İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pakistana atom bombasini yardimini Türkiye yapti

bazilarina göre demirel verdi  bazilarina görede

evren verdi Mesajı Paylaş

Amerikan ucak gemiside geliyor Trump'da sesini yukseltmeye basladi Iran'i cok fena yapacaklar sanirim yeni Suriye sorunu geliyor lakin bu Iran 90 milyon inanilmaz bir nufus dunya bunu kaldiramaz. Mesajı Paylaş

İran için işler hiç iyiye gitmiyor. İlk günlerde 3-5 balistik atıyorlardı. Son zamanlarda ondan da doğru düzgün birşey çıkmıyor. Normalde adam gibi sağlam sayıda atsalar israil halkı pes edecek kendi hükümetlerine ses edecekler. Geçen gün sağlam yedikleri balistik füzelerde barış filan yazan israil hedefleri vardı.

Hava sahasının içinden geçildi.
Balistik füze rampaları azaldı.
Hala İran sosyal medyası şöyle büyük geliyoruz böyle geliyoruz diye gazlıyor ama sadece Acem palavrası. Henüz elimizdeki iyi silahları kullanmadık diyorlar. Valla böyle devam ederse kullanacak ortam kalmayacak.

Buradaki bilgili arkadaşlara bir kere daha sorayım.

İranın hava sahasında yenildiği bariz.

İranın israile küçük gruplarla da olsa en azından sızma harekatları yapmasının bir yolu yok mu ? Irak ve Suriye de bir direnişle karşılaşmadan küçük grupları israile geçiremezler mi ? İranın ciddi birşey yapması lazım bu da anca israil içlerine kendi adamlarını sokarak olur.

Böyle giderse israil iranı bir 50 sene daha geriye atacak. Önemli insanlarını öldürdükleri yetmiyor gibi, askeri kapasitelerini de ciddi oranda azaltıyorlar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: FrpMan - 17 Haziran 2025, 02:48:15İran için işler hiç iyiye gitmiyor. İlk günlerde 3-5 balistik atıyorlardı. Son zamanlarda ondan da doğru düzgün birşey çıkmıyor. Normalde adam gibi sağlam sayıda atsalar israil halkı pes edecek kendi hükümetlerine ses edecekler. Geçen gün sağlam yedikleri balistik füzelerde barış filan yazan israil hedefleri vardı.

Hala İran sosyal medyası şöyle büyük geliyoruz böyle geliyoruz diye gazlıyor ama sadece Acem palavrası. Henüz elimizdeki iyi silahları kullanmadık diyorlar. Valla böyle devam ederse kullanacak ortam kalmayacak.

İranın israile küçük gruplarla da olsa en azından sızma harekatları yapmasının bir yolu yok mu ? Irak ve Suriye de bir direnişle karşılaşmadan küçük grupları israile geçiremezler mi ? İranın ciddi birşey yapması lazım bu da anca israil içlerine kendi adamlarını sokarak olur.

Böyle giderse israil iranı bir 50 sene daha geriye atacak. Önemli insanlarını öldürdükleri yetmiyor gibi, askeri kapasitelerini de ciddi oranda azaltıyorlar.
Trump ekibini toplantiya cagirmis buyuk bir ihtimal ABD'de savasa dahil olacak ve Iran'in fisini cekecekler Hamaney'i Tahran sokaklarinda Kaddafi gibi lincler iseler sasirmayin. Israil zaten Iran'i bitirdi acik karni gordu dururmu artik Iran cok zayif adam baskentinde ucuyor ne bekliyorsun varsa birsey atarsin acem palavrasi arap aracilarla ABD ve Israil'e nukleer anlasmaya donelim demeye baslamislar Trump'da deli Iran'i cok fena yapacaklar. Bu savas zaten ilk gece bitti dunyada esi benzeri yok bir gecede tum emir kadame ekibini oldurtuyorsun Genelkurmay baskanini yatak odasinda vuruyorlar savas orada bitti zaten..m Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Altarinoglutarkan - 17 Haziran 2025, 03:31:10
Alıntı yapılan: FrpMan - 17 Haziran 2025, 02:48:15İran için işler hiç iyiye gitmiyor. İlk günlerde 3-5 balistik atıyorlardı. Son zamanlarda ondan da doğru düzgün birşey çıkmıyor. Normalde adam gibi sağlam sayıda atsalar israil halkı pes edecek kendi hükümetlerine ses edecekler. Geçen gün sağlam yedikleri balistik füzelerde barış filan yazan israil hedefleri vardı.

Böyle giderse israil iranı bir 50 sene daha geriye atacak. Önemli insanlarını öldürdükleri yetmiyor gibi, askeri kapasitelerini de ciddi oranda azaltıyorlar.
Trump ekibini toplantiya cagirmis buyuk bir ihtimal ABD'de savasa dahil olacak ve Iran'in fisini cekecekler Hamaney'i Tahran sokaklarinda Kaddafi gibi lincler iseler sasirmayin. Israil zaten Iran'i bitirdi acik karni gordu dururmu artik Iran cok zayif adam baskentinde ucuyor ne bekliyorsun varsa birsey atarsin acem palavrasi arap aracilarla ABD ve Israil'e nukleer anlasmaya donelim demeye baslamislar Trump'da deli Iran'i cok fena yapacaklar. Bu savas zaten ilk gece bitti dunyada esi benzeri yok bir gecede tum emir kadame ekibini oldurtuyorsun Genelkurmay baskanini yatak odasinda vuruyorlar savas orada bitti zaten..m

Bilmiyorum irana gittiniz mi veya sosyolojisinden haberiniz var mı ama hamaneyin kaddafi durumuna düşmesi pek mümkün değil. İşim gereği bir dönem irana sık sık gittim. Bizdeki eleştirilen tarikat şeyhlerini düşünün, şimdi o tarikatın iranda en az 40, ırak, pakistan ve afganistandan da en az 20 milyon üyesi olduğunu düşünün. İşte bu tarikatın başında hamaney var. Sevmeyeni çok ama sevenlerinin birçoğu aşırı radikal. İranda küçük çocuklar rüyasında hz huseyinden cihad kılıcı alma hayali ile büyüyor kum medreselerinde. İrandaki mollalar şah gidince ortaya çıkmadı, yüz yıllardır oradalar. Hamaney istediği takdirde yüzbinlerce canlı bomba bulur zira kendisi mehdi adına ülkeyi yönetiyor, hatta bu durum yasalarında var diye hatırlıyorum. Bu söylediklerim palavra değil, iran gerçeğidir. Bizim ayıpladığımız bu da olur mu dediğimiz kayıplara onlar israile cihad yolunda şehit olarak bakıyor. En azından ülkenin yarısı bu şekilde beyni yıkanmış durumda. Mesajı Paylaş

İran İslam cumhuriyeti halkının gözünde kepaze oldu. Amarikan İsrail bayraklarını çiğneyerek büyüyenler şimdi tepelerinde israil uçakları görüyo. Amarikan uçağı olsa hadi neyse katlanırlar ama israil uçağı tam travma onlar için. Yunan uçaklarının bizi bombaladığını hiç bir şey yapamadığınızı düşünün ondan bile bin beter.
İsrail karşısında İslam dünyası tesis bombalamaktan 6 gün savaşlarına kadar çok rezillik yaşadı ama hepsini üst üste koysanız bu kepazeliğin yanına yaklaşamaz. Bu israil bu sükse ile artık nasıl zaptedilir bilmiyorum

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

iran rezil olmuş durumda ama israilinde canını yakacak kadar kabiliyetinin olduğunu gördük. Sanırım abd olaya dahil olmasın diye aşırı tepki vermekten çekiniyorlar. Ama şu verdikleri tepkide bence de yetersiz.

Abd işe dahil olur abd savaş uçakları gemileri vs bu işe dahil olursa. Kaybedecek bir şeyimiz kalmadı deyip varını yoğunu yağdırabilir bu defa israile. Ama ben Trump'ın ne kadar atıp tutsada kendi ordusunu sıcak savaşa sokacağını düşünmüyorum. Tüm politikalarına ters çünkü. Siyonist lobisinin gazını almak için arada saçmalayıp duruyor kendisiyle çelişiyor gibi geliyor bana. İsrailin savunmasına destek verip mühimmat ve lojistik desteği vermesinden öteye geçeceğini sanmıyorum.

İranda trump istemeye istemeye dahil olacağı bir ortam yaratmaktan çekiniyor sanki. Ama iranın en azından bir kaç hava üssü savunma sanayi fabrikasını falan yok etmesi lazım. Bir kaç fabrika ve üs vurmuşlar galiba ama hasar ne düzeyde bilmiyorum.

Aslında iranın israilin komuta kademesinden üst düzey birilerini götürmesi lazım ama böyle bir kabiliyetleri ve istihbaratları olmadığı ortada. Anca füzelerle kritik tesislere hasar verebilecekler gibi. Ha bu bile iyi şu durumda. İnanılmaz şımardı israil. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MrWrong - 17 Haziran 2025, 09:38:36iran rezil olmuş durumda ama israilinde canını yakacak kadar kabiliyetinin olduğunu gördük. Sanırım abd olaya dahil olmasın diye aşırı tepki vermekten çekiniyorlar.

Abd işe dahil olur abd savaş uçakları gemileri vs bu işe dahil olursa. Kaybedecek bir şeyimiz kalmadı deyip varını yoğunu yağdırabilir bu defa israile. Ama ben Trump'ın ne kadar atıp tutsada kendi ordusunu sıcak savaşa sokacağını düşünmüyorum. Tüm politikalarına ters çünkü. Siyonist lobisinin gazını almak için arada saçmalayıp duruyor kendisiyle çelişiyor gibi geliyor bana. İsrailin savunmasına destek verip mühimmat ve lojistik desteği vermesinden öteye geçeceğini sanmıyorum.

İranda trump istemeye istemeye dahil olacağı bir ortam yaratmaktan çekiniyor sanki. Ama iranın en azından bir kaç hava üssü savunma sanayi fabrikasını falan yok etmesi lazım. Bir kaç fabrika ve üs vurmuşlar galiba ama hasar ne düzeyde bilmiyorum.

Aslında iranın israilin komuta kademesinden üst düzey birilerini götürmesi lazım ama böyle bir kabiliyetleri ve istihbaratları olmadığı ortada. Anca füzelerle kritik tesislere hasar verebilecekler gibi. Ha bu bile iyi şu durumda. İnanılmaz şımardı israil.

Dostum ne can yakması be İran'ı kevgire cevirdiler İranin o fuzeleri kac gün yetecek üretim tesisleri vurulmus Hss ler vurulmus bir cok yer vurulmus o fuzeler hic bitmicekmi veya üretim dururmlari ne durumda yilda 1000 tane uretseler 1 yıla kalmaz israil İran'ı dümdüz eder İranın durumu İsrail'in insafina kaldı artık dinlene dinlene gelip gider vurur

İran sunu yapacakti en basta Hürmüz bogazini kapatıp dunyayi krize sokacaktı  dünya israile baskı yapacaktı simdi gecti o is ve daha da gec kaliyor iran.
Daha suan iranin güney taraflari vurulmuyor(suudi hava sahasini kullanmiolar) orayada Abd girerse gecmis olsun İran 100 yıl geriye gider artık
Ben inanmiyorum İran'ın elinde oylr artik binlerce füze atacak kapasite olduguna farkederseniz gunden gune atilan füze sayisi düşüyor Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Boykaz - 17 Haziran 2025, 09:47:25
Alıntı yapılan: MrWrong - 17 Haziran 2025, 09:38:36iran rezil olmuş durumda ama israilinde canını yakacak kadar kabiliyetinin olduğunu gördük. Sanırım abd olaya dahil olmasın diye aşırı tepki vermekten çekiniyorlar.

Aslında iranın israilin komuta kademesinden üst düzey birilerini götürmesi lazım ama böyle bir kabiliyetleri ve istihbaratları olmadığı ortada. Anca füzelerle kritik tesislere hasar verebilecekler gibi. Ha bu bile iyi şu durumda. İnanılmaz şımardı israil.

Dostum ne can yakması be İran'ı kevgire cevirdiler İranin o fuzeleri kac gün yetecek üretim tesisleri vurulmus Hss ler vurulmus bir cok yer vurulmus o fuzeler hic bitmicekmi veya üretim dururmlari ne durumda yilda 1000 tane uretseler 1 yıla kalmaz israil İran'ı dümdüz eder İranın durumu İsrail'in insafina kaldı artık dinlene dinlene gelip gider vurur

İran sunu yapacakti en basta Hürmüz bogazini kapatıp dunyayi krize sokacaktı  dünya israile baskı yapacaktı simdi gecti o is ve daha da gec kaliyor iran.
Daha suan iranin güney taraflari vurulmuyor(suudi hava sahasini kullanmiolar) orayada Abd girerse gecmis olsun İran 100 yıl geriye gider artık
Ben inanmiyorum İran'ın elinde oylr artik binlerce füze atacak kapasite olduguna farkederseniz gunden gune atilan füze sayisi düşüyor

İranın düştüğü durum rezillik ama bu bahsettiğin şey iki taraf içinde geçerli. İsrailinde sonsuz stoğu yok. Bu durum iki taraf içinde sürdürülebilecek bir durum değil. Karşılıklı yıpratmaya dönüyor iş. İsrail bombaladıkça iranda israildeki tesislari vurmaya devam edecek. İsrailin karadan iranı işgali söz konusu bile olmadığına göre, durum israil içinde çok parlak değil anlatıldığı kadar.

Ayrıca israil dokunulmaz olduğunu düşünüyordu böyle olmadığını gördük. Köşeye sıkışırsa iranda israile hasar verebiliyor. Ek olarak israil halkı füze ve bombalar altında yaşamaya alışık değil. Bu onlar içinde yeni bir durum ve hiç sürdürülebilir değil. Daha fazla hasar alanın şimdilik iran olmasına rağmen işlerin çokta netanyahu aptalının planladığı kadar iyiye gittiğini düşünmüyorum. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz