İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: KARACI - 17 Haziran 2025, 18:38:07Yarın Zengezur'a girdigimizde parası neyse öderiz o vakit,ne diyelim..

Bu aralar Ermeni-Rus ilişkileri hiç iyi değil. Ayrıca Rusya'nın derdi Ukrayna'yı yıpratmak sonunda limiti bitince yutabildiği kadar toprakları almak ve kalan bölgede ise tamamen tarafsız ülke yönetimin olması.

Zengezur'a saldırınca ilk önce Rusya değil, kendi müttefikleriniz batıdan tepki gelir. Fransa başta olmak üzere Avrupa çeşitli ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlar, zaten ekomomik olarak şu sıralar Türkiye hiç iyi durumda değil. Rusya gibi işgalci konumuna düşer. Ancak ayı kadar toprak, yeraltı zenginliği, tarım gıda stokları yok elinde.  Kimse açlıktan ölmez ama ekonomik olarak yıkıma sürükleyebilir, devlet yönetimin koltuğunu bile sallayabilir halkın tepkisinden dolayı.

Diyeceksiniz ki şahsen ben Zengezur için katı ekmek yemeye bile razıyım, refah içinde olan hayatımdan vazgeçerim. Sizin gibi milyonlarca diğer vatandaş aynı fikirde olmayabilir, hele hükümet ekonomik sorunlardan dolayı bir riski göze alamaz. Mesajı Paylaş

Ben yıllardır bu Zengezur meselesinde Rusya'dan cekindigimiz icin uzak dururuz diye inanırım.Batının zaten Türkiye'nin yiyecegi her lokmada gözü olmustur,biz bunu biliriz.Fransa'yı takan yok,onlarin aklini Akdeniz mevzusunda aldık bir kere,kendilerine faydalari yok.İsin aslı şu ki,bakın buraya dikkat,Türkiye abd-rusya ikilisinin ses etmeyecegi hicbir konuda, menfaati varsa kimseyi takmaz.Yapacagini yapar,öyle boyle bir sekilde yapar yani.Şu dönemde hele Avrupa'da kafasi calisan kimse bizimle ters dusmek istemez.
 * Sorumun cevabini da kendim vereyim,tertemiz kapatayim konuyu.Eski bir Türk büyüğünün deyisiyle; Dün dündür bugün bugün... Mesajı Paylaş

Arkadaşlar sahi birkaç yerde de denk geldim

İsrail Hava kuvvetleri harekatın başlarında bizim Türk sınırı üzerinde İran'a harekat gerçekleştirdiği söyleniyor

Birinci iddaa ya göre bizim orda yakıt tanklarını bırakıp devam etmişler

İkinci iddaa ya göre bizim hava sahasını ihlal etmişler ve bizim uçakların yanlarına gelip uyarıp refakat etmesi üzerine bizim hava sahasından çıkıp rotalarına devam etmişler Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 17 Haziran 2025, 18:40:14Sn.marmara bu benim şahsi görüşümdür Gerek Rusya gerek Çin İran için müttefikse gereken desteği vermeliydi

Şimdi resmen yem etti demek yanlış olmaz

Rusya ve Çin,iran'ınbalistik füze kapasitesi için üretim ekipmanı,tezgahlar, Yeni nesil güdüm sistemleri, elektronikler, malzemeler veremez miydi?

6 aydan beri oreshnik füzesinin bileşenlerini verip İran'da monte edilcek şekilde teslimat yapamaz mıydı

Yada oreshnik gibi Çin df21 ve 26-27 gibi füzelerin birleşenlerini buraya gönderip İran'da birleştiremezler miydi?

Yada neden kh55 füzesinin motor teknolojisi verilmiyor

Yada neden

Nebo M gibi antistealth sistemler gönderilmiyor gerek Rusya gerek Çin tarafından

Bunlar sadece örnekler bunlar çoğaltılabilir

Çünkü madem uçak vermiyorsun o zaman bunları ver

Katılırsınız yada katılmazsınız burda batı ve İsrail karşısında Rusya ve Çin, İran'ı yalnız bıraktı diyenler haklı gibi

Kusura bakmayın Rusya ve Çin böyle davranırsa kimsede yüzünü çevirip doğuya yönelmez batı ile arasını iyi tutar yada rüşvetini verir

İran'a düşman olan kesim bile artık İsrail'in saldırından dolayı arkaya bir adım atmaya başlamış gibi. Tedirgin olmaya başlamış, daha önce bu forumda yazıldı çizildi İran'dan sonra bölgedeki İsrail için en büyük sorun teşkil eden ülke Türkye, hele Süriye ve PKK konusunda zıt kutuptalar.

İran kendisi önlemini almamış şimdi Rusya ve Çin mi suçlu. İsrail bağıra bağıra gelerek saldırdı, öyle aniden olmadı. Bir sürü generalleri ölmüş, o kadar yeraltı tunelleri var ama apartmanda veya ofisinde çayını içmeye devam ederse olacağı bu.

Daha önce Rusya Şahedleri alırken ayıdan İskander gib balistik füzelerin teknoloji ve güdüm sistemini temin edebilirdi. Elektronik harp, aldatma uçuş manevrası gibi gelişmiş teknolojisi var. Vurulmayan füzelerin yarısı dağlara taşlara isabet ediyor, ancak 25-30% gibi menziline ulaşıyor, kalanı vuruyorlar. Güdüm ve uçuş algoritması Oreşnik veya İskander gibi olsaydı çok daha etkili olurdu.

Önce suçu kendinde arayacaksın, komşuyu veya dostunu suçlamayacaksın. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 17 Haziran 2025, 19:21:03
Alıntı yapılan: Denizci16 - 17 Haziran 2025, 18:40:14Sn.marmara bu benim şahsi görüşümdür Gerek Rusya gerek Çin İran için müttefikse gereken desteği vermeliydi

Şimdi resmen yem etti demek yanlış olmaz

Rusya ve Çin,iran'ınbalistik füze kapasitesi için üretim ekipmanı,tezgahlar, Yeni nesil güdüm sistemleri, elektronikler, malzemeler veremez miydi?

6 aydan beri oreshnik füzesinin bileşenlerini verip İran'da monte edilcek şekilde teslimat yapamaz mıydı

Yada oreshnik gibi Çin df21 ve 26-27 gibi füzelerin birleşenlerini buraya gönderip İran'da birleştiremezler miydi?

Yada neden kh55 füzesinin motor teknolojisi verilmiyor

Yada neden

Nebo M gibi antistealth sistemler gönderilmiyor gerek Rusya gerek Çin tarafından

Bunlar sadece örnekler bunlar çoğaltılabilir

Çünkü madem uçak vermiyorsun o zaman bunları ver

Katılırsınız yada katılmazsınız burda batı ve İsrail karşısında Rusya ve Çin, İran'ı yalnız bıraktı diyenler haklı gibi

Kusura bakmayın Rusya ve Çin böyle davranırsa kimsede yüzünü çevirip doğuya yönelmez batı ile arasını iyi tutar yada rüşvetini verir

İran'a düşman olan kesim bile artık İsrail'in saldırından dolayı arkaya bir adım atmaya başlamış gibi. Tedirgin olmaya başlamış, daha önce bu forumda yazıldı çizildi İran'dan sonra bölgedeki İsrail için en büyük sorun teşkil eden ülke Türkye, hele Süriye ve PKK konusunda zıt kutuptalar.

İran kendisi önlemini almamış şimdi Rusya ve Çin mi suçlu. İsrail bağıra bağıra gelerek saldırdı, öyle aniden olmadı. Bir sürü generalleri ölmüş, o kadar yeraltı tunelleri var ama apartmanda veya ofisinde çayını içmeye devam ederse olacağı bu.

Daha önce Rusya Şahedleri alırken ayıdan İskander gib balistik füzelerin teknoloji ve güdüm sistemini temin edebilirdi. Elektronik harp, aldatma uçuş manevrası gibi gelişmiş teknolojisi var. Vurulmayan füzelerin yarısı dağlara taşlara isabet ediyor, ancak 25-30% gibi menziline ulaşıyor, kalanı vuruyorlar. Güdüm ve uçuş algoritması Oreşnik veya İskander gibi olsaydı çok daha etkili olurdu.

Önce suçu kendinde arayacaksın, komşuyu veya dostunu suçlamayacaksın.

Sadece İran satılmadı aynı şekil Suriye'de satıldı

Rusya Suriye'yi bırakmasaydı İran Suriye üzerinde Hizbullah'ı destekleyerek tehdidi ileride karşılıyordu...

Fakat Suriye Rusya tarafından satılıp çökünce iran'ın İsrail'i ilerde karşılayan savunma doktrini çöktü...

İran ne yapsın niye suçlu olsun

Bu zamana kadar savaş uçağı vermeyen Rusya ve Çin suçlu değil mi?

İran Pakistan'da fakir mı ki savaş uçağı alamıyor?

S300 s400 niye verilmedi en kötü

İyi hatırlatayım

Rusya, İsrail'in baskısından İran'a uzun yıllar s300 pmu2 sini teslim etmedi, istiyorsanız kontrol edin İran ne zaman s300 sipariş etmiş ve ne zaman nasıl bu s300 leri almış diye...

Yani iki filo Su27 SM ile 2 filo J10C satmak bu kadar mı zordu? Mesajı Paylaş

Denizci,sizinle ayni fikirde olacagim hic aklima gelmezdi yani.Suriye konusunda ayriliyoruz,o bize de yaradi cunku,biz de istedik hatta sebep olduk,destek olduk.
 Bu arada bu sorulari İran asigi oldugumuz yahut Israil'den cekindigimiz icin falan sormuyoruz.Ortada buyuk bir degisken var,Rusya'yi en iyi bilene soruyoruz bu kadar basit.Şu savas öncesi bu sorulari sorsaydik farkli cevaplar alacagimiza da eminiz bu arada... Mesajı Paylaş

Ben de İran'ın o kadar kolay etkili olabilecek EASA radarlı etkin bir savaş uçağı temin edebileceğini düşünmüyorum. Mesajı Paylaş

Hizbullah da İran'ı satmış, düşenin dostu olmaz. İsrail'e saldırmayı düşünmüyorlarmış, gerçi saldırsa ne olacak, Lübnan'da bile sözünü geçirecek takatte değiller. Zamanında rahmetsiz Nasrallah ben değil Hamaney bizim liderimiz derdi, nerden nereye, öküz (Nasrallah) ölünce ortaklık bitti herhalde.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-06-17/israel-iran-conflict-finds-hezbollah-conspicuous-by-its-absence?embedded-checkout=true

Sayın marmara İran-Rusya-Çin'i 3 kanka olarak tanımlıyordu savaş öncesi. Nasıl kankalıksa, adamlara doğru düzgün işe yarayacak hiç bir silah vermemişler Sayın Denizci'nin güzel özetlediği gibi. Hiç öyle istemediler falan demeyin, İran silah için her zaman para bulur, aptal mı istemeyecek? İsrail'le tersleşmemek için vermemişler baya açık şekilde. Kanka dediğin İsrail-ABD gibi olur, her daim her koşulda yanında. Mesajı Paylaş

Haber kanallarında ABD'nin bölgeye F-35, F-16 ve F-22 uçaklarını göndermekte olduğunu söylüyor.
İran hava sahası kevgire dönmüş. İsrail uçakları kolayca girip çıkıyor. Bu ortama F-22 neden gönderilir? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Humeyni 1979 iran basina gectiginden beri

iranin paralarini Kuzey Kore yemistir

rusya da yemistir ama Kore kadar degil Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz