Türkiye Ekonomisi

Başlatan BlackHawk89, 06 Nisan 2018, 11:55:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: putty - 29 Nisan 2025, 14:05:25Tamam 300 de olur ayda 25 milyar dolar iyi para

https://x.com/yavuzyilmazd/status/1917136918904479778

Tabi verilen bu teşviklerin yarattığı açığın bizim cebimizdeki vergilerden kapatıldığını da farketmişsinizdir.

Bu konu başlığında Türkiye Ekonomi yönetimini iştahla savunanların bu konudaki yorumlarını merakla bekliyorum...

Mesajı Paylaş

Bende pek ekonomiden anlamam

Mesela biz neden devülasyon ilan edemiyoruz daha doğrusu para basamıyoruz,biryerlere yada bazı organizasyonlara sözümüzmü var?

Çünkü devülasyon demek ithalat azalması demek bu durumda ülke beş yıl içinde toparlanıyor diye biliyorum yada hatırlıyorum

Ekonomi uzmanlarını bekliyorum

Sn.Doğu,sn.putty diğer arkadaşlar 😁

Yorumlarınızı alayım Mesajı Paylaş

Develüasyon yapıyoruz. Yalnız şöyle bir sıkıntı var. Bizim paramız ABD Doları gibi değil. Onlar para bastığında tüm dünyada kabul görüyor, dolar dünya parası gibi. Dünya ticareti ağırlıklı olarak bu parayla yapılıyor. Bu sebeple, ihracatımızdan dolar kazanıyoruz ama ithalatımız için de dolar gerekiyor. Bizim de ithalatımız ihracatımızdan fazla. Farkı bir şekilde kapatmamız lazım. Bu noktada turizm gelirleri akla geliyor. Bu vb. gelirler de yetmezse o zaman borçlanmaya gitmeniz gerekiyor. Bizim sıkıntılarımızın en önemli sebeplerinden birisi bu. İlaveten, kendi paramızı istediğimiz kadar basarız ama üretimi aynı ölçüde artıramazsak bu da enflasyona sebep oluyor. Bu da temel problemlerimizden birisi. Mesajı Paylaş

http://www.diken.com.tr/esfender-korkmaz-turkiye-her-krizden-devaluasyon-ile-kurtuldu-bu-defa-neden-olmadi/

Bende bu gibi nedenlerden yapılmadığını yada yapılamıyacağını biliyorum

1994 de Tansu Çiller zamanında bu sayede kurtulduk diye biliyorum. Mesajı Paylaş

Paranızın değerinin olması gerektiği şekilde oluşmasına fırsat verirseniz böyle şok develüasyonlar olmaz. Çıpa koymaya kalkarsanız bir anda patlama olur. 1994 develüasyonu da sebeplerin sonucuydu. Her şekilde kötü zamanlardı. Övülecek bir tarafı yok. Mesajı Paylaş

Övmüyorum ki biz devülasyon ilan edemedikçe kurtulamıyacağız demek istiyorum...

Yada sizin reçeteniz nedir sn. Şahin1 Mesajı Paylaş

Enerji bağımsızlığımızı elde etmeden ekonomi düzelmez her 7-8 yılda bir kriz olur.

Öncelikle enerji için yurtdışına verilen parayı kurtarmamız lazım.

Yıllık nerdeyse 100 milyar dolar olan bu paranın içeride yatırımlara harcandığını bir düşünün.

Ayrıca ilk yatırım masraflarından sonraki 10. yılda yerli ucuz enerjiye ulaşabiliriz ve dolayısıyla üretimimiz daha rekabetçi fiyatlı olur.

Yani 10-20 yıl içinde ülkenin çehresi değişir.

Bu nedenle hükümet üzerine kamuoyu baskısı yaratmamız lazım, kaynakları petrol ve doğalgaz aramalarına, yenilenebilir enerjiye, yeni nükleer santrallere harcamamız gerekiyor.

Ülkemiz ekonomik kaynaklarını Suriye veya Somalide harcamaya şimdilik gerek yok, yurtdışında petrol ve doğalgaz arayıp, bulmak, çıkartmak için tesis yapmak yerine bu işlemleri öncelikle yurtiçinde ve denizlerimizde yapmalıyız.

Kendimize yeterli altyapı kurduktan sonra diğer ülkelere yardımcı oluruz.

Kısacası ekonomik kurtuluş sadece enerji bağımsızlığımızdan geçiyor.

Mesajı Paylaş

Devalüasyon enflasyon falan bunlar ekonomik meseleler biri gelir altı ayda düzeltir bunlar önemli meseleler değil Amarika'da da olur Etyopya'da da olur. İhracat ise gelişmişlik, ARGE, fabrika, mühendis, üretim demektir. İhracatı iyileştirmek en az çeyrek asır sürer  öbürleri gibi altı ayda bir senede toparlanan bir şey değil. Bu yüzden ben ihracat la ilgileniyorum sadece öbürlerini hem anlamıyorum çok ilmi var hem ilgimi çekmiyor babane.
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz