Haberler

Başlatan AVCI, 13 Ağustos 2014, 00:14:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TSK'ya yeni silah sistemleri!

🇹🇷 Kara Kuvvetleri Komutanlığınca muhtelif miktarda;

-MİKON İHA Sistemi,
⁠-Modüler Gündüz Görüş Kamerası ile,
-5,56 mm Hafif Makineli Tüfek, muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanarak envantere alındı.

https://x.com/SavunmaTR/status/1917509185098637500?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Bu mikon ihayı dasal üretiyormuş ama sitede bir bilgi yok. Mesajı Paylaş

Tam çakılmak üzereyken enerjiyi nasıl toplamış helal olsun

Biraz sadaka,biraz profesyonellik,biraz şans heralde... Mesajı Paylaş

Videonun altındaki yorumlar daha dehşet verici... Pilotun bu manevrayı bilerek , ustalıkla yaptığını zannediyorlar...
Tamamen verdiği sadakalara , ana-babasının dualarına şükretsin pilot kardeşimiz ...Allah korumuş

Umarım gerekli uyarılar kendisine yapılmıştır... Sen bize sağ lazımsın pilot kardeş... Mesajı Paylaş

F-4 50. yıl kutlamalarında, iki gün uçuş olmuştu. Birinde, üs komutanı ve muhtemelen onunla birlikte hava kuvvetleri komutanının kullandığı uçaktı galiba. Filo komutanına tahsisli uçak olabilir. Mesajı Paylaş

Uçaklar yere çok yaklaştıklarında ground effect denen yer etkisi oluşur ve uçağın düşmemesine bir nebze olsun katkı sağlar orada uçak ile yer arasında basit ifade ile bir hava yastığı oluşur. Bunun etkisi ile ucu ucuna kurtarmış.
Hava gösterilerinde zorluk derecelerini arttırma tuzağına düşmemek gerekir yakın geçmiş bile bu tür gösterilerde neredeyse bir kaç senede bir felaketlerle dolu. Başımıza gelmeden derslerimizi alalım geçende Solotürk de bunu yaşadı. Vatandaş zaten zor ile kolay arasındaki farkı anlamıyor ne lazım bize akrobasi tepemizden uçsun biraz pike tırmansın filan yeterlidir. Her sene bu gösterilerin risk derecesini arttırıyoruz gerçekten lazım değil bir düzine adamdan başkası taktir edemez bu zorluk derecelerini halka gürültü lazım sadece tepesinden bir kaç kere uç  yeterde artar bile. Daha doğrusu bu yüksek G ili yere yakın hareketleri kısıtlamak iyi olur. Tono yapsın illada atraksiyon lazımsa yeter. Ben eğlencem diye pilotların hayatını riske atmasınlar bana lazım değil savaşta alsınlar o riskleri bayramda hayatlarını tehlikeye atmasınlar. Alınan her yüksek risk bir istatistik sayacını tık tık arttırıyor on yıl içinde bu tık tık lar birleşecek bakın düşer demiyorum yüzde yüz düşer diyorum. İstatistik ile inatlaşılmaz

İnsan zaafları olan bir canlıdır ben hissediyorum şu videodaki F4 ün 50. yıl gösterilerindeki muhteşem havası dünyada haklı şekilde öyle bir ilgi alaka gördüki bu F4 o coşkunun sarhoşluğunda günler yaşıyor bu pilotlar her gün Youtube da bu videoları izliyor yorumları okuyor eminimki. Bir kere yaptın iyi güzel ama istatistik sayacı işliyor 50 yaşında uçakla riski zorlamaya gerek yok. Niye uzun uzun yazıyorum çünkü on yıldır bu gösterilerdeki zorluk dereceleri düşürülsün diye fikrim var söylüyorum hep. Vatandaş anlamaz bile bu emniyetli gösterilere geçişi

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz