İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

MeACuLpA ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Hakan Hakkı - 16 Haziran 2025, 17:16:02Bu ABD ve batı, Rusya'ya karşı Ukrayna' ya her türlü silah veriyor. İran da Rusya' ya 1000'lerce kamikaze verdi. Pekii, neden Rusya İran'ı yalnız bıraktı? Şöyle stratejik silahlardan, radarlardan, füzelerden, uydu sistemlerinden ve en önemlisi stratejik istihbarat açısından neden destek vermiyor?

Uydu sistemlerinden destek veriyor ki İran balistik füze saldırıları düzenleyebiliyor. Öte yandan Ukrayna savaşında gördük ki Rusya sanıldığı kadar güçlü değil! Kalan enerjisinin çoğunu da Ukrayna'da harcadı. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: marmara - 16 Haziran 2025, 15:17:27
Alıntı yapılan: Denizci16 - 16 Haziran 2025, 15:05:19Arrow2-3
Thaad
Pac3

Yahudilerin elinde PAC 3 yok, emekli etmiş PAC 2 var idi ve onları sene başında ABD'ye verdiler, tamir edilir ve bakımı yapıldıktan sonra Doğu Avrupa'daki diğer Yahudi rejimi tarafından yönetilen Ukrayna'ya verecekler. Zaten PAC 3 bile balistik füzelerine karşı çok kısıtlı performansı var, kısa menzilli balistik füzelere karşı bile oldukça zayıf sistem, birini vuruyor sekizini kaçırıyor falan.

Geçen sene getirilen THAAD ABD'nin ve onların personeli tarafından kontrol ediliyor.

Asıl koruma sağlayan ABD-İsrail ortak ürünü Arrow.

Sn.marmara mesele thaad Arrow yada pac3 değil

Neden 200 200 200 şeklinde günlere bölünen füze yerine neden bir anda 600-1000 füze değil; neden adamların karşılayabilceğinin üzerinde füze gönderilmiyor..

Bu şekilde anca İsrail füze savunma sistemlerine Talim yaptırılır başka birşey değil ayrıca etkisi olmaz ve senin füze stoğun erir

Sanki bu çatışmada bile İran ve İsrail arasında bir anlaşma var gibi...

Ben arkadaşların dikkatini çekmek için yazdım onu Mesajı Paylaş

Hayberide görelim bakalım hiç kullanılmamış Mesajı Paylaş

İran ile İsrail arasında bir anlaşma olduğunu sanmıyorum. Özellikle bu saldırıların başlamasından sonra.

Bence asıl önemli olan İran'ın saldıklarının hedefi genel olarak askeri hedefler değiller. Yüzlerce füze attı ama askeri kaç hedefe gönderdi? Ama İsrail o füzelerin depolarını, üretim tesislerini vs hedef alıyor. Çok ilginç geliyor bu durum. Mantıklı düşünürsek size saldıran düşmanın önce saldıran kolunu keserseniz! Yani İsrail'in İran'a üstünlük sağlayan en etkin gücü hava gücü. İsrail bu güçle İran'a saldırıyor. Ama İran İsrail Hava Üslerini halen hedef almıyor!!!

Bir haberde, İranlı yetkilere bu konuya uygun bir soru soruluyor. İran neden etkili olarak askeri hedeflere saldırmıyor diye! Alına cevap şu şekilde: İran şu an etkili silahlarını kullanmıyor. Çünkü yakında bir koalisyonun saldırısını bekliyor ve stoklarını o zaman kullanmaya başlayacak.

Bu açıklama bana çok fazla mantıklı gelmedi. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Kimse kimseye babasının hayrına silahları beleşe vermyor. Savaşın başında İran Şahedleri Rusya'ya satmıştı, sonra Ruslar kopyasını yaparak daha gelişmiş modelini ortaya çıkardılar Geran-2/3 gibi, şu anda İran'dan daha fazla üretiyor.

K.Kore Rusya'ya silah vermiyor, daha doğrusu satıyor. Karşılığında binlerce ton buğday, pirinç, ayçiçek yağı, yüklü para veriyor ve silah teknoloji transferi yapıyor. Halkının karnı tok, Tosuncuk önce tekne dahi inşaa edemezken, şu anda ardı ardına fırkateynleri inşaa edyor.

Batı Ukrayna'ya aşık olduğu için silahları hibe etmiyor, Rusya'yı dizginlemek ve yayılımcı agresif adımlerını durdurmak ve zarar vermek için veriyor.

Herkes kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor, birisi diğeri karşısında bir şeyleri vermek zorunda değil. Mesajı Paylaş

Sn marmara'nın paylaştığı olay thaad'ın kendi kendini vurması olayıymış
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 16 Haziran 2025, 17:36:57İran ile İsrail arasında bir anlaşma olduğunu sanmıyorum. Özellikle bu saldırıların başlamasından sonra.

Bence asıl önemli olan İran'ın saldıklarının hedefi genel olarak askeri hedefler değiller. Yüzlerce füze attı ama askeri kaç hedefe gönderdi? Ama İsrail o füzelerin depolarını, üretim tesislerini vs hedef alıyor. Çok ilginç geliyor bu durum. Mantıklı düşünürsek size saldıran düşmanın önce saldıran kolunu keserseniz! Yani İsrail'in İran'a üstünlük sağlayan en etkin gücü hava gücü. İsrail bu güçle İran'a saldırıyor. Ama İran İsrail Hava Üslerini halen hedef almıyor!!!

Bir haberde, İranlı yetkilere bu konuya uygun bir soru soruluyor. İran neden etkili olarak askeri hedeflere saldırmıyor diye! Alına cevap şu şekilde: İran şu an etkili silahlarını kullanmıyor. Çünkü yakında bir koalisyonun saldırısını bekliyor ve stoklarını o zaman kullanmaya başlayacak.

Bu açıklama bana çok fazla mantıklı gelmedi.

Bende buna benzer şeyler okuyorum esas silah sistemlerini daha doğrusu balistik füzelerini kullanmıyor diye esas olarak eski balistik füze stoğunu kullanıyormuş

Bir ara İranlı bir yetkili 20 bin yada 100.000 gibi balistik füzemiz var dediğini hatırlıyorum

Yoksa 2000-3000 füze olsa envanterinde bu kadar verimsiz kullanmaz 200 200 200 diye füzemi kullanılır Mesajı Paylaş

Yandaş kanallara göre iran israili işgal ediyor Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bu binlerce fuzemiz var, cok güçlü fuzelerimiz var kullanmıyoruz lafi mantıksız...

1. Sagli sollu tokatlaniyorsun, ne bilim adamın kalmış ne komuta kademesi..turşusunu kurup ne yapacaksın?

2. Kullanmadigin her gün Israil kullanma kaabiliyetini zadeleyecegi bir gün daha demek...zaman senden yana değil, bir an once karşı tarafi caydiracak silahları kullanıp bedel ödetmen lazim...en azindan kuvvetini göstermen lazim (hipersonik örneğin varsa atarsın 20 tane, vurusun 20 tane üs, Israil bir düşünür) Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz