İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Putty senin dediğin an yaklaşıyor, İran varsa yer altı nükleer denemesini yaptı yaptı,yoksa hapı yuttu.İran'ı bölecekler,radikal kararlar almamız gerekebilir,gidişat öyle gösteriyor.Daha şurada 1 ay önce konuşuyorduk bunları,dünya bilgisayar oyunu gibi her şeyin hızlıca olup bittiği bir yer oldu iyice.
 Diğer ihtimal, Abd'nin başındaki nevrotik süper star birden karar değiştirip vazgeçtim de diyebilir,sirke döndü iyice herşey! Bugün, bunalımdayım İran'la görüşemem falan diyordu, Allah sonumuzu hayır etsin. Mesajı Paylaş

2. Dünya Savaşı bir anda ortaya çıkmamıştı. Yavaşça ivme kazanmıştı, 1933 Japonya'nın Çin'e saldırısı, 1936 İtalya'nın Etyopiya işgali, 1939 Almanya-Sovyetlerin Polonya'yı yutması, 1939 Sovyetlerin Finlandya seferi gibi. Asıl savaş Almanların Fransa işgali ile başlamıştı.

Şu anda onun aynısı gibi durum söz konusu, ivme kazanıyor. Şahsi fikrim Türkiye 3. Dünya Harbi kesinleştiği anda veya artık kaçınılmaz gibi resim ortaya çıkınca NATO çekilmeli. Ne haliniz varsa görün, İncirlik ben hariç herkese kapalı ve tarafsız ülke moduna geçmeli. 3. defa artık felaket olur, kazananı olmaz.

İsrail İran füzelerin saklandığı yer altı hedefleri vurmaya çalışıyor. En azından giriş kapısı ve havalandırma noktalarını vuruyor. Bu şekilde zarar vermesi imkansız ama füze saldırılarını erteleyebilir.

İsfahan'daki tunel giriş kapısını vuruyor.

Mesajı Paylaş

3. Dünya Savaşı senaryoları konuşuluyor ama bu çok çok düşük bir ihtimal. İran'a yönelik BM ambargosu 2020'de kalkmış olsa da, Çin ABD yaptırımlarından çekindiği için J-10 savaş uçaklarını İran'a vermedi. Rusya ise Ukrayna savaşında ciddi şekilde yıprandı. Bu şartlarda her iki ülke de İran'a sınırlı lojistik veya teknik destek sağlayabilir, ancak doğrudan çatışmaya girmezler. Ekonomik ve siyasi yaptırımlardan çekinip İran'a savaş uçağı bile satamayan Çin ve Rusya'nın, böyle bir savaşa girmesi pek olası değil. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Kapgan - 17 Haziran 2025, 17:36:203. Dünya Savaşı senaryoları konuşuluyor ama bu çok çok düşük bir ihtimal. İran'a yönelik BM ambargosu 2020'de kalkmış olsa da, Çin ABD yaptırımlarından çekindiği için J-10 savaş uçaklarını İran'a vermedi. Rusya ise Ukrayna savaşında ciddi şekilde yıprandı. Bu şartlarda her iki ülke de İran'a sınırlı lojistik veya teknik destek sağlayabilir, ancak doğrudan çatışmaya girmezler. Ekonomik ve siyasi yaptırımlardan çekinip İran'a savaş uçağı bile satamayan Çin ve Rusya'nın, böyle bir savaşa girmesi pek olası değil.

Tamam da İran'a saldırarak ayrıca Çin'i sıkıştırıyorlar! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Marmara size bir sorum var.Rusya neden İran'a yardim etmiyor? Daha dun bu adamlar size Ukrayna icin destek cikmadi mi? 30 yildir muttefiksiniz,Suriye'de birlikteydiniz ne amacliyor Rusya? Bak elin oglu nasıl arka cikiyor muttefikine,nerede Çin ve Rusya? Bati seni Ukrayna'da yorarken sen neden aynisini İran ustunden dusunmuyorsun,hesap ne olabilir? Çektiniz mi İran'ın ipini? İran bölünürse biz Zengezur'a gireriz, o zaman mı cikacaksiniz ortaya? Yani koskoca Rusya, Hürmüz kapansın,batı bizim gazimiza petrolumuze iyice muhtac olsun pesinde mi kosuyor?
 Bir soru dedim bin sordum aslinda ama tek soru var burada özünde.Ben gercekten merak ediyorum bunun cevabini.Al Ukrayna'yı ver İran'ı durumu mu var,en olası ihtimal bu.Eger oyleyse bundan sonra hic kimse Çin ve Rusya ile iş tutmaz,sonra milleti batı yalakası falan diye asagilamayin,sap gibi ortada biraktiniz adamları yani.
 Size soruyorum çunku bu forumun gorunen uluslararasi yüzü sizsiniz.Biz geriye kalanlar kendi tarafimizdan bakiyoruz genelde,şöyle güzel,daha önemlisi gercekçi bir cevap bekliyorum. Mesajı Paylaş

Bu soruya dün cevap vermiştim.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 17 Haziran 2025, 17:51:41Tamam da İran'a saldırarak ayrıca Çin'i sıkıştırıyorlar!

Çin'in menfaatleri büyük oranda korunur kanaatindeyim. Rejim değişse bile. Mesajı Paylaş

İsfahan'daki hava saldırısından sonra mühimmat deposu patlamış.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 17 Haziran 2025, 18:26:02Bu soruya dün cevap vermiştim.

Ne yani Iran'ın parası yok ondan mı? Destek sadece silahla olmaz bu arada.Ruslarin bu islere bakis acisi buysa dunyada hic muttefiki yoktur oyleyse,Rus devlet aklina göre.Rusya'nin paraya mi ihtiyaci var? gercekci cevap demistim sen çocuk avutmussun.
Yarın Zengezur'a girdigimizde parası neyse öderiz o vakit,ne diyelim.. Mesajı Paylaş

Sn.marmara bu benim şahsi görüşümdür Gerek Rusya gerek Çin İran için müttefikse gereken desteği vermeliydi

Şimdi resmen yem etti demek yanlış olmaz

Rusya ve Çin,iran'ınbalistik füze kapasitesi için üretim ekipmanı,tezgahlar, Yeni nesil güdüm sistemleri, elektronikler, malzemeler veremez miydi?

6 aydan beri oreshnik füzesinin bileşenlerini verip İran'da monte edilcek şekilde teslimat yapamaz mıydı

Yada oreshnik gibi Çin df21 ve 26-27 gibi füzelerin birleşenlerini buraya gönderip İran'da birleştiremezler miydi?

Yada neden kh55 füzesinin motor teknolojisi verilmiyor

Yada neden

Nebo M gibi antistealth sistemler gönderilmiyor gerek Rusya gerek Çin tarafından

Bunlar sadece örnekler bunlar çoğaltılabilir

Çünkü madem uçak vermiyorsun o zaman bunları ver

Katılırsınız yada katılmazsınız burda batı ve İsrail karşısında Rusya ve Çin, İran'ı yalnız bıraktı diyenler haklı gibi

Kusura bakmayın Rusya ve Çin böyle davranırsa kimsede yüzünü çevirip doğuya yönelmez batı ile arasını iyi tutar yada rüşvetini verir

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz