Haberler

Başlatan AVCI, 01 Ekim 2014, 12:07:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aselsan:

Hava Kuvvetleri Komutanı ve beraberindeki heyetin şirketimize yaptığı ziyaret kapsamında yapılan toplantıda, F-4E/2020 uçaklarında, Aselsan çözümleri ile gerçekleştirilebilecek iyileştirmeler değerlendirildi.

Arda Mevlütoğlu:

F-4'leri F-35'le değiştirmek için çıktığımız yolda F-35'leri alamayıp projeden de çıkarılıp, çıkaran ülkeye F-16V sipariş edip, ilk ödemeyi de yapıp "aslında F-35'e geri mi dönsek acaba" deyip diğer yandan Typhoon alır gibi yapıp en sonunda F-4 modernizasyonunda kendimizi bulduk. Mesajı Paylaş

Bence 3-5 uçak yani 401. Test filosu için kullanılan uçaklar modernize edilir Mesajı Paylaş

Radar geliştirme faaliyetlerinde test - bed olarak kullanılabilir bence gayet iyi fikir Mesajı Paylaş

Muhtemelen İsrail'den gelmeyen radar yedek parçaları yüzünden radarı değiştirecekler. Bunun beklenmedik avantajı şu olacak: Murad AESA radarı daha fazla aktif platformda test edilir olacak. Mesajı Paylaş

Arkadaşlar şayet f4 görev bilgisayarı değişmezse

Diyelim 4 adet f4 uçağını modernize ettik..

Bir uçak sar özelliği diğer uçak sar gmtı özelliği,diğeri hava yer görevi bir diğer hava-hava görevi şeklinde çalışır...

Yani görev bilgisayarı değişmezse radarın tüm fonksiyonlarını bir uçakta gerçeklestiremeyiz

Bkz.f4 İsrail modernizasyonu

Biz bu yüzden f4 lerin Hava hava özelliğinden vazgeçtik yani elta elm2032'nin sadece hava yer özelliğinden faydalanıyoruz ,bvr füzelerini kullanamıyoruz Mesajı Paylaş

Levent özgül tek motorlu mu yoksa çift motorlu uçak mı gibi soruya cevap vermiş
Ben izledim Mantıklı şeyler söylemiş kendi bakış açısına göre

Fakat

F16 tek motorlu karşıtı olarak piyasaya sürülen mig29 çift motorlu fakat gerçek muharebeleri F16 aldı demiş(doğru)

F4 çift motorlu idi demiş fakat mig17 ve mig21 gibi tek motorlu uçaklara mağlup oldu demiş(doğru)

Pakistan hindistan savaşında Hint rafale,mig29 ve su30 çift motorlu uçakları Pakistan tek motorlu j20 ve jf17 lerine mağlup oldu demiş (doğru)

Hatta Avrupadaki NATO ülkeleri genelde NATO programlarında olanlar tek motorlu uçakları tercih ediyor demiş( fakat İspanya, Finlandiya ve İsviçre gibi f18 alan ülkeleri unutmuş) üstelik rafale ve ef2000 gerçeği var.

Dahada ileri gitmiş f35 Ler tatbikatlarda f22 leri indirdi demiş. Bu iddaası yada bilgileri ile ilgili kaynak ve delileri sunmasını bekliyorum.... çünkü f22 dahil f35 leri indiremez demiş. Hangi tatbikatta hangi bvr ve wvr savaşında f35 f22 indirmiş merak ettim

Rus Ukrayna savaşı öncesi

F16 74 karşı sıfır

F15 104 e karşı 0

Zafer oranları var yada sahip

Levent özgül'e göre

Çift motorlu uçaklar sadece menzil ve silah Yükü taşıma avantajı var başka avantajı yokmuş..

Bir ara uyanmış daha uzun menzilli daha güçlü radar taşıyabilir demiş çift motorlu uçaklar..

Şimdi ben ona sormak isterim

Pesa an apg63 lü f15 ve an apg68 v9 lü F16 blok 50 karşılaşırsa ne olur

Ki ikisindede aesa yok gerçi bazı f15 C ler aesa radara kavuştu

Yine

F15e ve ex ile f16 blok 60 ve 70 karşılaşırsa ne olur?

Aynı şekil e/f18 ile F16 blok70 kapışırsa sonuç ne olur?

ABD tatbikat sonuçlarını kendisinden bekliyorum

Aynı şekil F16 ile kapışan ef2000,rafale ve f15 qa ile tatbikat yapan F16 ların bilgisini sunarsa daha açıklık gelir konuya..

Çift motorlu uçak her zaman daha fazla elektrik üretir ve genelde hacmi büyüktür ve daha güçlü radar taşır....

Aynı şekilde daha güçlü elektronik harp ekipmanı ve karıştırma imkanı demek....yani sadece menzil ve yük taşıma değil

Madem o zaman low,medium ve high uçak olayından da bahsetseymiş...

Mesajı Paylaş

Arda bey daha gecmise gitseydi Eurofighter konusuna kadar giderdi ardisik hatalar zinciri.Gecmisi,ders almak icin kullanmak gerekir,takilip kalmanin kimseye faydasi olmaz.Su an buna direkt karsi cikma refleksi tamamen gecmisle alakali.Gunumuz icin mantikli sebepleri olabilir,gunumuze bakalim.Gelecek adina da Türk Hava Kuvvetleri'ni hak ettigi yere tekrar nasil cikaralim,ona bakalim.Şu an bolgede hava dengesi 30 sene önceki gibi olsa Türkiye'nin askeri agirligi 2 katina cikardi. Mesajı Paylaş

Ben kasıtlı olarak içimizdeki klikler tarafından zayıf bırakılmak ve olaylara müdahele edemiyecek hale getirildiğimizi düşünmekteyim yada kanaatindeyim...

Yoksa bunca süreç ve alternatifler haritasında bu hale gelmek hata ile yada iyi niyetlilikle açıklanabilecek birşey değil Mesajı Paylaş

Cem Doğut güzelce deyinmiş f4 modernizasyonuna izlemenizi tavsiye ederim
Mesajı Paylaş

Ardan Zentürk 4.5 Nesil yada aesa radar eksikliğimize deyinmiş

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz