ANKA-AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı

Başlatan SKYWOLF, 16 Ekim 2018, 11:11:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Neden sn.destiny

Kendi milli linkini yapan

Kendi savaş uçağı simülasyonunu yapan ülke için

Kendi haberleşme uydusunu yapan

Ülke için

Gerek link,satcom,yapay zeka

Sorunları olmaması gerek

Anka3'e fazla anlam yüklemek gerek

Detaylı istihbaratı yapılan hedefe(radarlar,hava savunma sistemleri,çap yapan uçaklar ve rotaları ile uçuş saatleri biliniyorsa) risksiz bir rota çizip doğru yerde stand off mühimmatını bırakmasını istemek çok zor bir yetenek olmasa gerek

İkinci alternatif ağ merkezli bir savaş yönetim içerisinde awacs,F16 akıncı,tb2 ve uydulardan gelen anlık görüntüleri F16 gibi platformdan yöneterek ve anka3'e ileterek bir kullanım konsepti oluşturması zor olmasa gerek

Kısaca Ya ağ merkezli yada yapay zeka ile bu ikisinden birini yapacağız
Linkback: Ynt: ANKA-AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı
Herşey kızılelma için

Hakaret vari bir ifade yok. Yorumları bütünüyle değerlendirin lütfen. Eleştirinizi kişisel değil bilgiye dayalı konuyla alakalı yaparsanız sayın mehmet05 o zaman dikkate alabilirim. Bunun dışında vereceğim bir cevabım yok size.

Sayın Denizci16 öncelikle platformları ben bugünkü haliyle değerlendiririm. Tusaş'ın OKU projesi, Baykarın otonom kol uçuşu gibi AI destekli uçuş profilleri şüphesiz umut barındırıyor. Ancak daha katedilmesi gereken çok yol var. Bu tarz uçakları yerden remote control uçuramazsınız. Satcom ilede kontrol edemezsiniz.

F-16'dan kontrol edebilmeniz için önce uygun datalink bağlantısı olması lazım üzerinde. Link-16'yı kastetmiyorum tabiki. Birde kontrol etmekten kastımız nedir tam olarak? Komut verip uçağın bu komutu alıp otonom yapmasımıdır? Yoksa UAV'nin üzerinde bütün sensör verilerini görüp karar alma mekanizmasınıda remote mi yönetmek istiyorsunuz? Bunlar farklı anlama geliyor.

O dediklerinizin bir çoğunu F-16 ile yapamayız. Buna F-35, Kaan gibi uçaklar uygun olacak. Biz bazı mühimmatları UBAS'la atıyoruz F-16'lardan hatırlatmak isterim...

İkisinide kasteddim sn.destiny hem komutu otonom olarak değerlendirmesi yani özetle gelen verileri işleyerek  ve kafasındaki senaryo daha doğrusu algoritma ile hareket ederek karar alıp uygulaması...

hemde verileri işleyip kafasındaki algoritmaya rağmen sizin dediğiniz gibi remote kontrol etme yani komutlara göre hareket eden ve bunun dışına çıkmayan yapıda bir oyunun oyuncusu olması...

Bize ikiside lazım

İkincisini f16'nın D versiyonu ile yapamaz mıyız D versiyonu eğitim versiyonu diye biliyorum ama biz silah sistemi subayı gibi kullanamaz mıyız? Anka'yı

Milsoft'tu galiba Milli T link diye bir link sistemi üzerinde çalışıyorlardı akibiyetini bilmiyorum

Ayrıca yanlış anlamayın Amerika reaper'ı uydu vasıtasıyla Afganistan'da Amerika Birleşik Devletleri üzerindeki İHA komuta kontrol merkezinden kontrol ederek terörist avlıyor diye biliyorum
Biz neden anka3 ile yerden yönlendirip deep strike yani "derin darbe" görevi yapmayalım

Belki ke'de satcomdaki gecikmeden dolayı hava muharebesinde sorun olur ki bence ke dogfight yapmayacağı için bvr angajmanı yapacağı için sorun olmamalı bence
Herşey kızılelma için

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat