Rusya Silahlı Kuvvetleri

Başlatan lobo, 11 Mart 2018, 21:02:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sn.marmara sizin bir tahmininiz var mı? Su35 sayısına ilişkin.(Rus hava kuvvetleri için) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 14 Mayıs 2025, 20:43:06Sn.marmara sizin bir tahmininiz var mı? Su35 sayısına ilişkin.(Rus hava kuvvetleri için)

3 senedir teslim edilen jet sayısı tam belli değil, kimse kesin rakam veremez, veren de yalancının kralıdır.

Benim şahsi tahminim ve alınan ciddi Rus kaynaklarına göre  2012-2024 arası 135 adet seri üretim Su-35 teslim edilmiş.
2025 Mart ve Mayıs ayında 2 defa teslimat gerçekleştirildi. 4-6 adet arası teslim edilmiş.

Ukrayna savaşında vurulan ve teyit edilmiş, jetin kalıntıları bulunan veya pilotları kurtulmuş, ölmüş gibi kesin sayı 4 adet Su-35 kaybı var.  3 adeti Rus topraklarında veya kontrol ettiği bölgelerde dost ateşi sonucu vurulmuş. 1 adet Ukrayana'ya ait topraklarda vurulmuş iddialara göre S-300 tarafından. Kalıntıları ABD'ye teslim edilmiş.

Şu anda yaklaşık 135 adet aktif Su-35 var diyebiliriz.
Ukrayna savaşında en çok vurulan Rus jeti Su-34. Eşeğin yükü onda olduğu için gayet normal diyebiliriz, neredeyse tüm uzaktan atılan güdümlü süzülen bombaları atıyor, risk oranı yüksek bölgede görev yapıyor. Savaş başladıktan sonra en çok üretilen de Su-34. Kısacası savaştan sonra Rus Hava Kuvvetleri sayı olarak artıyor, üretim de kayıpları telafi ediyor ve üzerine de koymaya devam ediyor. Mesajı Paylaş

Mesela doğru hatırlıyorum bilmiyorum yanlışımı düzeltirsiniz

İlk üreticisi olmasına rağmen Su27 lerden çinliler daha fazla aldı diye biliyorum birde buna uçağın kopyası j11 eklenince Rus hava kuvvetlerindeki sayıyı geçtiler diye biliyorum

Anlatmak istediğim uçak Rus ama Çinliler daha fazla sayıda kullanıyor.

Galiba benim hatırlamama ve sizin verdiğiniz bilgiye göre

135 su35
200 Su27(galiba modernize edildi)
70 üzeri su34
Su 30 (sayısını ben bilmiyorum)

Mig29 ve 31 leri saymazsak

Rusya'nın 300-350 Su27 ve su35 karma uçağı var,buna su34 ve su30 ları dahil etmedim

Açıkçası Rusya gibi dünya ikincisi veya 3.sü bir hava kuvveti için 30-400 savaş uçağı yada avcı uçağı az gibi ...

Çünkü bir yanda çin bir yanda ab bir yanda NATO var

Rusya hava kuvvetlerinin en az 1000 adet avcı uçağı olmalı üstelik Su27,su35,su57 gibi high olan uçaklardan çünkü dünyanın en büyük coğrafyası

Bilmiyorum siz ne düşünürsünüz

Çünkü mig31 için birşey diyemem ama 29 lar için bir modernizasyon olmadı ve sayıları az diye biliyorum. Mesajı Paylaş

Şu anda yaklaşık Rus Hava Kuvvetleri elindeki Su serisi jetler.

~ Şu anda kadar 140-142 adet seri üretim Su-35 teslim edilmiş, 4 adeti vurulmuş ve 2 adeti kaza kırım sonucu kaybedilmiş. Yaklaşık 135 adet aktif diyebiliriz.

~ 138 adet Su-30SM ve 19 adet Su-30M2 seri üretim teslim edilmiş. Kaza ve kırım, vurulanlar yaklaşık 15 adet. Yaklaşık 140-142 adet aktif görevde.

~ 178 adet Su-34 teslim edlmiş. Kaza ve kırım, vurulanlar yaklaşık 22 adet. Aktif görevde yaklaşık 155 adet.

~ 30 adet Su-57 var

~ Su-27'lerin çoğu emekli edilmiştir. Şu anda yaklaşık 100 arası kalmıştır.

Şu anda yaklaşık 550-600 arası Su serisi jetler var.

MiG-29, MiG-31 ve Su-24 konusunu başka sefer inceleriz, Galatasaray-Trabzonpor maçın keyfini çıkarıyorum  ;D Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz