AVRUPA ORDUSU

Başlatan SKYWOLF, 14 Kasım 2018, 08:26:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dur bir hainlikten çıkarıp bir tekrar yazıları okuyunca

Mühendislerin neden ön planda olduğunu anlıyacak

Birde kurumların içinin yozlaştığını ve vatandaşın güvenin azaldığını idrak edince

Kendisi beni tanımadığı için Osmanlı'nın deli sınıfı askeri gibi şuursuzca ve umarsızca bu ülke için savaşacağımı ve ölmeyi göze alıpta...

Neden bu ülke için kılımı kıpırdatmayacak sürece girdiğimi bilmeden anlamadan ve anlamaya çalışmadan bir sonuca varamıyacak

Şunuda son kez söyleyeyim ben bu ülkenin doğulu veya kürt vatandaşının hepsinin hain,devlet ve Türk düşmanı gibisinden bir açıklamada yada imada bulunmadım..

Sadece desteklerinden söz ettim kusura bakmayın kim ne derse desin orda kendi gözlemlerimle destek verdiklerini gördüm..

Kürt kardeşlerimin son söyleyeceğim sözkonusunda suratları ekşiyebilir...

Kürtler şu an vatananına bağlı olabilir fakat biz Türkler zayıf düşersek ve yetemez hale gelirsek tıpkı arapların yaptığı gibi bizi sırtımızdan vuracaklardır.şu an bize bağlı gözüken kürtler kendi düzenleri bozulmasın diye devlet yanlısı yada PKK ya destek vermiyor
Fakat dengeler değişirse vay biz Türklerin haline

Tekrar geçmiş ile ilgili kürtlerin ne yaptığına bakmak istiyorsanız

-Sn. Osman Pamukoğlu paşamızın kürtlerle ilgili gerek Çanakkale savaşında gerek kurtuluş savaşında yaptıkları ortada birkaç sayfa geride paylaştım..

-şeyh Sait isyanları ve Kerkük ile musuldan bizi etmeleri ortada..

-1980 lerden apo ile başlayıp taaa günümüze devam eden PKK oluşumunun bu ülkede gerek sivil gerek asker,polis ve kamu görevlilerini şehit etmeleri ortada...

Neden ülkede başka etnik grup bunları yapmadı yada bu amaçla kullanılmadı

Ben size kürt kardeşlerimin yüzüne söylebilceğim şeyleri söylüyorum

Kimse benden gerçeklere karşı kafamı kuma gömmemi beklemesin..

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 17 Şubat 2025, 23:36:04Tamamdır beyler,anlaşıldı.İçinde bulunduğum bu topluluğun düsturuna pek uymadığımı kabul ettim.İkinci kez huzur kaçırdım farkındayım.Benim buradaki mücadelem anlaşılmadı,zorlamıyorum.Savaş bitti SKYWOLF.
Yok seni de gayet iyi anlıyorum kendi adıma , o duyguyu da biliyorum eminim bir çoğumuzda anlamıştır ama sorunun özünü denizci üzerinden çözemezsin. O kırgınlığı yaratanlar suçlu, denizci bir çeşit mağdur.
Bu son çocukluğumda radyo tiyatrosu vardı , tv yoktu o zamanlar, dinazorlar vardı. orada bir hikaye dinlemiştim vardı aradan geçen yarım asıra rağmen bu hikayeyi hiç unutmadım:

Bir  gün  rüzgar Güneş'le  konuşuyormuş. Ben  senden  daha  güçlüyüm  demiş.
-Öyle mi? demiş.

-Elbette  demiş  rüzgar. Bunu  sana  göstereceğim. Bak şu  aşağıdaki  yaşlı  adamı  görüyor musun?

Güneş  eğilip  bakmış.

-Görüyorum  diye  cevap  vermiş.

Rüzgar  gururla:

-Gör  bak!Onun  ceketini  çıkaracağım  diye  konuşmuş.

Güneş:

-Peki  o  zaman  demiş. Haydi  dene  bakalım. Sonra  bulutların  arkasına  çekilmiş. Merakla  rüzgarı  izlemeye  başlamış.

Rüzgar  bütün  şiddetiyle  esmiş. O  estikçe  yaşlı  adam  üşümüş.Üşüdükçe  paltosuna  sarılmış. Rüzgar  buna  öfkelenmiş. Daha  da  şiddetli esmiş. Bu  kez  adam  da  paltosunu  daha  sıkı  tutmuş. O  ne  kadar  şiddetli  estiyse  adam  da  paltosuna  o  kadar  çok  sarılmış. Çünkü  çok  üşüyormuş.

Rüzgar  sonunda  pes  etmiş.Bu  kez  sıra  Güneş'e  gelmiş.Güneş  bulutların  arkasından  çıkmış. Yaşlı  adama  sıcacık  gülümsemiş.Yeryüzünü  iyice  ısıtmış. Adam  pek  sevinmiş. Yeryüzü  ısındıkça  adam  da  ısınmış. O  da  gülümsemeye  başlamış.

-Artık  paltoya  ihtiyacım  kalmadı  diye  düşünmüş. Ve  paltosunu  çıkarmış.Güneş  rüzgara  dönerek:

-Gördün  mü  demiş. Nazik  olanlar  her  zaman  daha  güçlüdür.

Çocukluk hikayesi işte, ne alakası var bizimle :)

Gece gece yormayın artık. Mesajı Paylaş

Yok öyle anlaşılmadım deyipte gitmek... gel ve fikirlerini duygularını ve düşüncelerini özgürce söyle...

Burası bu açıdan yegane platform

Ama fikir ve düşünceleriniz veyahut bilgileriniz yetmediği zaman hakaret etmemenizi istihram ederim

Mesajı Paylaş

Her konuda aynı görüşte olmamamız gayet normal çünkü hepimizin gördüğü yaşadığı ve fikre vardığı sonuçlar farklı

Dünya üzerinde tek tip olan ,tek tip düşünceye sahip olan bir varlık değiliz biz insanoğlu olarak denilen mahlukat... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 17 Şubat 2025, 23:49:47Neden ülkede başka etnik grup bunları yapmadı yada bu amaçla kullanılmadı

Ben size kürt kardeşlerimin yüzüne söylebilceğim şeyleri söylüyorum

Kimse benden gerçeklere karşı kafamı kuma gömmemi beklemesin..

Ermeniler yaptı , daha öncesinde rumlar bulgarlar ve arnavutlar da...
Devlet otoritesi ortadan kalkınca olur öyle şeyler.. Amerikalılar da zamanında kendi içlerinde 5 sene savaştılar, şimdi güçleri zayıflasın gene birbirlerini yerler. Bu insan doğasında olan birşey. Kürt diye yaftalamamak lazım. Sorunu doğru anlamazsak doğru cevabı bulamayız. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 17 Şubat 2025, 23:32:07Batının sahtekarları Ukraynaya baştan gerekli silahları sağlamış olsalardı, ruslara, akılları sıra yıpratma savaşı verdirmek için az az yetersiz yardımda bulunmasalardı bu iş bu hale gelir miydi?.

Batı tarafından Ukrayna'ya verilen silah, füze, tank, ZMA, MRAP, top, tüfek, teçhisat vs haddi hesabı yok. Google earth bakınca Avrupa'daki park edilmiş zırhlı araçların tükendiğini görüyoruz. Koskoca NATO'nun top mermisi tükendi, sağdan soldan, Afrika'dan, Hindistan, Pakistan'dan top mermisi getirdiler, hatta onların da stokları tükenmeye başladı. 1 günde onlarca zırhlı araç, MRAP, tank vuruluyor, Ukrayna toprakları araçların hurdalığına döndü. Hatta Danimarka'da obüs kalmadı, ABD yüzlerce Bradley, binlerce MRAP, tüm NATO'dan farklı modellerde binlerce M113 vermiş. Bu savaşa kim dayanır, 2.Dünya Harbinden sonra en maliyetli savaş.

ABD İskander muadili 500'den falza ATACMS hibe etmiş, stokları tükenince Ukrayna'yı uyardı sağa sola fazla atma bundan sonra az miktarda gelir yeni üretilenler. Binlerce HİMARS füzesi verilmiş, Patriot füzeleri tükenince batı 8 takla attı. Avrupa'da tank kalmayınca eski hurdaları Leopard 1A5 vermeye başladı. 4 büyük AB ülkesi İngiltere'yi dahil ettim olmasa da, Almanya, Fransa ve İtalya'nın her birinde 300 küsür tankı kaldı.

Ukrayna'ya yeni jet vermemiş, uçak araba değil ki 3 ayda ehliyet alabilecek, pilot en az 5 senede yetişir. İngiltere, ABD, Hollanda, Romanya ve Fransa Ukrayna için pilot yetiştiriyor. 50 adet F-16 verdiler, bazılarına göre F-22 verseymiş diyenler bile oldu. Onların bakımını kim yapacak, kim uçuracak. 100 adet F-35 verirse sanki Ukrayna savaşı kazanacak.

Toplam şu ana kadar Ukrayna ordusu için yaklaşık 430 milyar dolarlık yardım yapmışlar. Ekonomisi için finansal desteği saymıyorum bile. Batı daha ne yapsın, AB ekonomik kriz yaşıyor, bir yandan ucuz Rus doğal gazını kaybettiler, diğer yandan üretim alanında Çin ile rekabet edemiyor, tek otomotiv sektörü kalmıştı onu da kaptırdı. Soğuk savaş döneminde üretilen stokları bile tükendi, hatta son 30 senede üretenleri bile yetmedi.
Mesajı Paylaş

Keşke sn.delku biraz yukardan alıntılasaymışsınız

Anlatmak istediğim şey

Hani sizi işe veya kuruma alırken bir sabıka,sicil kaydı veya arşiv araştırması yaparlar ya...

İşte bunları yaptığım zaman kürt kardeşlerime sonuç biraz sıkıntılı oluyor😃 Mesajı Paylaş

Sn.marmara sn.delku'dan alıntıladığınızı farklı bir şekilde sorayım

Bu batınının;

1.si bu yardımları 2022 den önce yani rusya'nın komple işgale girişmesinden önce bölük,pörçük değilde komple verse sonuç nasıl olurdu...

2.si Rus işgalinin püskürtülmesinden sonra bu yardımlar komple verilseydi yani bölük pörçük verilmeseydi nasıl bir sonuç olurdu... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 18 Şubat 2025, 00:41:12Sn.marmara sn.delku'dan alıntıladığınızı farklı bir şekilde sorayım

Bu batınının;

1.si bu yardımları 2022 den önce yani rusya'nın komple işgale girişmesinden önce bölük,pörçük değilde komple verse sonuç nasıl olurdu...

2.si Rus işgalinin püskürtülmesinden sonra bu yardımlar komple verilseydi yani bölük pörçük verilmeseydi nasıl bir sonuç olurdu...

1. İlk sorunuza gelince, tamamını veremez idi, savaşın ne kadar uzayacağını kimse kestiremedi. Ukrayna ordusu yaklaşık 1 milyon asker. Hibe edilen yardımları kısa sürece vermek imkansız, lojistik sıkınıtısı var. Ne istediyse verdiler, veriyorlar hala. Her bir askerin başına 1 adet zırhlı araç, tank, top, tüfek mi verilsin. Bunları eğitimi, kordine edilmesi, cepheye götürülmesi gibi sorunlar var. Fransa, ABD, Almanya kendi topraklarında Ukrayna askerlerine eğitim veriyor. Tanımadığın, bilmediğin sistemi nasıl kullanırsın. Diyelim ki 10 batarya Patriot savaşın başında hibe edildi, bunları kim kullanacak. Hatta hava üssü, hava savunma bataryasında çalışan personeli bile cepheye sürmeye başladılar asker sıkıntısından dolayı. Bilgisayar oyunu değil ki, binlerce araç gereç getirdin ve hemen sahaya sür gibi.

2. Batı yardım etmese ne olurdu, Ukrayna'nın elindeki Sovyetlerden kalan eski stoklar 3-4 ayda tükenir, kayıpları çok daha fazla olur, en fazla 6 ayda tamamen teslim olurdu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 18 Şubat 2025, 00:41:12Sn.marmara sn.delku'dan alıntıladığınızı farklı bir şekilde sorayım

Bu batınının;

2.si Rus işgalinin püskürtülmesinden sonra bu yardımlar komple verilseydi yani bölük pörçük verilmeseydi nasıl bir sonuç olurdu...

+1
Sn.marmaraya tam katılmıyorum şu açıdan şimdi geriye bakıp toplam yardımlarına bakılınca bir dev görünüyor ancak denizcinin de dediği gibi batı denen güruh bu işin savaşa evrildiğini görmedi mi ? Görmediyseler tam bir  mankafa grubu yönetiyor avrupa ülkelerini demektir, ya da ukraynanın işgal edilmesini istediler. Ruslar kan bankası stoklarını takviye edip cephe gerisine indirdiği gün saldıracakları belli olmuştu önce ingilizler açtılar stoklarını bu kadarı bile rusların ileri saldırısını kırmaya yetti kiev önlerine gelene kadar ordularının üçte birini kaybettiler , zaten onlar da iyi bir saldırı planı yapmamışlardı sonradan geriye bakınca daha iyi anlaşılıyor, amaçları donbass bölgesini temizleyip ilhak etmek idiyse bunca yıkıma gerek var mıydı ?

https://ichef.bbci.co.uk/news/1536/cpsprodpb/116B8/production/_133725317_cps_ukraine_control_quad-2x-nc.png.webp

3 yılın sonunda gelinen nokta bu, avrupa gıdım gıdım verdi hep yardımlarını ne yetecek kalitede ne yetecek adette. Ruslar tüm balistik füze stoğunun dibine gelecek  kadar kullandıktan ,iran Kuzey Koreden füze  dilenecek duruma düştükten sonra sen patriot veriyorsun adama, bu mu ? İlk başta savaşı caydırıcı kadar ekipmanı verseydin bu aşamaya gelmezdi bu iş Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz