18 yaşında adamlara asgari ücreti çok görüyorsun ondan dedim. Sen annesi hastaneye yatana izin de vermezsin 18 yaşında dediğin meslek lisesini bitirmiş işe girmiş adam asgari ücreti niye hak etmesin iki plastiği bir birine takan ilk okul mezunları alıyor o parayı
Serkan günlerden pazar diye algılarını mı kapadın ? yoksa ne var ne yok başkasına kiraya mı verdin ? Ben kimseye birşeyi çok görmediğimi 30 defa yazdım ama anlamamakta ısrar edene başka birşey demiycem. Benim burda asıl anlatmak istediğim nokta o rahatlama hissi yahu. O rahatlamaya engel olup cocugu yada genci her ne haltsa ustalıga götürebiliyorsan alkışlarım seni. Bunun asgari ücretle alakası yok diyebiliyorsan fikir sun. Yok personel müdürymüşüm falan filan amaan serkan ya cidden.
Mermi güzel kardeşim yoruyorsun beni
ne amerikasından bahsediyorsun ne guatemalasından dostum :)sanayide 5-10 kişilik yerler vardır ve burda çıraklar tuvalette temizler çayada bakar etrafıda temizler. Kimse çırağa usta işide yaptırmaz neyin kafasını yaşıyorsun. 30 yaşındaki kişinin işi demişsinde neyi kastettin anlamadım. Sen yaşın küçük oldugundan birde yaz aylarında çalıştıgından belki dolusundur ama sanayinin işleyişi budur. En basit kaportacıda çırağa ne yaptıracaklar. Zımpara yapar çaya bakar. Bu budur. Türkiye budur. Ben sana şuan o zımpara yapacakçırağı bulamıyorsun diyorum , bulduklarında ustalaşamıyor. Çünki asgari ücret zamlarından dolayı her yıl +200 alacagını biliyor. Bu rahatlık var. Bu rahatlık ilerlemelerini engelliyor diyorum sen hala amerika diyorsun cart diyorsun curt diyorsun. Güzle kardeşim sanayiyi iyi bilirim. Bu sorun varsa var oldugundandır çıraklara karşı husumetimden falan değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum anla artık da.