Türk Deniz Kuvvetleri Stratejisi ve Gelecek Projeksiyonu

Başlatan AVCI, 05 Ekim 2016, 14:19:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: DelKu - 11 Ocak 2025, 17:16:03
Alıntı yapılan: serkan1976 - 04 Ocak 2025, 11:08:20ADKG yerine İ sınıfı sayısını artırmak daha iyi olmaz mıydı?

4500 tonluk orta tonajlı fazla fırkateynimiz bile yokken  parayı ADKG'ne yatırmak doğru mu?
I sınıfı light bile olsa hic değilse fırkateyn sinıfında gemiler...

İ sınıfı fırkateyn sayımızı sınırlı tutmaları acaba 4500 ton yeni bir gemi planlanıyor mu? sorusunu aklıma getiriyor.

TF-4500/TF-100 projeleri acaba hayata geçer mi?

İstif-sınıfı gemi sayısını 8 de bırakıp tf-2000 ile i-sınıfı arasında, duke sınıfı veya amiral gorşkov sınıfı benzeri  çekili sonar taşıma kapasitesinde ara form bir fırkateyn sınıfı daha yararlı olabilir, gabyaları emekli ederler böylelikle.

İstif sınıfının kalan 7 gemisinde zaten çekili sonar düfas olmayacak mı ?
Ara sınıf olacaksa daha önce belirttiğim asfat3600 gayet güzel gemi.124 metre 3600 ton 64 vls 16 atmaca gayet o tonajda güzel kabiliyetli gemi olurlar.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KAPTANI DERYA - 03 Ocak 2025, 00:42:51SH, yapma hocam ne yapıyorsun 2030'a biterse öpüp başımıza koyalım. TCG İstanbul 2017'de kızağa koyduk geçen sene Dzkk teslim aldı. Ondan önce neredeyse aynı boyutta 4 ada sınıfını yapmıştık. Tf2000 bambaşka bir mevzu, 2029 ortası gibi biter 2031 sonu envantere alırız. İyi senaryom.

TF2000 de 7 adet alınacak dendi sonra 4 e düştü sonra 4+4 olacak dendi mevzu karışık. Benim öngörüm devletimiz 2028 gibi Tf2000 üzerinden veya başka bir boyutta başka bir gemi formunda artık onu bilemeyeceğim DSH muhribinin 1. sine başlar diyorum. 2031 gibi geriye kalan 3 HSH Muhribimiz tersanelere verilir. 4 e tamamlanır. Faz 2 olarak o zamanın şartlarında birçok güncelleme alınarak belki de tasarım hafif değişerek ikinci 4, İstanbul Tersanesi komutanlığında başlar. Bu arada DSH muhribi tamamlanır onu 4 e tamamlarız diyorum. Yani 2035 2040 arası 8 TF2000 HSH 4 TF 2000 DSH olur diyorum.

Ben yine de 14000 15000 ton ağırlığında SİDA gemisi olur LPD tipinde olur, bir geminin DSH için uygun olacağını düşünüyorum. Japon Hyuga class gibi ön sonar formunda bir gemi lazım diyorum. HMS Albion genel gövde formunda ön sonar formu Hyuga gibi olan LPD sınıfına yaraşır arkasında yüzer yeri olan üstünde helikopter ve İHA taşıyan gövde içinde DİHA'lar su altı taraması için insansız sistemler barındıran komple bir sistem. Dzkk hava sahasına verdiği önem ortada da bence tehlikenin büyüğü denizin altı konusunda ne yapacağız muallak.

Anadolu DSH için boyutu ile formu ile çok uygun gemiydi ama tasarım mantığı o olmadığı için DSH kabiliyeti zayıftır nispeten.

Üstad tekrar bu tarihi bir değerlendirirsen, aynı mı düşünüyorsun? TCG İstanbul'u anlıyorum ama TCG İzmir? Ne zaman başlandı ne zaman teslim edilecek sence?

Benim nacizane görüşürüm projelerin daha önce uzun sürmesinin iki sebebi vardı. Alt sistemlerin hazır olmaması ve bütçenin hazır olmaması. Şu anda TF-2000 için çoğu alt sistem hazır diye biliyorum. Bizim gemilerin ilk versiyonları uzun sürüyor ama sonrasında pata küte dalıyoruz. Mesajı Paylaş

Bizim ilk platformların üretimi uzun sürer. Çünkü üretim aşamasında üzerinde çalışmalar, değişmeler devam eder, platformlar olgunlaşır. Sonraki platformların yapımı hızlanır. O sebeple destroyerin yapımı uzayacaktır. 2-4. platformlar ise hızla tamamlanacaktır. İstif fırkateynler her ne kadar ilk korvetlerin devamı olsa da aralarında ciddi tonaj farkı vardır. Mesajı Paylaş

https://x.com/gdhdefence/status/1879135394664718787?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1879135394664718787%7Ctwgr%5E68844e67c954730fd3e36b09a72691ec5d797df4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdefencehub.live%2Fthreads%2Fnaval-programs.335%2Fpage-304

SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün:

💢 "İnşa edilmiş olan savaş gemilerimiz için hazırda bekleyen müşterilerimiz var. Donanmamız izin verdiği ölçüde bunlar gerçekleşebilir."

İnşası biten 1 hisar karakol gemisi için Bulgaristan ve romanyanin adı geçmişti daha önce. Mesajı Paylaş

https://x.com/ogzhn_uyg/status/1879802573445792171

Alıntı Yap5 yılda Uçak gemisi, destroyer yapabilen bir Türkiye!

▪️İnşasına başlanan uçak gemisi için 4-5 yıllık bir süre öngörüyoruz. Hava savunma muhribi, milli denizaltı ve uçak gemisinin benzer sürelerde tamamlanmasını istiyoruz. -H.Görgün

Ben TF2000 için umutluyum 3 senede biterse şaşırmayacağım.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 16 Ocak 2025, 11:34:05https://x.com/ogzhn_uyg/status/1879802573445792171

Alıntı Yap5 yılda Uçak gemisi, destroyer yapabilen bir Türkiye!

▪️İnşasına başlanan uçak gemisi için 4-5 yıllık bir süre öngörüyoruz. Hava savunma muhribi, milli denizaltı ve uçak gemisinin benzer sürelerde tamamlanmasını istiyoruz. -H.Görgün

Ben TF2000 için umutluyum 3 senede biterse şaşırmayacağım.

Özelde olsa tf-2000 ve uçak gemisi en az %20 daha kısa sürede biter kamunun çalışmasıyla dediğiniz sürede bitmesi mükemmel bir performans bence...(içinden geldiğim için biliyorum) Mesajı Paylaş

DİMDEG o yüzden 65 ayda bitti değil mi? TCG Ütğm Arif Ekmekçi mesela ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 16 Ocak 2025, 12:48:20DİMDEG o yüzden 65 ayda bitti değil mi? TCG Ütğm Arif Ekmekçi mesela ?

evet

Özele verilen fırkateynler ne kadar sürede denize indirildi.İlk 2 gemi hariç milgemler ne kadar sürede denize indirildi.(malzeme tedarik sıkıntısı çıktıktan sonra)Ben süreyi bilmiyorum bilen varsa kıyaslasın yanlışsam eyvallah... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 16 Ocak 2025, 12:53:56
Alıntı yapılan: DelKu - 16 Ocak 2025, 12:48:20DİMDEG o yüzden 65 ayda bitti değil mi? TCG Ütğm Arif Ekmekçi mesela ?

evet

Özele verilen fırkateynler ne kadar sürede denize indirildi.İlk 2 gemi hariç milgemler ne kadar sürede denize indirildi.(malzeme tedarik sıkıntısı çıktıktan sonra)Ben süreyi bilmiyorum bilen varsa kıyaslasın yanlışsam eyvallah...

Bu Tf2000'in ilk gemisi. Yapıp öğrenme gemisi. Özelde yapılması söz konusu olamaz. Sonraki üç gemi zaten özeke verilir. Bu arada ben de olumluyum. Tf2000 sistemlerinin çoğu hazır. 3 yıla inşallah görürüz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: The Qonqueror - 16 Ocak 2025, 14:31:16
Alıntı yapılan: aydındurmus - 16 Ocak 2025, 12:53:56

evet

Özele verilen fırkateynler ne kadar sürede denize indirildi.İlk 2 gemi hariç milgemler ne kadar sürede denize indirildi.(malzeme tedarik sıkıntısı çıktıktan sonra)Ben süreyi bilmiyorum bilen varsa kıyaslasın yanlışsam eyvallah...

Bu Tf2000'in ilk gemisi. Yapıp öğrenme gemisi. Özelde yapılması söz konusu olamaz. Sonraki üç gemi zaten özeke verilir. Bu arada ben de olumluyum. Tf2000 sistemlerinin çoğu hazır. 3 yıla inşallah görürüz

Haklısınız ilk 2 gemide süre öngörülemez en ufak bir aksaklık bazen ayları yılları alabilir fakat 3 ve üzeri üretimlerde bu süre en az %25 düşmesi gerekir.... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz