AVRUPA ORDUSU

Başlatan SKYWOLF, 14 Kasım 2018, 08:26:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 17 Şubat 2025, 21:56:56https://youtu.be/4p4l6-J0MUI?si=cyJav7DhO6O0Weqt

Buyrun ülkeyi başta savunacaklar böyle ise vatandaş niye savaşsın?

FETÖDZKKKHK Mesajı Paylaş

Çocukken kardeşimle kavga ederdim, annem her seferinde kadın araya girer oğlum öyle demek istemedi bunu kast etmedi diye aramızı bulmaya çalışırdı, şimdi kalkıp annelik yapamayacağım ancak şu kadarını söyleyeyim ülke olarak sinirimiz bozuk her an yanlış anlamaya ve kavgaya hazır hale geldik, bunda da toplumun ruhen yaralanması ve inandığımız değerlerlerin bizleri aldattığı duygusu var. Toplumda alabildiğine deizmin artması da bunun bir alt sonucu. Bu son 20 yılın meselesi de değil daha eskiye en az 30-40 sene öncesine uzanıyor. Adalet duygusu zedelenince , insanda aldatılmış duygusu en baskın hale gelince geçen o onca yılın boşa geçtiği düşünmeye başlanınca diğer tüm düşünceleri insani değerleri aşındırmaya başlıyor, tıpkı palamarın sürekli dalgalar yüzünden küpeşteye sürtüne sürtüne aşınıp bir noktada kopması gibi. Bir de bunu din , vatan millet gibi ulvi değerler üzerinden suistimalini görünce insan çok daha büyük hayal kırıklığına uğruyor, büyük hayal kırıklıkları büyük kopuş getirir. İnsan hayatının bir yerinde yolunu şaşırabilir önemli olan tekrar doğru rotaya dönmektir.

Son söz; İyi olduğunuz için herkesin size adil davranmasını beklemek, vejeteryan olduğunuz için boğanın saldırmayacağını düşünmeye benzer.- Dennis Wholey

Karşılıklı Uzatmayın İsterseniz , ana konuyu konuşamıyoruz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Kapgan - 17 Şubat 2025, 22:51:15
Alıntı yapılan: Denizci16 - 17 Şubat 2025, 21:56:56https://youtu.be/4p4l6-J0MUI?si=cyJav7DhO6O0Weqt

Buyrun ülkeyi başta savunacaklar böyle ise vatandaş niye savaşsın?

FETÖDZKKKHK

Teşekkürler sn kapgan;

Ama fetö ama değil bu video niye kaldırılmıyor

Şayet fetöcülerin yaptığı araştırmaya göre bile olsa bu bilgiler gerçekse vatandaşın kuruma olan güveni sarsılır...

Ben niye ohal bölgesindeyim bu adamların yakınları niye ohal bölgesine gitmiyor der

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 17 Şubat 2025, 22:10:58Delku hic kusura bakma arkadaş,savundugun adam bu.
 "Bu ülkenin ne askeri ne polisi güvence değildir"
 Bunu yazan adama prim veriyorsunuz siz bu ortamda.Onbinlerce sehidi var bu ülkenin 40 yılda! Sen bir hainsin,düpedüz vatan hainisin,git mahkemeye ver beni yuzleselim.Biraz acaba cok mu laf ettim demistim,vicdanıma tüküreyim! Utanmaz seni!
 Senin kıçında pireler rahat uçuşsun diye sınırda nöbet tutan,hudut ötesinde şu dakika sırt sırta bekleyenler var! Sen ne biçim bir yaratıksın, kime güveniyorsun neye güveniyorsun bu lafları ederken!

Ülkesini sevmeyi belki de gerçekleri görmezden gelerek körü körüne savunmak sananla, gerçekler yüzünden belki de tırlatan iki arkadaşın tartışması... Deniz ve kara arasında bir savaş var!

Karacı anlamıyor. Denizci bu ülkenin tek güvencesi mühendisler, asker ve polisler değil diyor. Diğer 40.000 şehit var diyerek hakaret ediyor buna. Alakasızca! Dünya uzun zamandır teknoloji çağında. Bu çağda bireysel kalabalıktan çok teknolojik üstünlüğe sahip olanlar kazanıyor. Teknolojiyi de asker ve polisler değil, mühendisler geliştiriyor. Anlatmak istediği bu kadar basitken hain olarak itham ediliyor. Bence sinirlenmeden önce karşımızdaki ne demek istiyor ona çaba sarf etmek gerek!

Benim imzamda bahsettiğim söz bana ait, Atamızın bir sözü değil! Adalet olmayan yerde düzen olmaz! Geri kalmış toplumlarda genelde adaleti sağlamakla görevli olanları uyarmak yerine durumdan şikayet edenlere hain diyorlar! Evet terör yüzünden binlerce şehit verdik. Peki şehit cenazeleri neden genelde garibanların evlerinden kalkıyor! Çürük raporu alarak askerlik görevini yapamayan nüfuzlu insanların çocuklarının bir tarafında da pireler uçuyor mu uçmuyor mu? Bedelli askerlik eşitliğe aykırı mı değil mi? Toplumun geneli bunun gibi konuları sorguluyor. Bu sorular uzar gider!

Diğer yandan ülkenin bir bölümü terör destekçisi değil! Öyle olsa çoktan iç savaş çıkardı.

Bir savaş olsa, bu ülkede binlerce kişi gönüllü askere başvurur. Ülke savunmasına, hükümete veya muhalefete tepki gösterenler de buna dahil! Ancak tepki göstermelerine neden olanların çocukları zaten yine gitmez!

Atatürk başta kendisi gönüllüydü zaten ülkesini kurtarmaya. Ülkenin neden o hale düştüğünü de çok iyi biliyordu. O bu yola girdiğinde, vatanı düşmana teslim etmemeye karar verdiğinde, ülkeyi o kaosa sürükleyenler tarafından vatan haini ilan edilmişti! O mücadele, köhneleşmiş bir zihniyeti ortadan kaldırmak için de bir fırsat oldu aslında. Atamız da bu fırsatı değerlendirdi ve sayesinde epey temizlendi bu zihniyet.

Bir ülkeyi savunmak için savaşmak, sadece o ülkeye doğrudan bir saldırı gerçekleştiğinde olmaz! O ülkenin çıkarları için ülke sınırları dışında da silahlı mücadele gerekebilir. Bizin sınır ötesi operasyonlarımız veya desteklediğimiz gruplar gibi...

Avrupa ordusuna konusuna gelirsek, bize buna dahil olmamız konusunda bir teklif gelirse, ben olsam önlerine kocaman bir dosya koyarım. Ülkemize karşı desteklenen terör örgütleri ve buna karşı bize uygulanan ambargo ve baskılar, ülkemizin çıkarlarına karşı Yunanistan gibi ülkelere verilen imtiyazlar vs... Önce şu hesabı bir kapatalım derim. Ek olarak herhangi bir çatışmaya dahil olma kararını sadece o zaman geldiğinde TBMM verebilir derim mesela!
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Gelelim Avrupa Ordusu veya NATO konusuna

-Biz üreten toplum olmadıkça
-tam bağımsız savunma sanayimiz olmadıkça
- cari açık verip ekonomik bağımsız olmadıkça
-nükleer silah ve enerji kapasitesine ulaşmadıkça

Ne kendi birliğimizi kurabiliriz,ne yeni bir Kore macerasında kaçabiliriz,nede birilerinin peşine pervane olmaktan kurtulabiliriz

-Siyasi ve Askeri olarak ABD'ye bağımlıyız
-Ekonomik olarak AB'ye bağlıyız
-Rusya'yı bu yukardaki iki denkleme göre kaldıraç ve aba göstermek için kullanıyoruz..

Ülke gerçeğine bakarsak;

NATO'nun içi boşaltılırsa ve ABD bize cazip teklif sunmaz ise;

Mecburen AB ordusu oluşumuna katılırız,bunda ana etkenlerden biride brics'e üye olmamızın reddedilmesi...

Mesajı Paylaş

Yönetimden ricamdır. Bu başlıktaki alakasız ve hatta bir kısmı hadsiz sözler uygun olabilecek Sohbet kısmındaki bir başlığa taşınsın. Yazık, çok yazık. Gelinen noktaya bak. Mesajı Paylaş

Alıntı YapMünih Güvenlik Konferansı'nda ABD-Avrupa gerilimi gün yüzüne çıktı.

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı gözyaşlarına boğuldu: ABD ile fikir ayrılığı yaşıyoruz.

Münih Konferansı'nın son gününde Başkan Christoph Heusgen, ABD Başkan Yardımcısı James David Vance'in eleştirilerine karşılık verirken, Avrupa'nın ortak değerler temelinde yaşanan çatlaklara dikkat çekti. ABD ile fikir ayrılığı yaşadıklarını belirten Heusgen, gözyaşlarını tutamadı.

Üç gün süren 61. Münih Güvenlik Konferansı dün Almanya'nın Münih kentinde sona erdi. Heusgen, konferansın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, ABD Başkan Yardımcısı James David Vance'in Avrupa'ya yönelik açıklamalarına yanıt verdi. Heusgen, "Avrupa vazgeçilebilir bir taraf değildir. Çok kutuplu dünya, BM Şartı ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi çerçevesinde hareket etmelidir." ifadelerini kullandı.

Konferansa katılanlardan bazıları da ABD'deki yönetim değişikliğinin getirdiği belirsizliğin, ABD ve Avrupa arasındaki anlaşmazlıkları derinleştirdiğini savundu.

Financial Times:

▪️ABD, Rusya ile yaptığı görüşmeler sonrası Baltık ülkelerinden askerlerini çekebilir.

▪️Avrupalı yetkililer, Başkan Trump'ın ABD güçlerini Baltık ülkelerinden çekmeyi kabul edeceğini düşünüyor.

https://x.com/ensonhaber/status/1891495761008844998
Mesajı Paylaş

Avrupa ordusu olarak tüm milletlerden toplama askerlerden oluşmuş bir ordu yerine , tüm ülkelerin iş bölüşümü ile  depoladığı silah sistemlerinden oluşan devasa bir cephanelik olarak planlanması daha doğru olacaktır belki de. Tabii bu silah sistemlerinin tüm ülke askerlerince kullanılabilmesi ve teknolojisine aşina olması gerek bu durumda. Böylece kimse kimsenin ülkesi için öncelikle ölmek zorunda kalmaz. Örnek ,uyduruyorum ,rus orduları romanyanın sınırına yığınak yaptı, Avrupa birleşik ordusu da ayrılmış tüm ekipman ve silah sistemlerini romanyaya sevk eder, güç dengesi eşitlenir, konu kapanır.

Batının sahtekarları Ukraynaya baştan gerekli silahları sağlamış olsalardı, ruslara, akılları sıra yıpratma savaşı verdirmek için az az yetersiz yardımda bulunmasalardı bu iş bu hale gelir miydi?. Mesajı Paylaş

Tamamdır beyler,anlaşıldı.İçinde bulunduğum bu topluluğun düsturuna pek uymadığımı kabul ettim.İkinci kez huzur kaçırdım farkındayım.Neyin mücadelesini verdiğim anlaşılmadı,zorlamıyorum. Benim buradaki savaşım(!) bitti SKYWOLF. Mesajı Paylaş

Bu tartışmanın bu noktaya gelmesi, Denizci'nin paylaşımlarının sanki tasvip edilmiş bir noktaya gelmesi açıkçası beni rahatsız etti. Vatan savunmasını reddetmek için gerekçeler üretmeyi tasvip etmiyorum.
Bunları niye yazdım derseniz, safım belli olsun diye. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz