İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İran,savasi Lübnan'da kaybetti.Şöyle soyleyim,güçlü bir Hizbullah İran'dan daha cok zarar verirmis İsrail'e.Sen orada 50 yildir besledigin yapiyi bir cirpida satarsan,yarin sana da gelecekler yani bunu nasıl bilemezsin.Neyse bizim sorunumuz degil,simdilik.
 Gazeteci Hande Firat'in bazi iddialari var.İsrail ilk gece saldirisi oncesi bize bilgi verilmis.Ilk saldirilar sirasinda bazi israil ucaklari bizim hava sahasini ihlal etmis,uyarilmis ve cikmislar.Bir iddia tabii lakin durduk yere uydurulan bir seye benzemiyor pek.
 Bir de İran'in yine saldiri yemeden once "dost bir ulke tarafindan bilgilendirildik" aciklamasi vardi.O da ya biziz ya da Ruslar sanirim. Mesajı Paylaş

Trump acil toplantıya girdi..

Alınacak karar İsrail'e sahada destek olursa ben İran yerinde olsam bütün depolarımı İsrail üstüne boşaltır, bütün ajan hücrelerimı yurt dışında eyleme gönderirim...

Mesajı Paylaş

Siyonistler Ortadoğu'da FETO üzerinden Türkiye'yi İran'a saldırtarak planladıkları savaş darbenin başarısız olması ile şimdide İran üzerinden amaçlarına hizmet edecek bir oluşum için bütün komuta kademesini katletmiş olabilir yerlerine onlara hizmet edecek İran halkının çıkarları yerine Siyonizmin çıkarlarına hizmet edecek birilerini getirmek istiyor olabilir
      İran ordusunun damarlarına kadar girmiş hainler,
Bu denli saldırılar ancak içlerindeki komuta kademesindeki hainlerin verdiği istihbarat ile mümkün olabilir.
      Irakta Saddam'ın ordusuna kesnızani, Türkiye'de FETO, İran'da başka bir yapılanma ile sızma var.
      At izi it izi karışmış ülkemizde dahil çok dikkatli olunmalı adamlar sistemin içine sızmada mahir olmuş
Hırsız evin içinde dışarıdan çok içeriye dikkat edilmeli
      İran'ın İsrail'e fırlattığı füzeler İsrail için fazla etkili olmasa bile doğru dürüst hava savunması olmayan bizim için ne kadar yıkıcı olurdu tahmin edebilirsiniz. Allah bizi büyük bir felaketten kurtardı FETO darbesinin başarısız olması ile. Mesajı Paylaş

İran içinde spike füzelerini gizlici yerleştirmişler. Bizim de başımıza böyle bir şey gelmeyeceğinin garantisi yok. Savunma sistemlerini vurmuşlar. Mesajı Paylaş

Iran'ın yeni kurmay baskanini da öldürdüler.Bir hafta gorev yapamadi adam! Daha dün basina gelenlere bak nasil olur? Bence şoyle olur,bu sadece saha istihbaratinin kaybi ile alakali degil bence,Iran devleti icinde bir catisma oldugu açık.Oyle ki bence Hamaney'in hayati Trump'in iki dudagi arasinda gorunuyor... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 17 Haziran 2025, 11:29:34İran içinde spike füzelerini gizlici yerleştirmişler. Bizim de başımıza böyle bir şey gelmeyeceğinin garantisi yok. Savunma sistemlerini vurmuşlar.

Ben başkaypaklığı bizim yönetim ve kararalıcılarda arıyorum

Herkez soluklansın ve bir düşünsün

Etrafımız yangın yeri

Ve biz silahlanma programı açıklıyoruz

Hatta popomuz ile güldük f4 modernizasyonu haberine

Peki biz bu yangın yerinde
Neden ikinci el F16 alımını yapmıyoruz.

Bu neden önemli biliyor musunuz?

Hem bizim yöneticiler bizim halkımıza sizi düşünüyoruz mesajı verir

Hemde Amerika dost mu düşman mı öğreniriz.

Hem İsrail'in bize karşı emeli yüzde yüz ortaya çıkar

Yani biz alt kademelerde ki satılmışlığa değil üst kademelerdeki satışlığa bakalım

İkinci el F16 siparişi şimdi verilmeyecekte, ne zaman verilecek
Mesajı Paylaş

Medeniyetler çatışması çoktan başlamış. Farklı yüzler ve görüntülerde ortaya çıktığından , İslam dünyasının kendi içindeki çelişkiler ve çatışmalardan faydalanığı için teşhiste adı konulamıyor sadece. İslam ülkelerinin ve müslüman toplumların çok büyük kusuru ve zaafiyetleri var bu konuda. Mesajı Paylaş

Kafama takılan bir soru var? İsrail ilk saldırıyı 200 uçakla yaptığını açıklamıştı. İsrail ile İran arasındaki alanda farklı ülkeler var ve mesafe az değil! 1000 km'nin üzerinde. Bu uçakların bu mesafeye gidip gelmeleri için yakıt ikmali yapmaları gerekir! Peki bir yakıt ikmali uçağıyla kaç uçağa yeterli yakıt sağlanabilir? İsrail'in elinde bun sağlayabilecek sayıda yakıt ikmal uçağı var mı? ABD ve hatta Alman yakıt ikmal uçaklarından bahseden haberler olmuştu.

Günlerdir İran'a bombalar yağdıran yüzlerce uçak geçekten sadece yakıt ikmaliyle mi uçuyorlar? Yoksa bir bölümü İran'a daha yakında olan bir ülkenin üslerinden havalanıyor olabilirler mi? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 17 Haziran 2025, 13:35:06Kafama takılan bir soru var? İsrail ilk saldırıyı 200 uçakla yaptığını açıklamıştı. İsrail ile İran arasındaki alanda farklı ülkeler var ve mesafe az değil! 1000 km'nin üzerinde. Bu uçakların bu mesafeye gidip gelmeleri için yakıt ikmali yapmaları gerekir! Peki bir yakıt ikmali uçağıyla kaç uçağa yeterli yakıt sağlanabilir? İsrail'in elinde bun sağlayabilecek sayıda yakıt ikmal uçağı var mı? ABD ve hatta Alman yakıt ikmal uçaklarından bahseden haberler olmuştu.

Günlerdir İran'a bombalar yağdıran yüzlerce uçak geçekten sadece yakıt ikmaliyle mi uçuyorlar? Yoksa bir bölümü İran'a daha yakında olan bir ülkenin üslerinden havalanıyor olabilirler mi?

Şöyle bir şey dinlemiştim ne kadar doğru bilmiyorum ama bana mantıklı geldi. İsrailin uçaklarının ırak gibi irana yakın abd üslerinde abd uçağı gibi tanımlanıp konuşlanıp kullanıldığından bahsedildi. Bence bu olasılık yüksek. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz