Haberler

Başlatan AVCI, 01 Ekim 2014, 12:07:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Havacılar paralize olmazlar sadece prensip olarak kuralı baştan koyarlar. Yerli uçağı yap çok iyi olur ama bunu tam olarak başarmak zorundasın idareten bir şey yaparsan ben kullanmayacağım baştan söyleyim derler. Bunu dediler demiyorum ama böyledir hava kuvveti bizim gibi işi ciddiye alan ülke için. Ben şovenist bir gururla söylemiyorum % 99 bizim uçak hava kuvvetlerine yetecektir mühendisin endüstrinin bu mahareti bence vardır ama o yüzde bir tuttki denk geldi uçak idareten olursa ve ithal uçak seçeneğinde var ise kesinlikle KAAN kullanılmaz. Hava kuvvetinde öyle bir romantizim hakkı yok. Eskiden neler kullanmışız milletin hurdaları ile vatan korunmuş ama o zaman rakibinde aynıydı. Çok laf salatasına boğup işin prensipteki özünü bulandırmayalım. Prensip şu hava kuvvetleri risk alamaz bu yüzden proje başlarken kuralı koyar sen bu işi tam başarmak zorundasın der uçağı üretmeye başlayanlara.  Tekrar ediyorum KAAN bize yetecektir bunu havacılarda hissediyor takip ediyor sorun yok yani. Kötü tankda kötü gemide zaaflarını kapatmanın yolları vardır ama kötü uçakta vatan elden gider. Havacılar bu yüzden aksi olabilirler

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bir silah sistemini satmak için komisyonlar dağıtılır,Rüşvetler havada uçuşur... Der ve susarım...

Çok iyimsersiniz

Bu ülkeninin fakir halkının topladığı parayla aldığı uçağı bu ülkeye karşı kullanmış kuvvetten bahsediyoruz...bkz 2016 darbe girişimi...Hangi girişim ABD'nin emri ile olan girişim

Yani sabıkalılar

O yüzden mecburen Kaan kullanacaklar ipin ucu bu kuvvettekilere verilemez....

Daha gerçekte ne olduklarını bilmiyoruz.birgün gerçek bir ülke ile gerçek savaşta öğreniriz Mesajı Paylaş

Denizci yazılanın ilk yarısını okuyup 15 saniyede cevabı toparlayıp bir şeyler yazıyorsun mevzuyu kirletiyorsun. Bir şey anlatıyoruz fuzuli cevapla niye kirletiyon laf olsun diye af edersin. Bu huyun çok kötü senin. Şimdi benim izah ettiğim şeyi değilse senin salladığın rüşveti tartışalım iyimi oluyo bu şimdi. 15 saniyede bir şey uyduruyon yazıyon her mevzuya. Biz merzifonlu ile bir mevzuyu halletmeye çalışıyoruz rüşvet ne alaka iki dakka beklede biz sorunu önce bir çözelim sonra gir araya
Mesajı Paylaş

Neyini anlatıyorsun

Bu Kaan işine Kuvvetin oluru ve Ssb onayıyı ile girdiler ...

Beyenmemek yada yeterli bulmamakta ne demek

Bu mu mantıklı açıklama....

O zaman bende Dijital  elektronik çağ ve yazılım çağında ülkenin savunmasını yurtdışı kaynaklı ürünlere emanet etmek mi vizyon derim ....
Cevap bile veremezsin

Neyi savunduğunu yada neye avukatlık yaptığının farkında mısın

Rüsvet olayı ve darbe olayının nesini anlamadın bu vukuatlı ve sabıkalı kuvvet olduğu anlamına geliyor... Neyin insiyatifini böyle sabıkalı ve vukuatlı kuvvete bırakacaksın

Birde şunu artık kavrayın kimse kimseye düşüncesini kabul ettirmeye çalışmıyor sadece farklı bir bakış açısı sunup bu ihtimalleri unutmayın diyor

Peki Kaan fevkalede fakat bizim kuvvet komutanları ABD den gelen talimatla biz kaan'ı beyenmedik şu şu sıkıntıları var diye uydurdu biz f35 istiyoruz diye tutturdu...

Biz böyle bir duruma müsade mı edeceğiz..

Böyle bir durum yaşanmaz garantisi verebiliyor musun?
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 04 Haziran 2025, 03:12:25biz sorunu önce bir çözelim sonra gir araya

Ortada bir sorun yok. Birbirine zıt fikirler var ve illa da uzlaşmak zorunda değiliz. Ben diyorum ki "HKK gereğinden fazla pasif ve B planı olmadan hareket etti"; siz diyorsunuz ki "onun adı tedbirli olmaktır".

Sayın Denizci16, ne demek "zaten sabıkalılar"? Bu ifade için dava açarlarsa başınız çok ciddi ağrır. Keza forum idaresinin de! Mesajı Paylaş

Sorun değil ama hava kuvvetleri KAAN a mesafeli, ifaden yanlış değil ama arkasındaki motivasyonuda bilmek gerek ben onu anlatmak istedim araya bu işler rüşvetle olur diye girmeye gerek yok. Hava kuvvetleri doğal olarak her öneriye aşırı temkinli davranır baştan söz vermez bu onların görevlerinin kritikliği ile alakalıdır. Yerli uçak yerli aviyonik füze en çok hava kuvvetine güç çarpanı sağlar en çok desteği gönülden onlardan alır en yerli silah hava kuvvetinde anlam bulur ama hava kuvvetlerine idareten bir çözüm sunulamaz tam olgunlaşması gerek. Tedirginlikleri karşı olmalarından değil tedbirli olmak zorunda olmalarındandır. Bu mevzuyu açığa çıkartırken rüşvet ne alaka F104 skandalına mı dönelim hayret bişey Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 04 Haziran 2025, 03:25:48
Alıntı yapılan: putty - 04 Haziran 2025, 03:12:25biz sorunu önce bir çözelim sonra gir araya

Ortada bir sorun yok. Birbirine zıt fikirler var ve illa da uzlaşmak zorunda değiliz. Ben diyorum ki "HKK gereğinden fazla pasif ve B planı olmadan hareket etti"; siz diyorsunuz ki "onun adı tedbirli olmaktır".

Sayın Denizci16, ne demek "zaten sabıkalılar"? Bu ifade için dava açarlarsa başınız çok ciddi ağrır. Keza forum idaresinin de!

Darbe konusuna katılmadılar mı
İlla sabıka kaydı mı olması lazım

Bu ülkenin silahlarını 2016 da kendi halkına karsı kullanmadılar mı?

Buda kötü sicil ve sabıka anlamına gelmiyor mu?

Sicil ve sabıka anlamına gelen ne kelimesi öneriyor sunuz bana

Kötü şöhretleri mı var diyeceğim ne diyeceğim yani

Ne yani neyin davasını açcaklar

Siz heralde habere bakmıyor sunuz

Daha 60 personel 5-10 gün önce fetö ile ilişkisinden dolayı ihraç edildi

Hala kimin ne olduğunu bilmiyoruz

İşin söylediğim boyutlarını da düşünün

Kaan'ın hala içerden engellenme boyutu var

"Ama bürokratik ama kuvvet ama siyasi" Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 04 Haziran 2025, 03:33:23Sorun değil ama hava kuvvetleri KAAN a mesafeli, ifaden yanlış değil ama arkasındaki motivasyonuda bilmek gerek ben onu anlatmak istedim

Temkinli havacının B planı olur, tatbikatta deneyip "la bu iyiymiş he" diye uçak beğenmez. O kararı çoktan vermiştir. Temkinli havacı, bir diğer kuvvet için geliştiriliyor olsa dahi HSS sisteminin geliştirilmesine katkı verir, çünkü hava savunması esasen havacının işidir. Temkinli havacı, alçak/orta irtifa Hisar HSS için "bana bulaşmayın da ne yaparsanız yapın" demez!

Ama bir konuda HKK'nın hakkını vermem lazım, her şeyi de hatalı yapmadılar. Kaan'dan ne istediklerini iyi tanımladılar ve operasyonel hedeflerini 12'den vurdular. Rusya-Ukrayna Hava Savaşı ve en son yaşanan Pakistan-Hindistan hava çatışmalarında gördük ki, HKK geleceğin ihtiyaçlarını doğru analiz etmiş. Kaan konusunda ilk düğme doğru iliklenmiş en azından.

İş artık Aselsan ve TEİ'ye kalıyor. Bu saatten sonra, Murad AESA radarıyla TF35000 motoru olmazsa, hapı yuttuk demektir. Kaan, Altay gibi beklemeye tahammülü olan bir şey de değil. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 03 Haziran 2025, 23:11:36
Alıntı yapılan: mavi1991 - 03 Haziran 2025, 23:08:05Uçakların ne kadar gövde ömürleri kaldı ki

Normalde çoktan hizmet dışına çıkması gerekirdi

Erdoğan Karakuş Paşa, yanlış hatırlamıyorsam Tolga Özbek ile olan bir röportajda, bu uçakların çok sağlam olduğunu ve gövde ömürlerinin 2048 yılına kadar kullanılabilecek durumda olduklarını söylemişti. Mesajı Paylaş

http://tolgaozbek.com/savunma/hava-kuvvetleri/f-4lere-aselsan-dokunusu-murad-mi-takilacak/

Tolga özbek gerçekten murad radarı entegrasyonu dan bahsetmiş :o

Yalnız bu radarı takarsak görev bilgisayarı da yetişmeli yada takılmalı yoksa elta elm2032 radarı gibi sadece hava yer veya hava hava modu kullanılır ikisini birden kullanamayız hatta hiçbir fonksiyonunu kullanamayız murad'ın çünkü f4 ün görev bilgisayarı eski Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz