Dün 2.Dünya savaşı ile ilgilibir belgesel izledim...Hitler'in Rusya'ya savaş açmakta kararsızken ; Rusya-Almanya saldırmazlık antlaşmasının devamı görüşmelerinde Almanya'ya gelen Rus Dışişleri bakanı Molotov'un Alman dışişleri bakanı Ribbentrop'tan "tüm Finlandiya ,Baltık cumhuriyetleri,kafyaslar ve Türkiye'yi istediği , Hitler'in sinirden Molotov'un veda törenine bile gitmediğini söyledi...
O gün sonrası Hitler'in Rusların yayılmacılığını kavrayıp , çıkarlarının mutlaka çatışacağını Barbarossa harekatının hazırlık emrini verdiği anlatıldı...
Demem o ki bazı arkadaşlar sürekli aslında Rusya'nın çoktan barışa razı olduğu , Rusya'nın yıpranması için Batı'nın Ukrayna'yı kışkırttığı argümanı işleniyor , ben de buna kısmen katılıyorum ama bu durum ; savaşın Batı için olumlu artı bir yanı sadece ...
Madem Rusya barışçı ve Batı kışkırtmazsa Ukrayna ile barışacağını savunuyor ; o zaman İŞGAL ettiği yerlerden çıksın...HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?
Bazen gerçek gözümüz önünde durur görmezsiniz...Ruslar genişlemek istiyor eski SSCB'yi canlandırmak istiyor.
Hem adamın ülkesini işgal et hem de adamlar ülkesini işgalden kurtarmak için savaşınca Ukrayna barış istemiyor , Batı'nın oyuncağı oldu diye adamları Yahudi,Batı oyuncağı diye damgala...İzin verin de Ukrayna halkı buna kendi karar versin...
Ukrayna'nın ne yapması bekleniyordu bu işgal karşısında , söyler misiniz gerçekten merak ediyorum?
Yarın Rusya , ABD bizi işgal etse ve biz bu duruma düşsek aynı tavrı sergilenecek mi çok merak ediyorum?
NOT: Marmara için sorum yukarıda öylece duruyor ve cevap alamadım hâlâ sayın Marmara cevaplasın sorumu lütfen...