İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 16 Haziran 2025, 20:42:54http://x.com/Defence_Turk/status/1934666311671398460?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Efsanenin vurulmasınamı yanalım yoksa İsrail'in İran hava üssü üzerinde cirit atmasınamı şaşalım

Vurulanlar uçamayan efsaneler, uçabilenleri İran yerin altında tunellerde saklıyor sonra turşusunu yapacakmış.

Mesajı Paylaş

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49592471

https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-49589110

Cumhurbaşkanı 6 sene önce bununla alakalı zaten başkasının olsun benim olmasın yaklaşımını kabul etmiyorum diyerek ucundan mesajı vermiş. Ben eminim ki en azından 6-7 yıldır nükleer silah için çalışmalar muhakkak yapılıyordur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mareşal Efe - 16 Haziran 2025, 20:57:32Muhakkak bununla alakalı yıllardır bir şeyler yapılıyordur ama asla açıklanmaz. Perde arkasından, el altından muhakkak çalışmalar yürüyordur. Bölgemiz daima patlamaya hazır bomba gibiyken Türkiye'nin nükleer silah çalışmaları olmadığını bana kimse inandıramaz. Pakistan'la bile bu konuda işbirliği yapılıyordur.
Benim tahminim (veya umudum) bu uranyumlar teslim edildikten sonra santrifuj işlerini yer altına kaydırmış olabileceğimiz. Ya da pakistandan çift şifreli nükleer başlıklar getirmiş olabileceğimiz (Pakistan ve Suudiler arasında benzer bir anlaşmanın olduğu iddia ediliyor.) Bu iki tahminden en azından birinin olmama ihtimali bence yok. Mesajı Paylaş

Bin dereden su getirmeye gerek yok...

İhtiyaç varsa nükleer bombaya,  Pakistan'dan teknolojisi ile istenir...ICBM şeklinde...

Müttefiklik lafda mi değil mi o zamanda anlamış oluruz...

Geldikten sonra gerekli zaman NPT anlaşmasindan çekiliriz...dunya bir calkalanir...var diye ilan da etmeyiz..

Kendimiz zenginlistermeden itibaren gelistirmeye kalkarsak İran gibi üstümüze cullanirlar..

"Tak ve çalıştır" şeklinde elde etmemiz lazim bence mümkünse..

Ama  ana düşüncem değişmedi: Kullanılması mümkün olmayan bir silah için bu kadar sıkıntıya girmeye gerek yok...

Kaynakların gerçekten kullanabileceğimiz sistemlere yatırmak daha mantıklı...hipersonik füzeler, HSS ve Kaan başta olmak üzere Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Gökbörü - 16 Haziran 2025, 21:19:21Bin dereden su getirmeye gerek yok...

İhtiyaç varsa nükleer bombaya,  Pakistan'dan teknolojisi ile istenir...ICBM şeklinde...
Pakistan ot yiyip 25 yılda geliştirdiği silahı bize teknolojisiyle beraber öyle kolay vermez bence. En fazla çift şifreli (iki ülkenin de onayını gerektiren silahın faal hale gelmesi için) bir şekilde verebilir zamanında "kadim" müttefiğimiz Amarığanın yaptığı gibi, bunu bile yapsalar nazarımda en kral müttefiktirler. Suudilere çift şifreli versiyonu verdilerse kesin büyük bir para karşılığındadır (Pakistan ekonomisine bakınca pek bir emaresi görülmüyor ise de.) Mesajı Paylaş

Atom bombasi

Hristiyanlara var

müslümanlara yok  olmazinida istemiyorlar Mesajı Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Orta ve uzun menzilli füze stoklarımızı son gelişmeler ışığında caydırıcılık düzeyine getirecek üretim planlamalarını yapıyoruz.

İnşallah çok uzun olmayan bir süreçte hiç ama hiç kimsenin bize efelenmeyi dahi göze alamayacağı bir savunma kapasitesine erişmiş olacağız.

https://x.com/RTErdogan/status/1934684947626787320

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: tumucin - 16 Haziran 2025, 22:03:07Atom bombasi

Hristiyanlara var

müslümanlara yok  olmazinida istemiyorlar

Pakistan'ın elinde nükleer silahlar var. Herhalde şuan nükleer silah sahibi olan tek Müslüman ülke Pakistan. Mesajı Paylaş

inege tabanlarin bile atom bombasi var Mesajı Paylaş

Atom Bombası yapmak, altyapınız varsa o kadar da zor birşey değil. Kaynaklara göre 1984 yılına kadar Türkiye'nin bu kabiliyeti vardı. Hatta atom bombası yapımı konusunda Türkiye'nin zamanında Pakistan'a yardım ettiğini iddia edenler de var. Tabi bunu bilemeyiz, zira Pakistan'ın da çok iyi bilim adamları var. Zira Hintlilerin de iyi bilimadamları var. Her ne kadar ineğe tapanlar da desek, Hint Yarımadasında yaşayanları geri de görsek, bir kısmı gayet iyi yetişmiş, kafası gayet iyi çalışan insanlar. Bakmayın Modi geri zekalısı gibi olanlara. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz