İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 17 Haziran 2025, 13:35:06Kafama takılan bir soru var? İsrail ilk saldırıyı 200 uçakla yaptığını açıklamıştı. İsrail ile İran arasındaki alanda farklı ülkeler var ve mesafe az değil! 1000 km'nin üzerinde. Bu uçakların bu mesafeye gidip gelmeleri için yakıt ikmali yapmaları gerekir! Peki bir yakıt ikmali uçağıyla kaç uçağa yeterli yakıt sağlanabilir? İsrail'in elinde bun sağlayabilecek sayıda yakıt ikmal uçağı var mı? ABD ve hatta Alman yakıt ikmal uçaklarından bahseden haberler olmuştu.

Günlerdir İran'a bombalar yağdıran yüzlerce uçak geçekten sadece yakıt ikmaliyle mi uçuyorlar? Yoksa bir bölümü İran'a daha yakında olan bir ülkenin üslerinden havalanıyor olabilirler mi?

Irak üzerinde 7/24 ABD'nin havadan yakıt ikmali yapan uçakları uçuyor. Şu anda Avrupadan kalkan yine 4 adet KC-46 Orta Doğu'ya doğru hareket ediyor.

Mesajı Paylaş

Minimum 4 adet balistik füzesi Mossad'ın elektronik harp okulu ve üssü Glilot'u vurmuş. Karşı hamle olarak attığı HSS füzelerİ yetersiz kalmış. Burada Unit 8200 dediği önemli elektronik casusluk birliği var.

Mesajı Paylaş

Alıntı YapÇin ve Rusya vatandaşlarına derhal Israil'den ayrilmaları uyarısında bulundu.

Mesajı Paylaş

Yukarıda belirttiğim 600-1000m arası alana 4 adet balistik füzesi düşmüş. 1 adeti Mossad binasını vuruyor, 2. yolun kenarına düşmüş, 3. su pompası istasiyonu vurmuş, 4. yüksek katlı binanın yanına düşmüş.

Görüldüğü üzere İran füzelerin hepsi hedefine ulaşsaydı daha verimli olurdu. Yarısı boşa harcanmış, güdüm konusunda üzerine koymaları gerekiyor.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: 浪人 - 17 Haziran 2025, 14:51:17
Alıntı YapÇin ve Rusya vatandaşlarına derhal Israil'den ayrilmaları uyarısında bulundu.

Muhtemelen ABD işin içine resmen girecek!
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: 浪人 - 17 Haziran 2025, 14:51:17

Günün en önemli haberi...
ABD haber verdi büyük olasılıkla " Biz de olaya giriyoruz" diye.
Mesajı Paylaş

Yandaş basını takip ederseniz Çin sanki tavır takınmış gibi İsrail den çıkın dedi sanırız oysa İran dan ve İsrail den çıkın dedi. Propoganda esarettir Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Geç kalmamışlar mı biraz ??? Mesajı Paylaş

Çin için şu anda büyük fırsat, ABD Ukrayna ve İran ile uğraşırken ayrılıkçı bölgesi Tayvan'a saldırmalı. 50 yılda 1 gelen şansı kaçırmamalı...
Deniz ve karadan ablukaya alarak önemli askeri tesis, üs ne varsa vurulmalı.  Ada ülkesinde kısa sürede gıda sorunu boy gösterir, bu şekilde teslim ol çağrısı yapılabilir. Mesajı Paylaş

Bütün gelişmeler dünya savaşını tetikleyebilir! 3. Dünya savaşını önledim diyerek Zelenski'yi azarlayan Trump bu kadar tutarsız olabilir mi? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz