birkaç sayfa önce bu konudaki tahminimi belirtmiştim, bu son booster açıklaması da beni doğrular nitelikte bir açıklama olmuş.
böylece Türk tipi yerli s300 diyebileceğimiz milli ve modern hava savunma sistemimizin en önemli parçalarından birisi daha doğmuş oluyor.
ha, o gün dediğim gibi, 250km ve daha ilerideki uçakları vurmak için füze yapmaya deymez mealindeki görüşleri gerçekçi bulmuyorum.
belliki bizimkiler de benim gibi düşünüyor.
ABD bile bu menzilleri hedefleyen füze yapmıyorsa bir bildikleri vardır diye bir şey de yok, ona bakarsak ABD TB2 de yapmıyor. yapamayacaklarından mı sanki?
ihtiyaç ve ön görü meselesi.
ek:
tüm hava savunma görevini F35 ve balistik vurmaya odaklayan çok forumdaş var.
arkadaşlar, 15 yıl daha uğraşmamız gerekecek olan tehdit setinin %70'i klasik teknolojiler olacak.
2024 aralığına kadar tüm komşularımızın ve hasımlarımızın yüzer adet f35 sahibi olacağını mı sanıyoruz?
eskisinden belki on kat daha fazla sensör olacak savaş meydanında, bu da örneğin dünyanın şekli nedeniyle oluşacak radar tespit sorunlarını da minimuma indirmiş olacak, bu kadar veriyi burada kullanmayacaksan başka nerede kullanacaksın?
300km uzaklıktaki klasik bir nakliye helikopteri başta olmak üzere, ses altı hızda uçan klasik unsurların tamamını %75 vuruş olasılığı bana hiç de hayal gelmiyor.