuçlarını bekliyoruz.
Adam gibi isabet etsin artık...

Mesajı Paylaş

Bakalım umarım anlatıldığı gibi gelişmiş radar ağımız vardır Mesajı Paylaş

http://www.facebook.com/share/r/1Eiv7seSwj/
İran balistik füzesinin oluşturduğu krater oldukça etkileyici Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına06 - 17 Haziran 2025, 21:25:58
Alıntı yapılan: Denizci16 - 17 Haziran 2025, 19:11:19

Arkadaşlar sahi birkaç yerde de denk geldim

İsrail Hava kuvvetleri harekatın başlarında bizim Türk sınırı üzerinde İran'a harekat gerçekleştirdiği söyleniyor

Birinci iddaa ya göre bizim orda yakıt tanklarını bırakıp devam etmişler

İkinci iddaa ya göre bizim hava sahasını ihlal etmişler ve bizim uçakların yanlarına gelip uyarıp refakat etmesi üzerine bizim hava sahasından çıkıp rotalarına devam etmişler

Basında ve internette yazanlara göre ilk İsrail saldırısı başladığında bir düzine kadar İsrail savaş uçağı bizim hava sahasını ihlal etmiş içlerinde F-35'de varmış. Bizim radarlar hemen farketmiş ve Türk F-16'ları kalkmış telsizle İsrail savaş uçaklarını uyarmışlar ve israil savaş uçakları da hemen hava sahamızı terk etmiş.

Yazanlara göre F-35'leri kuyruk numaralarına kadar görmüşüz. Bizim basın F-35'leri nasıl gördük ama diye göbek atıyor doğruysa tabi.
F35'ler yakıt tanklarıyla ve dış pylon'larında silahla tabii görünürler! Mesajı Paylaş

Çin ve Rusya ciddi bir destek vermiyor/vermediyse,
Iran'da ne olacağı konusunda ABD-Rusya konusmus, anlasmistir genel hatlariyla...

Herkes Çin diyor, Çin'in ekonomisi çökerse ABD de etkilenir onun için cok tokezlemesine izin verecek bir hamle yapmazlar...Sana petrol/dogalgaz satmaya devam ederiz Dalgana bak demislerdir..

Bu mezhepci Arap devletleri gidip Çine aga bizdensin işine bak birak İran falan bile demiş olabilirler, hic şaşırmam...

Uzun lafin kisasi ciddi bir olay olacaksa herkesin payı dagitilmistir...bize de mültecileri satmaya kalkarlar...

Esas soru o veya bu ne yapacak değil biz ne yapacağız...edilgen mi olacağız etken mi?

Suriye iç savaşi çıktığında, Yayladağından İran'a kadar bir cizgi çekip üstündeki herseyi doğrudan ya da dolayli kontrol etmemiz lazim diyerek dilimizde tuy bitti anlatamadik...müdahaleler hep bıçak kemiğe dayandiktan sonra yapıldı..

Kayda geçsin yazıyorum Iran'da Suriyelesme emareleri başlarsa Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan ve Ardabil eyaletlerini elimize almali, Hazar kıyısına çıkmalıyız....alın size koridor....

Bunu yapmazsak İsrail, kullanacağı etnik ve dini yapilanmalar, rejimi değişmiş kalıntı  bir Pers devleti (emin olun İsrail müttefiki olur aninda, Şah'in oğlu veliaht şu an  İngiliz, ABD kanallarinda  pazarliyor kendini şimdiden) vs ile Hazara dayanır...

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Galiba Amerika bu gece savaşa dahil olacak. Molla rejiminin çökmesi an meselesi. Mesajı Paylaş

İran bu gün İsrail hava üslerini hedef almış.

Ne zahmet ettiniz yahu! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz