J-31 Gyrfalcon

Başlatan SKYWOLF, 22 Kasım 2014, 20:42:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şayet ekonomik zorluğa katlanacaksa biz gerek uçak gerek motor olarak Rus ve Çin ittifakından başka kimse satışda bulunmaz..

Batı bloğu ise bize anca olaylar ve hadiseler bittikten sonra yada hiç vermezler,oyalar dururlar..

2030 dan sonra gelen F16 ve ef2000 nın canı cehenneme...

İnşallah daha önce dediğim gibi Pakistan j31 veya 35 alırda bizde kullanma ve inceleme fırsatımız olur belki bizde sipariş veririz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 05 Haziran 2025, 21:42:39Hürjet bile bir seçenektir Murat radarlı yerli hava hava füzeli Hürjet bile bize bir seçenektir.

Pardon ama F404 motoru ile nasıl seçenek oluyor Hürjet? Almanya'nın İsrail saplantısı (ve o ülkedeki fiili ABD işgali) sürdüğü sürece EF-2000 de gerçekçi bir çözüm değildir nazarımda. Ve bir konuda çok ama çok haklısınız, tek yaptıkları oyalamak. Buna asla kanmamak lazım.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Bana göre kısa vadede hava sahamızı korumak adına, vakit kaybetmeyen tek mantıklı (ve yerli) çözüm şudur:

- Bir an önce TF10000'lerle donanmış KE filosu ile TS-1400'ün turboprop versiyonu ile donanmış Akıncı-2 filosu oluşturmalıyız.
- Onları Çelik Kubbe HSS sisteminin "havada gezen füze fırlatıcısı" gibi kullanmalıyız. Bunlar Çelik Kubbe HSS ağı tarafından yönetilecekler yani.
- KE'ya daha kısa menzilli olan Gökdoğan ve Bozdoğan'ı, Akıncı-2'yi de Siper füzesinin kendisini entegre etmeliyiz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

HKK'nın Sayın Levent Özgül zihniyetindeki kadroları bu çözüme şiddetle itiraz edeceklerdir, öyle tahmin ediyorum. Tıpkı Batılılar gibi bu kişileri de ciddiye almamak lazım bence. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 05 Haziran 2025, 22:26:11
Alıntı yapılan: putty - 05 Haziran 2025, 21:42:39Hürjet bile bir seçenektir Murat radarlı yerli hava hava füzeli Hürjet bile bize bir seçenektir.

Pardon ama F404 motoru ile nasıl seçenek oluyor Hürjet? Almanya'nın İsrail saplantısı (ve o ülkedeki fiili ABD işgali) sürdüğü sürece EF-2000 de gerçekçi bir çözüm değildir nazarımda. Ve bir konuda çok ama çok haklısınız, tek yaptıkları oyalamak. Buna asla kanmamak lazım.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Bana göre kısa vadede hava sahamızı korumak adına, vakit kaybetmeyen tek mantıklı (ve yerli) çözüm şudur:

- Bir an önce TF10000'lerle donanmış KE filosu ile TS-1400'ün turboprop versiyonu ile donanmış Akıncı-2 filosu oluşturmalıyız.
- Onları Çelik Kubbe HSS sisteminin "havada gezen füze fırlatıcısı" gibi kullanmalıyız. Bunlar Çelik Kubbe HSS ağı tarafından yönetilecekler yani.
- KE'ya daha kısa menzilli olan Gökdoğan ve Bozdoğan'ı, Akıncı-2'yi de Siper füzesinin kendisini entegre etmeliyiz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

HKK'nın Sayın Levent Özgül zihniyetindeki kadroları bu çözüme şiddetle itiraz edeceklerdir, öyle tahmin ediyorum. Tıpkı Batılılar gibi bu kişileri de ciddiye almamak lazım bence.

+10000000000000000 Mesajı Paylaş

hayret bişey bana da beğeni gönderiyon bana itiraz edene de beğeni gönderiyon Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 05 Haziran 2025, 22:40:17hayret bişey bana da beğeni gönderiyon bana itiraz edene de beğeni gönderiyon

Kim? Ben mi yoksa Sayın Denizci16'mı?  ;D  ;D

Ben sizi hep takdir etmişimdir Sayın putty. Forumlarda özgün fikir üretebilen, nadir kişilerdensiniz. Bazen aynı fikirde olmasak da durum bu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 05 Haziran 2025, 21:42:39Bulgaristan F-16 Block 70 leri var Yunanistan tüm F16 larını F-16V (Blok 70/72)bu seviyeye yükseltiyor yanına Rafaller ve sonrasında F35 ler gelecek. İran  Su-35 leri teslim aldı. Azerbaycan bile yeni AESA uçaklarını teslim aldı. Irak bile F16 larını aldı. İsrail filan zaten mukayese olmaz.  Geleceğimiz parlak tamam ama şu anda çok sıkıştık maalesef. En kötüsü bizi sanki alacakmışız gibi oyalayıp zaman kaybettiriyorlar. Bir an önce B planımızı seçip devreye almamız lazım. Hürjet bile bir seçenektir Murat radarlı yerli hava hava füzeli Hürjet bile bize bir seçenektir. Yoksa Çin uçağından başka seçenek kalmıyor buda olacak iş değil. Eurofighter benim gözümde tek gerçekçi uçak satın alma seçeneği bunun dışındakilerin hepsi bizi oyalamadan ibaret. F35 almayı bırakın F16 ları bile modernize edemeyeceğiz ABD ile. Benim önerim ABD ile işler yumuşuyor alacağız galiba Trump şöyle dedi filan bu tuzağa düşmeyelim zaman kaybetmeyelim. İsrail ile ilişkiler böyleyken ABD ile uçak ilişkisi çok zor.

Bak beyendiğim yazı bu bu yazının içinde senin hürjet ile ilgili görüşün var mı?

Bu birincisi

İkincisi ise

Senin her yazının bir kısmını cımbızlayıp o kısmını    yada bu kısmını beyenmedim şeklinde bir işlemde bulunmayacağım uğraşamam o kadar...

Yani işin aslı seni beyendiğim zaman bir başkasını beyenme özgürlüğüm yok mu? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 05 Haziran 2025, 22:45:17
Alıntı yapılan: putty - 05 Haziran 2025, 22:40:17hayret bişey bana da beğeni gönderiyon bana itiraz edene de beğeni gönderiyon

Kim? Ben mi yoksa Sayın Denizci16'mı?  ;D  ;D

Ben sizi hep takdir etmişimdir Sayın putty. Forumlarda özgün fikir üretebilen, nadir kişilerdensiniz. Bazen aynı fikirde olmasak da durum bu.

Tabiki bana saldıracak işi gücü ben çok sevdiğinden😂😎 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz